בחירות 2019
יו"ר ועדת הבחירות: טל רוסו כשיר להתמודד בעבודה
השופט חנן מלצר אישר שהאלוף במיל' טל רוסו סיים את תקופת הצינון ורשאי להתמודד בבחירות הקרובות לכנסת. יו"ר העבודה אבי גבאי אמר בתגובה: "הצדק ניצח, נוביל שינוי בישראל"
יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, קבע אחר הצהריים (א') כי אלוף (מיל') טל רוסו יוכל להתמודד בעבודה. "החלטתי שטל רוסו כשיר להתמודד", קבע השופט שיפרסם בהמשך את ההחלטה המלאה. מוקד הסוגייה המשפטית היה אם מילואים בתנאי קבע דינם כשירות קבע לעניין תקופת הצינון של שלוש שנים שאלופים בצה"ל נדרשים בין יום השחרור ליום הבחירות.
יו"ר העבודה אבי גבאי אמר בתגובה: "הצדק ניצח. הישראלים ניצחו. אני שמח שהישראלים שמשרתים במילואים ותורמים למדינה ניצחו. טל הוא לוחם ומנהיג ששירת את המדינה עשרות שנים, מנהיג שדורות של לוחמים הלכו והולכים אחריו. היום טל מתגייס סופית לשורות מפלגת העבודה וביחד נוביל שינוי בישראל".
רוסו סיים באפריל 2013 את תפקידו כמפקד פיקוד דרום ובינואר 2014 השתחרר מצה"ל. ב-18 בפברואר 2015 רוסו גויס למילואים בתפקיד מפקד פיקוד העומק, ומאחר ועשה הרבה ימי מילואים הוגדר כ"חייל בשירות מילואים בתנאי קבע". רוסו סיים את שירות המילואים שלו ב-11 במאי 2017.
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, פרסם את חוות דעתו בנושא - ובה טען כי רוסו יוכל להתמודד למרות שעדיין לא תמה תקופת הצינון מאז ששירת במילואים בתנאי קבע במטכ"ל. "עמדת היועץ המשפטי לממשלה היא כי אין לראות בשירות של מר רוסו במילואים בתנאי קבע, כ'שירות קבע' המחויב בתקופת צינון בת שלוש שנים", כתב היועמ"ש.
"שירות מילואים בתנאי קבע, כשמו כן הוא – שירות מילואים בהתנדבות. אין מדובר בשירות המבוסס על התחייבות לשירות קבע. מבחינה מהותית, בשים לב למכלול מאפייניו ומהותו, מדובר בשירות מילואים לכל דבר ועניין. מכאן, ובשים לב לכך שמר רוסו השתחרר משירות קבע בצה"ל לפני יותר משלוש שנים, לעמדת היועץ המשפטי לממשלה אין מניעה שמר רוסו ייכלל ברשימת המועמדים לכנסת ה-21".
בדיון שהתקיים בפני מלצר בשבוע שעבר אמר עו"ד נדב וייסמן, פרקליטו של רוסו, כי "עמדתנו היא שלא חלה פה מגבלת הצינון. נקודת המוצא היא הזכות החוקתית להיבחר. אחת מהזכויות החשובות ביותר במדינה דמוקרטית וההגבלות עליה צריכות להיות מינימליות. מילואים בתנאי קבע זה מונח מטעה. לא מדובר בשירות קבע, אלא במילואים לכל דבר ועניין. ההבדל היחיד הוא אופן התשלום".
רוסו עצמו אמר בדיון: "סיימתי בינואר 2014 את שירות הקבע כשהחלטתי שאני לא רוצה להתמודד על הרמטכ"לות, חשבתי שגדי איזנקוט חברי צריך להיות. התחלתי את חיי האזרחיים, עד לאחר צוק איתן, שזו הייתה המערכה הראשונה שלא הייתי שותף בה ב-40 שנה האחרונות והיה לי קשה לעמוד בצד. אמרתי זאת לאיזנקוט ואחרי שבועיים הוא אמר לי שהוא רוצה שאקח את פיקוד העומק. אמרתי לו שאני לא מתכוון לחזור לקבע. זה היה יומיים-שלושה בשבוע. הייתי על מדי ב' כל התקופה ולקחתי את הרכב הפרטי ולא הצבאי. אחרי שנתיים ורבע, בשנת 2017, אמרתי לרמטכ"ל שהמפקדה מתפקדת ואני לא רואה סיטואציה של מלחמה בשנתיים הקרובות. היה קשה לי להיות חצי שבוע בצבא וחצי שבוע באזרחות".