פרסום ראשון
השינוי המבני בחברת מקורות יגיע לאישור הממשלה בתחילת השבוע
היועמ"ש אישר את המהלך, שדורש השקעות שנתיות בהיקף של 1.4 מיליארד שקל מצד חברת המים מקורות, שבמקביל אישרה את צעדי ההתייעלות כחלק מהשינוי המבני. התוכנית כוללת הזרמת מים לכנרת בהיקף של כ-300 מיליון קוב לשנה, פרישת 170 עובדים, מחיקה והפרטת מקורות ייזום וצעדים נוספים
הרפורמה המבנית בחברת המים הלאומית מקורות תעלה לאישור הממשלה כבר בתחילת שבוע הבא. כך עולה מנוסח הצעת המחליטים שהופץ אתמול בלילה למשרדי הממשלה השונים. כפי שפורסם השבוע ב"כלכליסט".
- מסתמן: השינוי המבני במקורות יגיע לאישור הממשלה בשבועות הקרובים
- המשנה למנכ"ל כלל לשעבר מונתה לתפקיד סמנכ"לית הכספים במקורות
- לאחר עשרות שנים: ההסתדרות ומקורות הסכימו על שינוי מבני היסטורי
הכוונה להשלים את המהלך הגיעה לאחר קבלת "אור ירוק" מכיוונו של היועמ"ש, זאת בשל הנימוק שלא מדובר בנושא בעל משמעויות פוליטיות לצד הימני או השמאלי של המפה אלא בנושא עקרוני של טיפול במשק המים ש"סוחב" על גבו חמש שנות בצורת, ומחייב טיפול מיידי ועמוק ללא קשר לאיזו ממשלה תקום בשנה הקרובה.
כזכור, ביוני האחרון אישרה הממשלה את תכנית החירום להשקעות במשק המים עד לשנת 2030 עם מטרה להקים עוד מתקני התפלה ולהכפיל את כמות המים המותפלת בישראל (כיום כ-550 מיליון קוב בשנה). המהלך דורש השקעות שנתיות בהיקף של 1.4 מיליארד שקל מצד חברת המים מקורות, אולם זו הודיעה לממשלה שהיא אישרה הפחתת השקעות בדירקטוריון החברה בשל עיכוב השינוי המבני שם. עתה כאמור המהלך יוכל לצאת לדרך, זאת במקביל לביצוע מהלכי התייעלות בחברה.
עיון בהצעת המחליטים מגלה דימיון רב עד זהות להסכמי הרפורמה בחברה שאושר לא מכבר מול ההסתדרות הכללית.
לרבות פרישה של כ-170 עובדים, מחיקה והפרטת פעילות חברת הבת מקורות ייזום (לרבות מכירת מתקן ההתפלה הכושל באשדוד, מתקני מים בקפריסין ומתקני טיהור שפכים בישראל) והרחבת סל העבודות של חברת הבת השניה (מקורו שח"מ). עוד כוללת התכנית הזרמת מים לכנרת בהיקף של כ-300 מיליון קוב לשנה. עוד נקבע שמקורות תקים שתי חברות בת חדשות בשותפות עם חברות מים אזוריות - האחת בענק חפר השניה בעמק יזראל - כדי לשפר ולשדרג את מערך אספקת המים בכל אזור.
עוד קובעת ההחלטה שחברת מקורות תפסיק לבצע מכרזים אלא יותר תנהל אותם, בדומה לסידור שיש בענף התחבורה עם חברות נתיבי ישראל (מע"צ לשעבר). סעיף חשוב נוסף הוא הקמת צוות בין משרדי בראשות משרד האוצר למיפוי נכסי המקרקעין של מקורות, לרבות כאלו שהיו שייכים בעבר לחברת מפא"ר שמחזיקה היסטורית חלק מהשטחים שעליהם עובר המוביל הארצי. הצוות יוכל להפשיר שטחי נדל"ן שאין בהם שימוש לטובת הקמת אלפי יחידות דיור באזורי ביקוש לרבות במרכז הארץ.
מי שמגיש את ההחלטה הם שר האנרגיה יובל שטייניץ ושר האוצר משה כחלון. מבחינת שטייניץ מדובר ב"סגירת מעגל" של הטיפול במשק המים, שלא זכה לתשומת לב מיוחדת בזמן הקדנציה.