המקורבים נכנסו לפנאקסיה לפי שווי של 120 מיליון שקל, מהציבור רוצים פי חמישה
רן נוסבאום, צביקה בארינבוים ומארק זלצמן זכו להשקיע בינואר בחברת הקנאביס לפי השווי הנמוך, אך כעת לקראת המיזוג לתוך השלד הבורסאי הרודיום הוזנק השווי לסכום האסטרונומי של 753 מיליון שקל
גבות רבות הורמו בשוק ההון לאחר שהרודיום השקעות הציבורית פרסמה את שווי פעילות הקנאביס שהיא מבקשת למזג לתוכה באמצעות חברת פנאקסיה ישראל. ההערכה נקבה בשווי של 753 מיליון שקל, בהתקיים סבירות של 100% ליצוא קנאביס, זאת לעומת שווי של 120 מיליון שקל בלבד, שעל פיו חתמה החברה לפני כחודשיים על הסכם עם שלושה משקיעים.
- IBI משיק קרן נאמנות ייעודית לחברות הקנאביס הרפואי הישראליות
- גבאי מניבים גייסה 60 מיליון שקל באג"ח - לטובת רכישת המניות שבידי הציבור
- פנינת ינאי מצטרפת לחברת הקנאביס SEEDO
מפרסום השווי המבוקש צללה המניה ב־21%
מאז פרסמה הרודיום, ביום שני האחרון, את הערכת השווי צלל מחיר המניה שלה ב־21%, והיא סגרה את יום המסחר אתמול (ד') לפי שווי של 91.8 מיליון שקל.
מהבקשה שהגישה הרודיום לבית המשפט, לאישור המיזוג עם פנאקסיה ישראל, עולה כי שלושת המשקיעים - רן נוסבאום (2.44%), צביקה בארינבוים (0.4%) ומארק זלצמן (0.4%) - השקיעו בחברה לפי שווי לאחר המיזוג, הנמוך ביותר מ־80% מהשווי שעליו מדברת הרודיום כעת.
לאחר המיזוג יחזיקו כלל בעלי המניות מטעם פנאקסיה ב־87.5% ממניות הרודיום, והיתרה תהיה בידי הציבור ובעלי המניות הקיימים בהרודיום. בהסכמים הזהים שנחתמו עם שלושת המשקיעים בתחילת ינואר נקבע כי אם פנאקסיה אכן תשלים את המיזוג עם הרודיום עד תום 2019, ההשקעה תומר אוטומטית למניות פנאקסיה ישראל, בהתאם למנגנון שנקבע בהסכם ההשקעה.
הערכת השווי לפעילות פנאקסיה בלבד נעה בין 753 מיליון שקל עם 100% סבירות ליצוא קנאביס רפואי מישראל לבין 571 מיליון שקל עם 70% סבירות ליצוא. גם בהערכת השווי הנמוכה יותר, המביאה בחשבון סבירות נמוכה יותר להתקיימות יצוא, מדובר בשווי הנמוך בהרבה לעומת השווי שמציגה הרודיום עתה, לקראת המיזוג עצמו.
"יחס ההמרה נועד לתמרץ את המשקיעים"
בבקשה לבית המשפט נכתב עוד כי על פי הנהלת פנאקסיה ישראל, "יחס ההמרה נקבע על מנת לתמרץ את המשקיעים להמיר את אחזקותיהם למניות פנאקסיה ישראל, בכדי ליצור תמריץ לתמוך בהנפקות המתוכננות".
גורמים בשוק ההון מציינים כי "שווי של 120 מיליון שקל עושה רושם ריאלי יותר, לאור ההכנסות שהציגה החברה, שעמדו על 2 מיליון שקל בלבד בתשעת חודשי פעילותה בתחום, וגם זה בהיותה חברה העתידה לייצא. שווי שנושק ליותר מחצי מיליארד שקל או מתקרב למיליארד שקל - לא מתאים להכנסות שהחברה הציגה בהערכת השווי".
פנאקסיה זיהתה את תחום הקנאביס כשוק שיש לה בו יתרון, על רקע ניסיונה ברישום מוצרי פארמה ותרופות ללא מרשם בחו"ל, ובהיותה אחת משלוש החברות היחידות כיום המפעילות מפעל לייצור מוצרי קנאביס. פנאקסיה הגישה עם חברת התרופות רפא בקשה לכלול את תרופת הקנאביס אקסיבן בסל שירותי הבריאות לשנת 2020.
מפנאקסיה נמסר בתגובה: ״מדובר בעסקה עם בעל עניין, בעל אחזקות בבעלת השליטה, ועובד של בעלת השליטה ולכן לא ניתן לגזור ממנה שווי לחברה״.