יאיר מונטה: "תעשיית המזון מחפשת כל הזמן דרכים איך לזהות טוב יותר רעלים"
המייסד המשותף בסטארט-אפ Inspecto אמר במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום, כי "המוצר שלנו יכול לזהות חלקיקים בדיוק רב מאוד, לתת תוצאות בזמן אמת בין 5 ל-20 דקות מרגע הבדיקה"
"בשנים האחרונות אפשר לזהות שני גורמים מרכזיים להשקעה הגדולה של תעשיית המזון בפיתוח יכולות זיהוי רעלים: גם הצרכנים רוצים מוצרים נקיים יותר וכמה שיותר שקיפות על תהליכי הבקרה שהם עוברים וגם הרגולציה בתחום הפכה מתערבת ומקיפה יותר", אמר יאיר מונטה, מייסד משותף בסטארט-אפ Inspecto שמפתח כלי לביצוע בדיקות רעלים לתעשיית המזון, אמר במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום.
מונטה סיפר כי תעשיית המזון נמצאת בתקופה של חיפוש בלתי פוסק אחר פתרונות מסוגים שנוים כדי לזהות טוב יותר רעלים. "כיום ניתור רעלים בתעשייה נעשה באמצעות דוגמיות שנלקחות ממקומות שונים כמו השדה ומפעלי הייצור, הדוגמיות הללו נשלחות למעבדות מיוחדות שם מחכים להן אנשי צוות מיוחדים ובעלי ניסיון רב שהעסקתם עולה המון כסף. לאחר מכן לוקח כשבועיים עד שמקבלים את התוצאות שעלותם יכולה להגיע לכ- 90 יורו לבדיקה אחת, וזה עוד לא כולל הוצאות נלוות כמו את עלות השינוע".
"באינספקטו החלטנו להרים את הכפפה ולמצוא פתרון לייצור מוצר אופטימלי. לקחנו את כל המגרעות של המוצר הקיים ונתנו להן מענה אחת-אחת. המוצר שלנו יכול לזהות חלקיקים בדיוק רב מאוד, לתת תוצאות בזמן אמת בין 5 ל-20 דקות מרגע הבדיקה למילארדים. המערכת שלנו היא ניידת, גודלה כגודל קופסת נעליים וניתן להשתמש בה בכל מקום", אמר מונטה.
לדבריו, ברגע שהמערכת מאפשרת תוצאות בזמן אמת יש אימפקט משמעותי על התנהלות התעשייה. "אנחנו מציעים לקחת את התעשייה קדימה למאה ה-21, לקחת את כל המידע שיווצר מהסריקות ולהפוך לזמין דרך בלוקצ'יין או דרך פלטפורמות אחרות".
לפי מחקרים שהציגה אינספקטו, בעוד כשנתיים, 18.5 מיליארד דולר יהיו מושקעים רק בבדיקות רעלנים בתעשיית המזון. סכום זה יספיק לפחות מ-500 מיליון בדיקות סטנדרטיות אבל יותר מ-2 מיליארד בדיקות שיבוצעו במערכת שמפתחת אינספקטו.