$
שוק ההון

עובדי אטיוניטי רוצים להתאגד: "מגיע לנו בונוס על המכירה"

כ־200 מעובדי אטיוניטי בישראל מוחים על אי קבלת בונוס בעקבות מכירתה לחברת קליק ועל השארתם באי ודאות. העובדים: "המנכ"ל שמעון אלון יוצא עם קרוב ל־200 מיליון שקל ואנחנו בלי כלום. זה סוג של חזירות". החברה: "העובדים יהנו מהמכירה"

צלי גרינברג 07:3712.03.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

האקזיט של שמעון אלון, מנכ"ל ספקית פתרונות התוכנה הישראלית אטיוניטי, שנמכרת לחברת ניתוח המידע קליק, נמצא בסכנה.

 

 

כ־200 מעובדי אטיוניטי הנסחרת בנאסד"ק מתרעמים על אי שיתופם באקזיט הענק של החברה בגובה 560 מיליון דולר, ומאיימים: "עבדנו לילות כימים ובסוף שמעון אלון (70), מנכ"ל החברה ובעל מניות בה, יוצא עם קרוב ל־200 מיליון שקל ואנחנו בלי כלום. זו סוג של חזירות. נתנו את הנשמה לחברה ואנחנו אפילו לא יודעים אם נישאר בה אחרי המכירה. החלטנו שהדרך היחידה להבטיח את הזכויות שלנו, לאור העבודה הקשה, היא על ידי התאגדות בהסתדרות".

 

 

שמעון אלון מנכ"ל אטיוניטי שמעון אלון מנכ"ל אטיוניטי צילום: אוראל כהן

 

העובדים מספרים ל"כלכליסט", כי "שמעון עשה עלינו רושם מדהים כאדם חיובי וסיפק השראה, אבל ברגע האמת הוא שכח את העובדים. בכל השנים האלה לא נהנינו בכלל מבונוסים וגם כשאלו חולקו זה היה למתי מעט, ורוב העובדים לא זכו להם. ההנחה של העובדים היתה שעם הגעת האקזיט, יגיע גם התגמול על העבודה הקשה".

עוד אומרים העובדים כי "בווייז נתנו לעובדים 185 מיליון דולר, במובילאיי נתנו 1.2 מיליארד דולר, העובדים אפילו לא יודעים מה יהיה איתם הלאה. יש בחברה בני 60 ומעלה שהיו נאמנים מאוד לחברה למעלה מ־20 שנה וכעת גורלם בלתי ידוע, הם היו נאמנים אליו ועכשיו הם שואלים איפה שמעון?".

 

רכישה במחיר נמוך מדי בשביל קונה לא מתאים

תרעומת העובדים מגיעה לאחר שאטיוניטי הודיעה לפני כשלושה שבועות, כי היא עתידה להירכש על ידי קליק ולאחר ביקורת מצד אנליסטים על מחיר המכירה ועל הידיים הקונות.

 

כך למשל, יהושע פיינמן מבלומברג ציין כי לפי ג'ק אנדרוז, אנליסט של בנק ההשקעות נידהאם, אטיוניטי כבר נסחרה ב־23.64 דולר למניה. כלומר מעל מחיר העסקה עם קליק, שעומד על 23.5 דולר למניה ו"מהווה הזדמנות להצעה מתחרה", שכן מחיר הרכישה לראייתו מייצג הנחה משמעותית של 14% על חשבון המשקיעים.

לדעת אנדרוז, לא רק מחיר הקנייה יכול להיות טוב יותר, אלא גם הקונים.

 

אנדרוז טוען כי חברות ענק כמו: סיסקו, HP, יבמ, SAP ואורקל יקדמו את החברה טוב יותר בדמות מינוף של ספק ענן ציבורי.

 

"לא מכירים את המחאה ‑ לא מזניחים את העובדים"

מחיר העסקה (23.5 דולר למניה) מגלם פרמיה של 18% על מחיר הסגירה האחרון של אטיוניטי מיום ה־20 בפברואר 2019, שעמד על 19.93 דולר למניה. ההסכם אושר פה אחד על־ידי הדירקטוריונים של קליק ושל אטיוניטי.

 

אטיוניטי הגיבה לטענות העובדים ואמרה: "החברה מודה לעובדיה המסורים והנאמנים אשר תרמו להצלחת העסקה. החברה אינה מודעת למחאה כזו או אחרת מצידם של מי מהעובדים ואם לעובד מסוים ישנן טענות, הוא מוזמן לפנות ולהעלות אותן, בהתאם למדיניות הדלת הפתוחה הקיימת בחברה. בניגוד לנאמר, לא רק שאיש לא הזניח את העובדים, אלא ההפך הוא הנכון, ועובדי החברה יהנו מהעסקה.

 

עוד טוענת החברה כי היא "אינה מנהלת את עסקיה מעל גבי העיתונות אלא במישרין מול עובדיה. בהתאם, תמשיך החברה לעדכן אותם באופן אישי וישיר בימים הקרובים בדבר התנאים וההטבות להם יזכו כתוצאה מהעסקה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x