פועל בניין נהרג בצור יגאל: ההרוג ה-7 מאז תחילת השנה
הפועל נהרג כאשר נפל ממנוף באתר בנייה; נפילה מגובה היא סיבת המוות הנפוצה באתרי הבנייה ובמינהל הבטיחות לא מצליחים לבלום את התופעה - בשנתיים האחרונות למעלה מ-60% מהתאונות נבעו מנפילה
פועל בן 58 נהרג היום (א') בשעות הצהריים כשנפל ממנוף בגובה של 10 מטר באתר בנייה ברחוב הבזלת באזור התעשייה של צור יגאל. ההרוג הוא מאג'ד עבדאללה סלים, בן 61, מכפר ג'יוס (נפת קלקיליה). חובשים ופראמדיקים של מד"א שהגיעו למקום מצאו אותו מוטל עם פגיעה רב-מערכתית וללא סימני חיים ונאלצו לקבוע את מותו.
- פועל בניין נהרג הבוקר בירושלים, השישי מתחילת השנה
- פועל בניין נהרג במודיעין: הפועל החמישי מתחילת השנה
- תאונת עבודה בבת ים: פועל בניין נהרג באתר בנייה של אלקטרה
מדובר במקרה מוות שביעי בענף הבנייה מאז תחילת השנה. מנתוני קו לעובד עולה, כי מלבד ההרוגים מאז תחילת השנה נפצעו 29 פועלים, מתוכם 6 פצועים קשה והיתר בינוני. נפילה מגובה הפכה למקרה המוות השכיח באתרים בשנה שעברה - 61% ממקרי המוות מקורם בנפילה מגובה, ושנה קודם לכן (2017) נהרגו 66% מהפועלים מנפילה. מאז תחילת השנה, כ-22 מהמקרים נגרמו כתוצאה מנפילה (75%) ו-5 מקרי מוות נגרמו מנפילה מגובה. למרות זאת, המדינה לא מצליחה לעצור את המגמה, או לאכוף את נושא הבטיחות בגובה.
לדברי ישראל אסל, היועץ המשפטי של הפורום למניעת תאונות עבודה, "היום נהרג הפועל השביעי מתחילת שנת 2019 בתאונת עבודה מיותרת וקטלנית וניכר כי מקבלי ההחלטות נרדמו בשמירה על העובדים הכי חלשים בחברה הישראלית ובפרט כאשר יש מעורבת יתר של מנופים ועגורנים בתאונות קטלניות. נזכיר ונציין שבשנת 2018 נהרגה נטע רויטמן ז"ל בתאונת עבודה מחרידה עם מעורבות עגורן נייד שנפל על רכבה והרג אותה במקום. על התובעת הראשית במשרד העבודה עו"ד גלי לוי לפעול להגיש כתבי אישום לבית הדין לעבודה בגין הפרת פקודת הבטיחות בעבודה. זו הדרך למנוע את התאונה הבאה. ואם לא יעשו כן, לא נתפלא אם בשנה הנוכחית נשבור שיא של הרוגים בענף הבנייה".
מקו לעובד נמסר: "לצערנו מצב חמור זה בו עובדים משלמים בחייהם את מחיר ההפקרות הבטיחותית במקומות העבודה, ימשיך ללוות אותנו כל עוד רשויות המדינה מתנהלות בעצלתיים, וכל עוד פעולות בסיסיות נדרשות לא מתבצעות. כך ולמרות תוספת התקנים (60 במספר) שקיבל משרד העבודה עבור מפקחים בענף הבנייה, תקנים אלו טרם אוישו. ואילו משטרת ישראל ממשיכה להתנהל בסחבת בלתי מוסברת בחקירת תאונות העבודה גם לאחר הקמת היחידה הארצית לחקירת תאונות עבודה. רשויות האכיפה והחקירה נדרשות להתנהל ביעילות וביד נוקשה, על מנת שקבלנים ומעסיקים בכלל יפנימו את חובותיהם בתחום השמירה על בטיחות העובדים. ללא מיצוי דין וענישה ראויה לא נשיג את ההרתעה הנדרשת בתחום".