העליון: נפגעי הפרעות בעיראק לא זכאים לפיצוי לפי חוק נכי רדיפות הנאצים
השופטים ציינו כי הפוגרום ביהודי עיראק המכונה "הפרהוד", הושפע מהתעמולה האנטי-יהודית ולגרמניה הנאצית הייתה מעורבות בכך. אולם במקרה הזה תנאי הזכאות הקבועים בחוק אינם מתקיימים
נפגעי הפוגרום ביהודי עיראק בשנת 1941 המכונה "הפרהוד" אינם זכאים לפיצוי לפי חוק נכי רדיפות הנאצים. כך קבע בית המשפט העליון פה אחד (השופטת דפנה ברק-ארז בהסכמת השופטים וזי פוגלמן וג'ורג' קרא).
את הערעור הגיש אהרון עפרוני (יו"ר המרכז למורשת יהדות מוסול) ו-574 מערערים נוספים. המשיבה היתה הרשות לזכויות ניצולי שואה במשרד האוצר.
בית המשפט העליון הדגיש כי באפשרות הכנסת או הממשלה להרחיב את היקף הפיצוי בדרך של תיקון החוק או בהחלטה מינהלית, וזאת בדומה לחוקים והחלטות שהתקבלו בעבר והעניקו פיצוי נוסף מעבר לאמור בחוק נכי רדיפות הנאצים.
מאורעות הפרהוד, נקבע, הם כתם שחור בהיסטוריה היהודית האנושית, יש להם מקום חשוב בזיכרון הקולקטיבי של העם היהודי. עוד ציין בית המשפט כי הרדיפות של יהודים גם מחוץ לתחומי הרייך הגרמני ועיראק בכלל זה, הושפעו מהתעמולה האנטי-יהודית ולגרמניה הנאצית הייתה מעורבות בכך. אולם, כל עוד תנאי הזכאות הקבועים בחוק אינם מתקיימים, אין מנוס מדחיית הערעורים.
בהמלצת בית המשפט העליון, הסכימו נציגי המדינה לאפשר לנפגעי הפרהוד לקבל מענק שנתי עבור שנת 2018 במסגרת החלטה מינהלית שניתנה בעניינם. כמו כן, ואף שהערעורים נדחו, הורה בית המשפט העליון על השבת ההוצאות שנפסקו לזכותם של נפגעי הפרהוד בוועדת העררים בחיפה בסך של 215,000 שקל.