הסטארט-אפ זיק מובייל ייסגר: "אין הצדקה לפעילותו"
הכונס ציין כי הצעת הרכישה של יו"ר החברה לשעבר אורי לוין "נמוכה באופן לא סביר". מערכת ההגנה מהונאות של זיק מובייל תימכר ב־400 אלף דולר
כונס הנכסים שמונה בחודש שעבר לסטארט-אפ הישראלי זיק מובייל לבקשת קרן ויולה קרדיט, ביקש אתמול (ד') מבית המשפט לאשר לו למכור את מחלקת ההונאות בחברה לחברת אנשור אי איי אבטחת תשלומים תמורת 400 אלף דולר. הכונס, עו"ד רונן מטרי, ציין בדו"ח שהגיש כי זיק מובייל תפסיק לפעול מכיוון שאין לה רוכש לכלל נכסיה, וכי "אין הצדקה או תועלת בהמשך הפעלתה".
- כונס הנכסים של הסטארט-אפ ZEEK מעמיד אותו למכירה
- לבקשת קרן ויולה קרדיט, בימ"ש מינה כונס לנכסי חברת ZEEK
מאחורי הצעת הרכישה עומדים על פי הדו"ח שניים מעובדי החברה, זיו ישעיהו ואלכס זלצר, בשיתוף קרן קמט ישראל.
את זיק מובייל הקימו ב־2014 זיו ישעיהו, דניאל זלקינד ואיתי אראל, שאינו פעיל בחברה. היו"ר שלה עד לאחרונה היה אורי לוין, ממייסדי ווייז, שהיה בין המשקיעים הראשונים בה. משקיעים נוספים היו קרן ההון סיכון סקייל־אפ, קרן בלאמברג וקוואלקום ונצ'רס - קרן ההון סיכון של חברת קוואלקום.
החברה, שהעסיקה כ־60 עובדים וגייסה כ־12.5 מיליון דולר, פיתחה אפליקציה המאפשרת לצלם כרטיסי מתנה וזיכויים, להעלות את התמונה למאגר משותף ולאתר רוכש. הפלטפורמה שלה מאפשרת ליחידים למכור את השוברים הנמצאים ברשותם בהנחה של 6%־8% ליחידים אחרים באתר החברה. מחלקת ההגנה מהונאות של החברה פיחתה מערכת אלקטרונית להגנה על תשלומים ועל מוצרים וירטואליים.
בבקשת הכינוס נכתב כי "החברה מנסה מזה כמה שבועות ללא הצלחה לגייס כספים ממשקיעיה כדי לממן את פעילותה. בימים האחרונים התברר כי ניסיון זה להצלת החברה כשל ואין כרגע מקור ממשי וזמין לכיסוי יתרת חובות החברה".
הכונס מציין כי קיבל שלוש הצעות, אבל שתיים מהן היו נמוכות מדי ונותרו הפסדיות. לפי הדו"ח, TFK של אורי לוין הציעה לרכוש את הפעילות של מסחר השוברים ומלאי השוברים של החברה תמורת 50 אלף דולר בתוספת 2.5% מרווחי החברה החדשה שתוקם, אבל ללא מחלקת ההגנה מהונאות.
הכונס ציין עוד כי הצעת TFK "נמוכה באופן לא סביר. הצעה זו הפסדית במהותה". עוד קבע כי "בשלב זה, משלא נמצא כל גורם המעוניין ברכישת החברה או את עיקר פעילותה, נראה כי אין תועלת או הצדקה בהמשך הפעלת החברה. לאור האמור יפעל הכונס לסגירה מסודרת של משרדי החברה". חובות החברה לספקים, ללקוחות ולעובדים עומדים על 4.8 מיליון דולר על פי הערכה. לוויולה חייבת החברה כ־2 מיליון דולר, "ולא יהיה בתמורת המכר כדי לפרוע חלק נכבד מחוב זה", ציין הכונס.