ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת ברלין

נקסוס לשחקני הון סיכון ותאגידי ענק אירופיים

ועידת כלכליסט בברלין היוותה נקודת מפגש בין חברות גדולות מהאיחוד האירופי ונציגי קרנות מישראל, לבחינת עתיד עסקי משותף. בין היתר, נפגשו נציגי TAU ונצ'רס, פיטנגו, StageOne לייטספיד ועוד עם HSBC, קרדיט סוויס, דיימלר ואחרים

מאיר אורבך, ברלין 12:2720.02.19

עשרות משקיעים מיותר מ-30 קרנות הון סיכון כפיטנגו ו-StageOne, וגופי השקעה אירופיים כקרן טרגט גלובל השתתפו במפגשים העסקיים עם יזמים במהלך ועידת ברלין של כלכליסט. המשקיעים פגשו כעשרה יזמים ונציגי חברות ענק כ-Edeka, אקסל שפרינגר, דיימלר, בנקים כ-HSBC וקרדיט סוויס, ואת נציגי הבונדסליג. המפגשים נועדו להיכרות ופתיחת דלת לעתיד עסקי משותף, בצורת השקעה או שת"פ טכנולוגי.

 

 

בשיחה עם כלכליסט סיפרה דניאל וולש, מנהלת תחום הטכנולוגיה וערים חכמות לאזור אירופה, אפריקה והמזה"ת בבנק HSBC: "אני מאוד מתרשמת מאיכות החברות שהגיעו לוועידה", והוסיפה שרצף הפגישות עם החברות הציג לבנק היצע רחב שלא הכיר. "אנחנו כאן בזכות היכולת שלנו לחבר בין חברות הרב לאומיות הענקיות לבין חברות הסטארט-אפ שאנחנו פוגשים. בעבר חברות הענק לא ראו בחדשנות צורך אבל כיום היא תנאי להישרדות. אנחנו בנק שקיים 150 שנה ואם אנחנו רוצים להמשיך להתקיים, עלינו להיות מאוד מהירים וחדשניים".   

 

דניאל וולש דניאל וולש צילום: אוראל כהן

 

 

לדבריה, חברות מבינות שאפילו אם יש להן מחלקות חדשנות ופעילות טכנולוגית רבה, ישנם חללים שרק החבירה לסטארט-אפים תוכל למלא. "כאן אנחנו נכנסים ומסייעים לחברות השונות בכניסה אל החברות הרב-לאומיות", אמרה.

 

כשנשאלה על תחומי טכנולוגיה חמים, הסבירה שהגישה לפיה טכנולוגיה זו או אחרת היא "הדבר החם הבא" היא שגויה: "הטכנולוגיה היא הכלי שמסייע, ה'איך' ולא ה'מה'. הדברים שחמים כיום הם תחומי הקמעונאות והנדל"ן שמחפשים את החדשנות והשינוי. בעבר גם תחום המוביליטי היה שם, אבל הוא כבר יותר יקר ויש בו הרבה שחקנים מרכזיים".

   

HSBC משקיע בחברות באמצעות קרן השקעות שמנהלת כ-200 מיליון דולר, השקעות שהן לרוב השקעות מיעוט. "חשוב לנו מאוד להשקיע בחברות אבל גם לסייע להן ולפתוח להן דלתות בכל מקום שאנחנו יכולים", אמרה וולש.

 

בכנס השתתף גיא מגן, מנהל נציגות הבנקאות הפרטית ב-HSBC, שבחן אפשרויות לשיתופי פעולה בין הבנקאות הפרטית לחברות סטארט-אפ חדשניות, בעיקר בתחומי המוביליטי והערים החכמות. הוא ציין שישראל מרכזת עניין גבוה ביותר בקרב לקוחות הבנקאות הפרטית בכל העולם, שמחפשים להשקיע הון בחברות חדשות. הבנק עצמו מחפש להשקיע בטכנולוגיה בעיקר מתחום הפינטק והרגטק, ולשם כך מפעיל צוותים שונים ברחבי העולם הפועלים לאיתור השקעות רלוונטיות.

  

גיא מגן, מנהל נציגות הבנקאות הפרטית בבנק HSBC גיא מגן, מנהל נציגות הבנקאות הפרטית בבנק HSBC צילום: יח"צ HSBC

   

בוועידה השתתפו גם מספר רב של משקיעים בכירים מהשוק בישראל. נמרוד כהן, מנהל ההשקעות בקרן TAU ונצ'רס של אוניברסיטת תל אביב, סיפר לכלכליסט: "באנו הנה גם כדי לייצר עוד ערך ליזמים שלנו ולעשות חיבורים עבורם, ולהכיר חברות שיכולות להיות רלוונטיות עבורנו. אנחנו פתוחים מבחינת תחומים עם צוותים חזקים, עם חברות שהן ממש בתחילת הדרך. אנחנו יכולים להעמיד את היכולות של האוניברסיטה וכל מה שקשור אליה מבחינת קשרים, משרדים, עובדים ויכולות".

