חברת הקנאביס פנאקסיה שואפת גבוה, המשקיעים בינתיים לא ממש מתרשמים
הרודיום השקעות, שמבקשת למזג את פעילות הקנאביס של פנאקסיה ישראל לתוכה, פרסמה אתמול הערכת שווי של 753 מיליון שקל לפעילות. המשקיעים התנפלו על הסחורה, והתחרטו
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
חברת הרודיום השקעות הציגה אתמול (ב')הערכת שווי של 753 מיליון שקל לפעילות הקנאביס הרפואי של פנאקסיה ישראל. הערכת השווי, הנכונה ל־31 בינואר 2019, פורסמה במסגרת בקשה שהגישה הרודיום לבית המשפט, שבה היא מבקשת לכנס אסיפה כללית של בעלי המניות לאישור המיזוג בין שתי החברות. מהבקשה עולה כי שווייה המוערך של פנאקסיה תלוי בהיתר ליצוא קנאביס רפואי, וכי בהיעדרו שווייה יורד ל־571 מיליון שקל.
- מכה לפנאקסיה ובטר: הבורסה דחתה את כניסתן למדדים
- רפא ופנאקסיה העבירו בקשה להכללת תרופת קנאביס בסל התרופות
- ממרכזים רפואיים לקנאביס: צביקה בארינבוים משקיע בפנאקסיה
הרודיום מציינת כי הערכת השווי נערכה לפי שיטת היוון תזרים המזומנים (DCF) שהוון במחיר ההון המשוקלל, התואם את רמת הסיכון של הפעילות ונאמד ב־18.2%. עם פרסום הדיווח של הרודיום על שוויה המוערך של פנאקסיה ב־14:23 מנייתה חוותה זינוק של 19.8% תוך 15 דקות, אך מאז היא רק צנחה, ואת יום המסחר סיימה בירידה של 4.9%, לשווי של 108 מיליון שקל. זאת כאשר יוניבו הציבורית, שעתידה להוות תחרות לפנאקסיה ונסחרת בשווי של 87.2 מיליון שקל, סגרה את יום המסחר בעלייה של 8.2%.
השווי של פנאקסיה, אם יתקבע, יהפוך את החברה הממוזגת לשנייה בגודלה מבין חברות הקנאביס במונחי שווי נסחר בבורסה בתל אביב, כשאת המשבצת שלפניה מחזיקה אינטרקיור שמובלת על ידי ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, שנסחרת גם היא בשווי גבוה יחסית של 1.2 מיליארד שקל. בתשעת החודשים הראשונים של 2018 רשמה פנאקסיה הכנסות של 2 מיליון שקל והפסד של 4.9 מיליון שקל.
גורמים בשוק ההון, הסבורים כי כלל חברות הקנאביס הציבוריות בישראל מתומחרות בשווי מנופח, אמרו אתמול ל"כלכליסט" כי "קצב הכנסות שנתי של מתחת ל־3 מיליון שקל ב־2018, שמקבל שווי כל כך גבוה הוא מטורף. ספק אם השווי שנמצא בהערכת הוא השווי שיהיה בסופו של דבר".
מעריך השווי, רו"ח שגיא בן שלוש, מנכ"ל ובעלי חברת IFS ייעוץ, חוזה לפנאקסיה הכנסות של 444 מיליון שקל בשנה השישית לפעילותה שלאחר כניסת הרפורמה לתוקף מלא. התחזית כוללת מכירה של מוצרי קנאביס רפואי לסוגיו השונים לשוק, ויצוא מוצרי החברה לאירופה, והיא מבוססת על האסדרה החדשה בתחום. הערכת השווי הקדישה פרק שלם לפוטנציאל היצוא הישראלי, ובהקשר זה החברה מציינת כי היא היחידה בישראל שערוכה ליצוא מוצרי קנאביס רפואי באופן מיידי. הערכת השווי מביאה בחשבון כניסה עתידית של מתחרים נוספים לשוק, ומבוססת על נתח שוק קטן מזה שהחברה רואה כחלקה בפועל. החברה גם מציינת, כי מתחרים אלו עדיין לא נכנסו לשוק וכניסתם צפויה להיות ארוכה ומורכבת.
בהערכת השווי נכתב, בין היתר, כי "מכיוון שהמחיר של קנאביס רפואי בעולם מוערך ב־10 דולר לגרם, ערך תוספת הייצור הפוטנציאלית במחירים עולמיים מוערכת ב־600 מיליון שקל בשנה. ככל שמגדלים נוספים ייכנסו לשוק ויעמדו בדרישות המדינה לייצור מוצרי קנאביס רפואי, צפויה יכולת הייצור והערך הנגזר ממנה לגדול בהתאם. לפי הערכות של מגדלים וגורמים נוספים בענף, היקף השוק העולמי הכולל של קנאביס רפואי הוא למעלה מ־100 מיליארד שקל בשנה, והיקף השוק של קנאביס רפואי במדינות שהביעו התעניינות בייבוא קנאביס רפואי מישראל עומד על 4-1 מיליארד שקל בשנה".
פנאקסיה פועלת כמפעל לייצור קנאביס ולא נמצאת בצד הגידול החקלאי. כיום פועלים בישראל רק שלושה מפעלים בעלי היתר פעילות ממשרד הבריאות: המפעל של B.O.L המייצר רק לעצמו, מפעל בזלת, שקיבל תקן זמני עד ליוני 2019, ולאחריו יידרש לעמוד בבדיקות נוספות כדי לבחון קבלת תוקף ארוך יותר, והמפעל של פנאקסיה. למפעלים הללו עתידים להצטרף בחודשים הקרובים מפעל נוסף של יוניבו. כיום פנאקסיה מהווה עדיין צוואר הבקבוק למגדלים החקלאים, הנדרשים להעביר תוצרתם דרכה כדי לייצר מוצריהם. עם זאת, בעוד כשנה צפוי לעבוד גם המפעל של חברת יוניבו, הגדול מזה של פנאקסיה, ועתידים לקום המפעלים של קנדוק, תיקון עולם וחברות נוספות, אשר עתידות גם הן לייצר הן לשוק המקומי והן לייצוא.
דדי סגל, מנכ"ל פנאקסיה, אמר לכלכליסט, כי "הערכת השווי הוזמנה על ידי הרודיום ולא על ידי פנאקסיה. אנחנו עושים את מה שאנחנו יודעים לעשות וזה לייצר קנאביס. לדעתנו הערכת השווי היא שמרנית ואפילו נמוכה. פנאקסיה, עם הפיתוחים, עם תשתית ייצוא ל־40 מדינות בעולם, יודעים לרשום מוצרים, מכירים רגולציה, ועם השוק האירופי שנגיע אליו, שאין בו כמעט מתחרים – הפוטנציאל של פנאקסיה הוא ענק".