מילון כלכליסט
עיתונים
עיתונים 
צילום: pexels
 

עיתון ושלטון כבר בתואר ראשון: החטיבה לתקשורת פוליטית שפצחה את השיטה

כל פוסט אמור להיגזר מאסטרטגיה תקשורתית, כל תחקיר יכול להניע שינוי חברתי. איך עושים את זה נכון? תוכנית חדשה במכללה האקדמית תל־אביב-יפו משלבת ידע תיאורטי עם ניסיון מעשי, ומתחילה את הקריירה בעולמות המדיה כבר בזמן הלימודים

בשיתוף האקדמית תל-אביב – יפו 10.03.19

"הם לא יחליטו", זעקו לא מזמן שלטי חוצות מטעם אחת המפלגות, כשהם מסמנים ארבעה עיתונאים בכירים כמי שעל פיהם יישק דבר. מעורר מחלוקת ככל שהיה הקמפיין הזה, על פרט אחד אין עוררין: מרכזיותה של התקשורת בהתוויית המציאות בישראל.



מהתחקיר עד הדוברות, מהציוץ הוויראלי עד כתבת השער, מבניית הסיפור והנגשתו להמונים ועד לשינוי חברתי אמיתי - אי אפשר להבין את המציאות הפוליטית בישראל מבלי להבין את מפת התקשורת; אי אפשר להתמצא במפת התקשורת מבלי להכיר את המציאות הפוליטית; ואי אפשר להכיל את השתיים מבלי לעמוד על הזיקות ביניהן.

 

בצומת המרכזי הזה עוסקת תוכנית לימודים חדשה, שנפתחה לאחרונה בבית הספר לממשל וחברה של המכללה האקדמית תל־אביב-יפו ונועדה להכשיר את אנשי ונשות המדיה של המחר.

 

רדיו, אתר ושיעור של דרור רפאלי

את הדילמה שבין רכישת תואר לבין צבירת ניסיון מעשי, דילמה שמכיר היטב מי שמבקש להיכנס לעולם הזה - ויעידו הנתונים היבשים על מקצועות העיתונות, הדוברות והיח"צ שכאלה יש לא מעט - מיישבים בחטיבה באמצעות איזון בין אקדמיה לפרקטיקה. זה אומר גם וגם: גם תוכן עיוני וגם סדנאות, תרגול והתמחות במוסדות ובארגונים רלוונטיים כמו חברות יח"צ, הכנסת, ארגוני החברה האזרחית, ערוצי טלוויזיה ועוד.

 

את השיעורים בחטיבה מעבירים מרצים בעלי שם באקדמיה בצד דמויות מוכרות מעולם התקשורת, כמו דרור רפאלי (קורס יצירתיות ברדיו), ינון מילס (קורס סיפור בווידאו), ענת סרגוסטי ואחרים.

צילום: רועי מזרחי

 

בצד הפרקטי של התואר מפעילים הסטודנטים בחטיבה את תחנת הרדיו "אקדמית באוויר", המשדרת מוזיקה, תוכניות אולפן ופודקאסטים ומספקת הזדמנות להתנסות בכל רוחב היריעה הרדיופונית והעבודה העיתונאית. בנוסף מנהלים הסטודנטים מקומון אונליין, אשר כחלק מתפיסה קהילתית-חברתית כוללת של האקדמית, משמש קול לתושבי יפו ודרום תל-אביב ומסייע בקידום נושאים המשותפים להם ולסטודנטים הלומדים וחיים ביניהם.

 

מי יבנה את הקמפיין הדיגיטלי

אבל גולת הכותרת של החטיבה לתקשורת פוליטית היא מגוון האפשרויות הנפתחות בפני הבוגרים. מעבר לתואר הראשון, המהווה תנאי סף בארגונים רבים, הרי שההיכרות עמם וההשתלבות במסגרותיהם עוד במהלך הלימודים הן קרש קפיצה שלא ניתן להפריז בערכו ליום שאחרי.

 

סטודנטים רבים ממשיכים בתוך המסגרות שבהן צמחו, הפעם - כעיתונאים, דוברים או מנהלי תיקי לקוחות מן המניין. כבוגרי בית הספר לממשל וחברה של האקדמית, טבעי עבורם להיקלט בענפי המינהל הציבורי והמדיניות הציבורית. כמובן, האופציה להמשיך לתארים מתקדמים בכלל המוסדות האקדמיים פתוחה אף היא בפני בוגרי החטיבה, הנחשבת בערכה האקדמי לחטיבה אוניברסיטאית לכל דבר ועניין.

 

"אנחנו חיים בעולם בו פוליטיקאים מנהלים מערכות בחירות דרך הרשתות החברתיות וזקוקים לאנשים שיעשו זאת עבורם", מסבירים אדריכלי חטיבת הלימודים החדשה. "אנחנו חיים בעולם בו התקשורת המסורתית משנה את פניה לטובת זירה סוערת עם כוחות הצומחים מלמטה, מן הרשת, ומשנים את המציאות". את כל אלה הם לוקחים בחשבון כאשר הם מבטיחים לסטודנטים הנוכחיים והעתידיים ידע תיאורטי ופרקטי, עם יתרון בולט בשוק העבודה.

 

למידע נוסף אודות החטיבה בתקשורת פוליטית בבית הספר לממשל וחברה באקדמית תל ־אביב-יפו לחצו כאן .

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות