$
בשולי החדשות

מת הכלכלן אלן קרוגר בגיל 58

קרוגר היה מרצה לכלכלה ומדיניות ציבורית, ונחשב לאחד הכלכלנים המובילים בארה"ב בזכות מחקריו על שוק העבודה וחלוקת הכנסות. בין המחקרים בזכותם התפרסם: מחקר שהראה כי העלאת שכר המינימום לא הביאה לעליית שיעור האבטלה בקרב עובדים בשכר נמוך

רן אברמסון 18:0018.03.19

הכלכלן האמריקאי אלן קרוגר מת בסוף השבוע בגיל 58. מאוניברסיטת פרינסטון, בה עבד, לא נמסרה סיבת מותו.

  

הכלכלן אלן קרוגר הכלכלן אלן קרוגר צילום: בלומברג

 

קרוגר היה מרצה לכלכלה ומדיניות ציבורית, ונחשב לאחד הכלכלנים המובילים בארה"ב בזכות מחקריו על שוק העבודה וחלוקת ההכנסות. לצד הקריירה האקדמית כיהן קרוגר כיועץ לשר האוצר, ולאחר מכן כראש מועצת היועצים הכלכליים של הנשיא ברק אובמה.

 

המחקרים בזכותם התפרסם קרוגר הראו שהעלאת שכר המינימום לא הביאה לעליית שיעור האבטלה בקרב עובדים בשכר נמוך. במחקריו המאוחרים יותר הוא בחן את השפעת השימוש הנרחב במשככי כאבים אופיאטים על יציאת גברים מכוח העבודה בארה"ב. הוא חקר גם נושאים אחרים, כמו עליית מחירי הכרטיסים לקונצרטים במהלך השנים.

 

בשנה שעברה ביקר קרוגר בישראל והתראיין ל"כלכליסט". בדבריו מתח קרוגר ביקורת נוקבת על נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ואמר, בין היתר, כי "עד כה המדיניות הכלכלית שממשל טראמפ הוביל היתה חזקה בדיבורים וחלשה בביצועים".

 

בנושא אי-השיוויון בארה"ב אמר אז קרוגר כי "יש הרבה סיבות לאי־שוויון באמריקה. בתחילת שנות השמונים והתשעים המנוע העיקרי לעלייה באי־השוויון היה השינוי הטכנולוגי, בעיקר כניסת המחשבים וטכנולוגיית המידע, שהגדילו את הביקוש לעובדים מיומנים והקטינו את הביקוש לעובדים פחות מיומנים.

 

"מאז שנות התשעים השינויים במדיניות ובהתנהלות התאגידית הפכו ליותר חשובים. למשל, השווי הריאלי של שכר המינימום ירד, וקיצוצי המסים של ממשלי בוש וטראמפ היו מאוד רגרסיביים. בנוסף, חברות נקטו מדיניות שהורידה את כוח המיקוח של העובדים ואת היכולת שלהם להחליף מקום עבודה, כמו למשל סעיפי אי־תחרות בחוזה העבודה, והסכמים ביניהן לא 'לגנוב' עובדים. לבסוף, המיזוגים בין החברות הגדילו את כוח המונופסון של המעסיקים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x