עיריית תל אביב מבקשת הצעות להקמת פרויקט דיור שיתופי בדרום העיר
לאחרונה פירסמה העירייה קול קורא להגשת רעיונות למודלים לפרוייקט, והקצתה עבורו מגרש לבניית 120 דירות, כחלק מתוכנית "מכבי יפו" ברחוב שלבים
- מכרז מחיר למשתכן בתל אביב הצליח חלקית: 300 דירות ישווקו
- בפעם השלישית - נסיון נוסף למכרז מחיר למשתכן במכבי יפו
- תשובה, צמח המרמן, אשדר ואקרו בין הניגשות למכרז מחיר למשתכן הראשון בתל אביב
"מטרת הקול הקורא היא הערכה ובחינה של החלופות האפשריות למימוש דיור שיתופי במגרש באמצעות קבלת מידע ספציפי לגבי מודלים אפשריים למימוש במגרש, ובנוסף לכך, קבלת מידע כללי לגבי דיור שיתופי כדי להבין את התועלות העירוניות ואת האתגרים הפוטנציאלים הנובעים מסוג מגורים ייחודי זה", נמסר בהודעה שהעירייה פרסמה היום (ב').
עוד נכתב, כי על ההצעה לגבי מודלים אפשריים למימוש מיזם דיור שיתופי במגרש "להתייחס בין היתר לסוג היזמות: פרטית, קואופרטיבית ועוד, לאופן הקמת המיזם, תפעולו ותחזוקתו לאורך זמן, ולמרכיבי השיתופיות - פיזיים, תפקודיים וחברתיים, התאמה לחקיקה הקיימת או שינוי חקיקה במקרה הצורך, אופן ומידת המעורבות העירונית הנדרשת, אוכלוסיית היעד שתתגורר במיזם ופירוט התועלת לעירייה, לתושבי העיר בכלל ולתושבי האזור בפרט, הנובעות מהפעילות המוצעת".
את ההצעות לקול הקורא ניתן להגיש עד תאריך 27 במרץ 2019, שעה 12:00 לאגף נכסי העירייה שבקומה 8 בבניין העירייה ברחוב אבן גבירול.
תכנית מכבי יפו חלה על שטח הנמצא בבעלות העירייה ורשות מקרקעי ישראל (רמ"י) והיא מציעה את הקמתן של כ-1,400 יחידות דיור. בסוף 2018 שיווקה רמ"י את קרקעות המתחם ליזמים, בין היתר על מנת לבנות בשכונה פרויקטים מוזלים במסגרת "מחיר למשתכן". המכרזים הצליחו חלקית, ושניים בלבד מתוך שלושה מוצעים נרכשו.
בחודש אוקטובר זכתה שותפות של אקרו נדל"ן ואשדר, במכרז לבניית 343 יחידות דיור, מהן 163 במסגרת מחיר למשתכן. בדצמבר זכתה הצעה משותפת של החברות צמח המרמן, משולם לוינשטין ואלעד מגורים שבשליטת יצחק תשובה במתחם לבניית 527 דירות, כאשר 299 מהן ישווקו במסגרת מחיר למשתכן ו-228 ישווקו בשוק החופשי.
ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי אמר כי "כחלק מהמדיניות העירונית למציאת פתרונות להוזלת הדיור בעיר, נטלנו על עצמנו את הקמתם של פרויקטים לדיור בר השגה, התווינו מדיניות ברורה לעידוד בנייה של דירות קטנות ולהקלת תהליכים של מתן היתרי בניה למגורים. יחד עם זאת, בעידן שבו מרבית האנושות עוברת לגור בערים, הפתרונות המוכרים אינם מספקים, ונדרשת חשיבה חדשנית ויצירתית דוגמת מיזמים לדיור שיתופי.
"מודל כזה משכן יותר נפשות בפחות שטח בזכות שימוש משותף בחללים ציבוריים, תוך שהוא משלב את העקרונות של כלכלה שיתופית עם תפיסת עולם תכנונית. יש בו ערך רב של חיסכון בקרקע, אך בראש ובראשונה, הוא נושא מסר חברתי-קהילתי שתורם לאיכות החיים בעיר, לחיזוק הקהילתיות ולהפחתת תחושות הניכור שמאפיינות לא פעם את החיים בעיר הגדולה. אנחנו פועלים ליצור סט של הבנות שיגדירו מה הוא דיור שיתופי, בעבור איזה קהל מטרה וכיצד להבטיח שהיוזמות השיתופיות אמנם ישיגו את מטרתן ויניבו תועלת לקהילה ולעיר, כמו גם ליזם".