$
בורסת ת"א

נציגות אפריקה ישראל מסרבת להעלות להצבעה את ההצעה של סיידוף ושמיר

הנציגות מבקשת למנוע מצב שבו גופים שונים יעקפו אותה ויגישו הצעות רכישה ישירות למחזיקי האג"ח - סיידוף ושמיר לא ניהלו איתה משא ומתן לפני הגשת ההצעה; מחזיקי האג"ח ל"כלכליסט": "הנציגות הרוויחה ביושר את המצב, מקשה על המתמודדים"

גולן חזני 14:4117.03.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

ההצעה של שיכון ובינוי ומבטח שמיר לרכוש את אפריקה השקעות כולל דניה סיבוס ואפריקה מגורים, מעוררת סערה בהסדר החוב של אפריקה ישראל.

 

שיכון ובינוי שבשליטת נתי סיידוף ומבטח שמיר בשליטת מאיר שמיר, הגישו את ההצעה בלי לקיים שיח עם נציגות מחזיקי האג"ח של אפריקה שמורכבת מנציגי פסגות, מנורה ואדוארד קלר. אלה קראו על ההצעה לראשונה בדיווח לבורסה. כך קרה גם בהצעה של לפידות קפיטל שהוגשה למחרת ודווחה לבורסה ישירות.

    

מימין: מאיר שמיר ונתי סיידוף מימין: מאיר שמיר ונתי סיידוף צילומים: אוראל כהן


         

הנציגות החליטה שלא להעלות את ההצעה להצבעה של מחזיקי האג"ח של החברה ובמקום זאת זימנה הצבעה של המחזיקים "להסמיך את הנציגות של כל סדרה בנפרד (יש שלוש סדרות אג"ח), להחליט אם להורות לנאמן, האם להעלות להצבעה למחזיקי אגרות החוב, הצעה או עקרונות הצעה שיוגשו להם".

בזימון הודיעה הנציגות כי "לגבי אף אחת מהצעות אלו (סיידוף ושמיר, ולפידות) לא נוהל מו"מ כלשהו עם הנציגות קודם להגשתן. יתרה מזאת לדעת הנציגות, היועץ הכלכלי של סדרות כ"ו וכ"ז והמומחה שמונה על ידי בית המשפט, השווי המשתקף מהצעות אלו בגין הנכסים השונים, נמוך ובוודאי שאינו מהווה מיקסום ראוי של זכויות המחזיקים".

 

ההחלטה תתקבל ברוב רגיל בהצבעה שתתקיים מחר (ב'). המשמעות היא שהנציגות מבקשת למנוע מצב שבו גופים שונים יגישו הצעות ישירות למחזיקים תוך עקיפת הנציגות. יש הרואים בצעד של הנציגות כסוג של תגובת אגו, ולפחות בקבוצת שיכון ובינוי ומבטח שמיר מאוכזבים וכועסים על הצעד.

בנוסף, יש מבין חלק ממחזיקי האג"ח טענות כי הנציגות הרוויחה ביושר את המצב. חלק מהמחזיקים אמרו ל"כלכליסט" כי המצב שבו גורמים שמעונינים לרכוש את נכסי אפריקה לא מוכנים לדבר עם הנציגות ומעדיפים לעקוף אותה, נוצר "בעקבות נסיון העבר שלימד כי הנציגות מקשה על המתמודדים ולא מקבלת באהדה הצעות שונות, אלא שוללת את רובן".

בנציגות שוללים את הטענות ואומרים כי ההצעות שהוגשו הן מעליבות ומגוחכות ברמת תמחור הנכסים שאותם מבקשים המציעים לרכוש. בנציגות לא מוכנים לקבל אולטימטומים, כשסיידוף ושמיר נתנו תוקף של עשרה ימים להצעתם ולפידות שבשליטת יעקב לוקסנבורג שבעה ימים. לטענת הנציגות, הם מקיימים במקביל מגעים עם שלושה גופים עם הצעות הרבה יותר טובות.

בינתיים הורידה לפידות את האולטימטום שהציבה לפקיעת ההצעה והיא מקיימת מגעים עם הנציגות. טענה נוספת בסביבת הנציגות היא שהצעות שמוגשות ישירות פוגעות ביכולת של הנציגות למקסם את התמונה. לפני כשבועיים נמכרה השליטה באפריקה נכסים לביג, מגה אור וגופים מוסדיים, שהגישו הצעה וזו עלתה מיד להצבעה.

בסביבת הנציגות טוענים שההבדל בין שתי ההצעות טמון בכך ששם דובר על הצעה פשוטה במזומן ובחברה שיש לה שווי שוק מוגדר, ואילו כאן מדובר בעיסקה מורכבת וקשה לתמחור, שדורשת הליך 350 בבית משפט. לפי הטענה, גם ההצעות שהוגשו אינן פשוטות ומותנות בתנאים שונים, ולכן אין סיבה להביא אותן להצבעה כפי שהן, וכן אין סיבה לאפשר לכל גורם שרוצה להציע הצעה לפרסם את עצמו ואת ההצעה בחינם. הנציגות מבקשת למעשה מנדט לקיים מו"מ עם המציעים השונים כדי לשפר את ההצעות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x