זה לקח רק 25 שנה: רמ"י פרסמה מקבץ החלטות מעודכן בנוגע להתנהלות בקרקעותיה
הקובץ החדש, שההחלטה על פרסומו התקבלה ב-1994, הופך 8,000 עמודים של החלטות מועצה שפורסמו בסדר רנדומלי, למקבץ בן 344 עמודים המסודרים לפי נושאים
- שופטי בג"ץ תוהים: למה ויתרה רמ"י על חצי מיליארד שקל בעסקת הדולפינריום
- פרשקובסקי זכתה במכרז לבניית 186 דירות להשכרה ברמלה
- 75 זוכי מחיר למשתכן במודיעין נשארו ללא יזם
ההחלטה בדבר יצירת הקובץ התקבלה כבר ב-1994, אך במשך עשורים לא יושמה. לפני כשלוש שנים נעשה ניסיון לפרסם קובץ מעודכן, ביוזמת היועץ המשפטי דאז, עו"ד ינקי קוינט (כיום מנהל רשות החברות הממשלתיות), אבל הוא לא אושר במועצת מקרקעי ישראל. הקובץ החדש מצמצם מאות החלטות מועצה שהתקבלו בעשרות שנות קיומה, ואשר התפרסו על 8,000 עמודים, לכדי מסמך בן 344 עמודים בלבד. את הקובץ ערך צוות בראשות עו"ד מורן גליקשטיין, ראש מטה מנהל רמ"י, ומזכיר מועצת מקרקעי ישראל, עו"ד עידן ורטהיים.
ברמ"י מציינים, כי יתרונו של הקובץ החדש הוא היותו מסמך אחד שמרכז את כלל החלטות המועצה, כשהן מנוסחות מחדש באופן בהיר ונגיש לציבור הרחב, ותוך קיטלוג לפי נושאים ולא בסדר מספרים אקראי כפי שנעשה עד כה. זאת במטרה לסייע לאזרח לאתר את ההחלטות הרלוונטיות לגביו באופן עצמאי, ולצמצם שימוש במומחים חיצוניים ועורכי דין.
מנהל רמ"י עדיאל שומרון, ציין כי במסגרת העבודה בוטלו כ-250 החלטות מועצה, שלא היו עוד רלוונטיות. בנוסף אוחדו עשרות הגדרות כלליות ופרטניות שהיו מצורפות להחלטות השונות, דבר שיצר לעיתים בלבול וסתירות. כך למשל, כלל החלטות המועצה בנוגע להקצאות קרקע במכרז ובפטור ממכרז מרוכזות כעת בפרק מספר 4, החלטות הנוגעות להקצאת קרקע לבני מיעוטים בפרק מספר 6, והחלטות הנוגעות למגזר החקלאי בפרק מספר 8. כך גם לגבי נושאים כגון תוספות בניה או העברות בעלות בנכסים החכורים מרמ"י.
בשיחה עם "כלכליסט" אמר גליקשטיין כי הקובץ צפוי להיות מאושר במהלך חודש מרץ, כשלושה ימים לאחר שיסתיים מועד קבלת ההערות מהציבור. "מדובר בשינוי דרמטי", הוא אומר, "מי שהיה פותח את החלטות המועצה בעבר, לא ידע לאתר מה מגיע לו ומה לא. היו החלטות על מתן הנחות שכבר הפכו ללא רלוונטיות, כי המדיניות השתנתה. פישטנו את זה והיום ההנחות שהמדינה נותנת לאזרחים, מרוכזות במקום אחד. זה עוזר גם לאלפי אנשים שמחזיקים בחוזי חכירה, לדעת מה הכללים הנהוגים על הקרקע שלהם, אם הם רוצים להעביר בעלות, לשנות ייעוד או תוספות בנייה. כיום הם יכולים לקרוא על זה במקום אחד, ללא תיווך".