 

 

נמרוד כהן נמרוד כהן צילום: יורם רשף

  

קרן הון הסיכון לייטספיד היא אחת הקרנות הגדולות בארצות הברית ומשקיעה רבות בישראל. בוועידה השתתף טל מורגנשטרן שותף בה היושב בישראל. "אנחנו מאוד פעילים באירופה וחושבים שיש כאן הרבה מקום לפעילות והשקעה", אמר. "היו לנו בוועידה פגישות מאוד משמעותיות ופוריות. אנחנו קרן מאוד פעילה באירופה וביצענו כבר חמש השקעות לאחרונה, אחת מהן בגרמניה".

 

"ברלין היא כמו ניו יורק ויש בה הרבה פעילות מסחרית וטרנדית, ורוב המשקיעים הגרמנים המובילים יושבים בה. אנחנו עובדים עם המשקיעים באירופה ומחפשים השקעות בצירוף משקיעים בשלבים המוקדמים כאן. בעבר חיפשנו כאן השקעות שהן בעיקר טיפוסיות לאירופה, כלומר מסחר קמעונאות וחברות שמעתיקות בעיקר אתרים אמריקאיים - אבל לאחרונה רואים שינוי משמעותי בעומק הטכנולוגיה ביבשת. הרבה מהציפיות שלי התבררו כלא נכונות וכן מוצאים חבות טכנולוגיות מעולות . הם סוגרים את הפער הטכנולוגי והם זזים מאוד מהר ויחסית לאקוסיסוטם צעיר רואים כאן הרבה מאוד פעילות טכנולוגית כבדה מאוד", סיפר.

 

טל מורגנשטרן טל מורגנשטרן צילום: מיכל זריהן אגמון

 

 

מורגנשטרן התייחס למחירי החברות באירופה: "מחירי ההשקעה יותר נמוכים מבארץ. החברות המוצלחות מגייסות בשווי של עמק הסיליקון ומגייסות שם לרוב. אפשר למצוא מחירים יותר נמוכים, אבל המחיר הוא לא הקטע שלנו ואנו לא מחפשים מציאות. אירופה שונה מישראל; יש כאן הנפקות עם שוק צרכני ואפשר לבנות חברות רק על סמך שוק מקומי".   
ספיד דייטינג של סטארט-אפיסטים ומשקיעים ספיד דייטינג של סטארט-אפיסטים ומשקיעים צילום: אוראל כהן

 

אחת הקרנות המיוחדות שהיו בין המשקיעות היתה הקרן הישראלית israel secondary fund, שמנוהלת בידי דרור גלאס ומתמחה ברכישה של מניות עובדים, משקיעים בשלבים ראשונים ויזמים. "באתי לכאן כי אני רוצה להכיר את האקוסיסטם בברלין ויש לנו קשר עם משקיעים וגופים שבאים לישראל וישראל מעניינת אותם", סיפר. "אנחנו רוצים להכיר חברות בשלבים מוקדמים אפילו אם הן לא רלוונטיות לנו כעת כדי שידעו שיש להם אפשרות של נזילות עתידית ונוכל להיות שותפים באירועים כאלה בעתיד. אני מחפש חברות שגייסו כסף מוסדי עם תחילת מכירות. חברות של 4-5 שנות פעילות והאקזיט עוד לא קרוב. בשביל חברות כאלה אנחנו יכולים ליצור אירוע של נזילות בשלב מוקדם. העסקאות שלנו מתבצעות במהירות אנחנו קונים מניות של עובדים ויזמים ומשקיעים בשלבים מוקדמים".

 

 

יפעת אורון ודרור גלאס יפעת אורון ודרור גלאס צילום: אוראל כהן

  

אחד המשקיעים הזרים שהשתתף בוועידה היה טוביאס הזניגר מחברת הגז הטבעי VNG. הזניגר, שמנהל את תחום ההשקעות בחברה, סיפר שהיא מחפשת מגוון רחב של השקעות בתחומים של אנרגיה, ניהול תשתיות, בתים חכמים וניהול אנרגיה.

 

יובל כהן יובל כהן צילום: אוראל כהן

  

יובל כהן מקרן StageOne אמר לכלכליסט: "התרשמתי לטובה מאוד מהחברות האירופיות שראיתי. אם פעם ראית כאן רק חברות צרכניות שמעתיקות מארצות הברית, כיום אתה רואה חברות AI ומחשוב קוונטי. אנחנו רואים עצמנו משקיעים ביזמים ישראלים בכל מקום גם באירופה. הצלחה של חברות תלויה באנשים וצריך להכיר תרבות ומנטליות של יזם אנחנו ממוקדים בעולם התוכן של B2B ודיפטק. אנחנו לא פוסלים השקעה ביזמים ישראלים שיושבים בברלין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x