$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

מכיס לכיס: עמוס לוזון מחלץ את מתחם הפיל מקבוצת לוזון

העסקה, בהיקף של 170 מיליון שקל, נעשית כדי להרגיע את מחזיקי האג"ח של קבוצת לוזון, שנסחרות כיום בתשואות זבל. לעמוס לוזון יהיו שותפים בעסקה

גולן חזני 08:0420.02.19

קבוצת לוזון שבשליטת עמוס לוזון מוכרת את מתחם הפיל שליד צומת הפיל בצפון תל אביב תמורת כ־170 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע כי הרוכשים הם קבוצה של שניים־שלושה שותפים שהמרכזי שבהם הוא לוזון עצמו, וכן ניר ברוש, יזם מכפר סבא. חלקו של לוזון בעסקה כשותף יהיה כ־50%. 

המכירה תדרוש אישור של אסיפת בעלי המניות של החברה, שכן מדובר בעסקת בעלי עניין. מצד אחד מדובר בעסקה שתחלץ את קבוצת לוזון מסימני שאלה מהותיים שהתעוררו סביב יכולתה לפרוע את האג"ח שלה, ומנגד עסקות בעלי עניין מעלות תמיד סימני שאלה לגבי הכדאיות לבעל השליטה, לעומת הכדאיות לחברה הציבורית ובעלי המניות.

מה דעתך על מניית לוזון קבוצה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בסביבת החברה טוענים כי לוזון משלם מחיר מלא עבור קרקע שהפוטנציאל שלה גבוה, וכי לא ניתן לקבל כיום עבורה מחיר גבוה יותר בגלל מצבו הרע של שוק מגורי היוקרה. חברת דורי רכשה את החברה ב־2002, כשהיתה בשליטת גזית גלוב של חיים כצמן ודורי סגל, תמורת 22% מזכויות הבנייה במתחם ברחוב בני אפרים. לוזון רכש את דורי ב־2016 תמורת 10 מיליון שקל, כך שבכל מקרה הוא מורווח על העסקה.

 

לפי התב"ע הנוכחית, ניתן לבנות על הקרקע 89 יחידות דיור בשטח כולל של 10,357 מ"ר - 2.35 מיליון שקל לדירה בממוצע. הדירות מתוכננות להיבנות בשני מגדלים בני 8 ו־13 קומות.

 

בדו"חות השנתיים האחרונים ציינה לוזון כי היא "פועלת להשלמת ההליכים הכרוכים בשלב התכנוני ובקבלת היתר והאישורים הסטטוטוריים הנדרשים, כדי שהקמת הפרויקט תחל בהקדם". לוזון הציע את העסקה לגורמים בשוק, אך אלה לא מיהרו לבצעה לאור ההאטה בשוק מגורי היוקרה.

 

שווי קבוצת לוזון נחתך בשמונת החודשים האחרונים ב־55%, ל־62.4 מיליון שקל בלבד. החשש בשוק ממצב הקבוצה מתבטא באג"ח שלה, הנסחרות בתשואות דו־ספרתיות. לקבוצת לוזון יש כיום חמש סדרות אג"ח שנסחרות, בהיקף כולל של 564 מיליון שקל. השנה אמורה החברה לשלם 103 מיליון שקל מהחוב, כולל הקרן. ב־2020–2021 אמורה לוזון להחזיר 80 מיליון שקל בכל שנה, ולאחר מכן ההחזרים יירדו ל־60 מיליון שקל ב־2022 ו־68 מיליון שקל ב־2023.

 

עד כה עמד לוזון בפירעון האג"ח של הקבוצה. סדרה ו', שרק לפני שנה נסחרה בתשואה של 2.97%, נסחרת כיום בתשואה של 33.3%. סדרה ז' נסחרת בתשואה של 16.4%. אף שיש למחזיקי סדרה ח' שעבוד על מלוא מניות דורי אנרגיה (ששוות לפי הדו"חות 130 מיליון שקל), הסדרה נסחרת בתשואה של 7.8%. החוב להמרה שהונפק לגזית גלוב, סדרה ט', נסחר בתשואה של 19.1%. אג"ח י', הנהנית משעבוד על מלוא אחזקות ברונסון הפולנית, נסחרות בתשואה של 10.1%.

 

לפי דן אנד ברדסטריט, ב־2018 חלה עלייה ברמת הסיכון של הקבוצה, שנגדה הוגשו כמה תביעות. התביעה הגדולה היא נגד דורי בניה וגינדי בסך 65 מיליון שקל, וקשורה לפרויקט ברחוב השופטים בתל אביב.

 

 

עמוס לוזון עמוס לוזון צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x