בדיקת כלכליסט
חם מהתנור: התנסות ראשונה במכשירי הגלקסי S10 של סמסונג
מכשירי העילית החדשים של הענקית הקוריאנית מראים מה אפשר לעשות עם הרכיבים הכי מתקדמים בשוק: טלפונים חזקים, נאים ונוחים - אם כי לא חדשניים כמצופה. תצורת המסך התחדשה ויש יותר מצלמות, אך עדיין קשה להם לצאת מצילו של ה-S8 המשובח והוותיק
סמסונג חשפה אמש (ד') את סדרת מכשירי הגלקסי S10 החדשה בסן פרנסיסקו, באירוע עצום מוצף בסקרנים, שותפים מסחריים ואנשי תקשורת מכל העולם. אלה הגיעו כדי לא רק לצפות בהשקת המכשירים החדשים של סמסונג אלא גם כדי להבין מה החברה הזו מתכננת לעצמה לשנה הקרובה.
- סמסונג חשפה סמארטפון היברידי עם מסך מתקפל - ואת נבחרת מכשירי S10
- סמסונג מעלה מחירים: מחיר ה-S10 יתחיל ב-3,000 שקל
- דו"ח סמסונג: הרווח צלל ב-29%, אבל יש אור בוהק בקצה המנהרה
יום ההולדת העשירי של סדרת הגלקסי S - הסמארטפונים שהחלו כחיקוי לאייפון והפכו עם הזמן למקבילים שלו בעולם האנדרואיד - הוא שלב חשוב עבור סמסונג. הוא מהווה סוג של הוכחה למחויבות החברה לתחום. היא עדיין היצרנית הראשונה בטבלת חברות המובייל מבחינת משלוחים, אבל המכירות כבר לא מה שהיו פעם. האם יוכל הגלקסי S10 לדגמיו לבצר את מקומה בצמרת?
בסדרה יש שלושה מכשירים עיקריים שיושקו בכל העולם, ועוד דגם מיוחד לרשתות 5G. הגלקסי S10E המוזל, בעל מסך 5.8 אינץ' ברזולוציית FHD שאינו גולש לשוליים, ונועד להתחרות באייפון XR; הגלקסי S10 הסטנדרטי, בעל מסך 6.1 אינץ' ברזולוציית QHD; הגלקסי S10 פלוס, מכשיר הדגל בעל מסך 6.4 אינץ' ומצלמת סלפי כפולה; ודגם 5G, בעל מסך ענק של 6.7 אינץ', סוללה מוגדלת ומצלמה בעלת חיישן עומק שמסוגלת לסרוק עצמים בתלת ממד.
המכשירים האלה סבלו מהדלפות בלתי פוסקות חצי שנה לפני החשיפה, וקשה שלא להתפעל מרמת הדיוק של המדליפים ומהפספוסים של צוותי האבטחה בסמסונג. עם זאת, נטען שלפחות חלק מההדלפות הגיעו מסמסונג עצמה, כמהלך מתוכנן ליצירת באז ברשת.
המכשירים נראים מבטיחים מאוד: סמסונג הלכה על בטוח עם תצורת שלדה דומה לשל סדרות 8 ו-9 - מסך המשתפל לשוליים, מסגרת מתכת עם גב זכוכית ושקע אוזניות סטנדרטי. החידוש המרכזי הוא בתצורת התצוגה, שנקראת Infinity O ע"ש החור העגול למצלמת הסלפי, וממשק משתמש חדש בשם One UI שמשלב אלמנטים מאנדרואיד האחרונה, ביחד עם אלמנטים משיאומי ואפל. חור המצלמה הוא פיתרון ביניים, שכן סמסונג מפתחת מצלמה שניתן להטמיע בתוך המסך עצמו מבלי שתפריע כלל לתצוגה - אך לא השלימה את הפיתוח בזמן להשקת הסדרה. ואולם, פיתרון הביניים אינו בעייתי ומספק הרבה יותר נדל"ן-מסך מכל המכשירים האחרים בשוק, שבראשם מגרעת שחורה.
סורק טביעות האצבע מבוסס על אולטרסאונד ופועל היטב. בדגם המוזל לא מוטמע הסורק במסך, אלא בכפתור ההפעלה שבצידו הימני של המכשיר, כמו בדגמי אקספריה Z של סוני לדורותיהם.
עוד חידוש הוא הוספת עדשה שלישית למצלמת דגמי S10 ו-S10 פלוס, בעוד ה-S10E מסתפק בשתי עדשות כמו ב-S9 פלוס. המצלמה היא אחד מהיתרונות העיקריים של הסדרה: סמסונג שלטה ביד רמה בתחום ביצועי הצילום, עד שנחשף המייט 20 פרו של וואווי בעל שלוש המצלמות. סמסונג בחרה בתצורה של עדשה סטנדרטית, עדשה רחבה ועדשת זום ייעודית, כמו בוואווי. לעדשה הרחבה זווית של 123 מעלות, בדומה לעין האנושית ואכן, מה שרואים הוא מה שמצולם בפריים רחב.
המכשירים טובים ומספקים חוויית שימוש ראשונית חיובית; על הנייר, אלו מכשירים חזקים ביותר עם המעבדים הכי טובים בעולם האנדרואיד, המסך הכי איכותי, הזיכרון הכי מהיר והעיצוב הכי חדש (גם אם אינו מהפכני במהותו).
אבל במבט שני, אין בסדרה זו שינוי קיצוני בהשוואה לקודמתה, שבתורה היתה מתיחת פנים לסדרה S8, היצירתית והחדשנית ביותר של החברה. כן, המסך גדל וכן, יש בו מצלמת סלפי בתצורה קצת אחרת - אבל השיטה אותה שיטה. גם תקן הטעינה של הסוללה, QC 2.0, מיושן יחסית וכבר זמין בדור הרביעי שלו - מה שאומר טעינה איטית מהאפשרי.
לסמסונג יש גישה לרכיבים הכי טובים בעולם וברובם אכן השתמשה, ומותר לשאול אם זה הכי טוב שאפשר לעשות עם הידע והחלקים הללו, בטח ובטח כשמחירם הבסיסי של הטלפונים עלה בהשוואה לאשתקד. נכון לעכשיו, המכשיר שנראה כמשתלם ביותר בסדרה הוא ה-S10E הקטן והצנוע, שעושה הכי פחות נזק לכיס ומציע את כל היתרונות שמצופים ממכשיר דגל חדש.