מייסד ג'יני: "קצב היצור שלנו יוכפל כל 4 חודשים"
דורון מרקו, מייסד GENIE, אמר במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום: "הפתרון הטכנולוגי שלנו יאפשר לאכול מזון איכותי שאנחנו אוהבים. היום 40% מהמזון נזרק לפח. הפתרון של ג'יני יכול למנוע זאת"
"יש לנו 2 קווי יצור בישראל, וחנכנו לאחרונה קו שלישי בשיקגו. כל קו ייצור כזה מייצר עד 10 מיליון קפסולות בשנה, כל 4 חודשים הקצב יוכפל", כך אמר היום דורון מרקו, מייסד GENIE, במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום.
GENIE הוא רובוט שמכין ארוחה ב-3 דקות על ידי קפסולות שבהן חומרי הגלם. הקפסולות מכילות רכיבים טבעיים בלבד שעוברים תהליך ייבוש. הרובוט הוא למעשה תנור חכם סורק את הברקוד שעל הקפסולה וכך מקבל הוראות הכנה ספציפית למנה: מידת החימום או הקירור, התססה, אידוי וכדומה. הצרכן רק סורק את המנה, מכניס למכונה ותוך 3 דקות היא מוכנה.
לדברי מרקו, "החברה תעביר את העולם לצריכת חומרי גלם ללא חומרים משמרים, אין שום סיבה לקנות פסטה אם ג'יני יכולה להכין לך את הפסטה. זה ישנה את העולם משום שנפסיק לאכול כימקלים. היום אוכלים כימקלים ומזון שלא ממש אוהבים רק משום שחסר המייל האחרון שיאפשר להגיש את המזון לשולחן.
"המייל האחרון מונע מאיתנו לאכול את האוכל שאנחנו חולמים עליו. יום-יום בשביל נוחות אנחנו משלמים בלאכול כימיקלים, ולא אוכלים את האוכל שאנחנו אוהבים. הפתרון הטכנולוגי שלנו יאפשר לאכול מזון איכותי שאנחנו אוהבים. היום 40% מהמזון נזרק לפח. הפתרון של ג'יני יכול למנוע זאת, כי אין יותר לבשל כמויות, זה עולם שבו אתה מקבל את האוכל שאתה רוצה. הג'יני יודעת לבשל לך בדיוק מה שאתה רוצה"