מייסדי NSO רוכשים השליטה בחברה לפי שווי של 800 מיליון דולר
שלו חוליו ועמרי לביא, בשיתוף הקרן האירופית נובלפינה, רוכשים את השליטה בחברת הסייבר הישראלית מקרן פרנסיסקו פרטנרס. חוליו ולביא צפויים להשקיע במהלך כ-100 מיליון דולר
מייסדי קבוצת NSO, בשיתוף נובלפינה - קרן פרייבט אקוויטי אירופית, רוכשים את החברה מידי קרן פרנסיסקו פרטנרס בעלת השליטה. עפ"י הערכות העסקה תתבצע לפי שווי של 800 מיליון דולר.
- מייסדי NSO הביאו להפסקת המגעים למכירתה לוורינט
- תוכנת הריגול של NSO מחלקת 850 מיליון שקל דיבידנד
- "חברת NSO מעורבת באופן אקטיבי בפעולות ריגול"
חברת NSO נחשבת לאחת החברות החשאיות בישראל בשל עיסוקה בתחום הסייבר ההתקפי. היא נוסדה ב-2010 על ידי שלו חוליו, עמרי לביא וניב כרמי. שלושה שבועות לאחר הקמתה, כרמי פרש ומכר את מניותיו לחוליו וללביא. עם הקמתה, כ־30% ממניותיה הוחזקו על ידי קבוצת משקיעים בהובלת אדי שלו, שהזרימו לחברה 1.8 מיליון דולר בלבד.
ב־2014 רכשה קרן ההשקעות האמריקאית פרנסיסקו פרטנרס כ־70% מהחברה תמורה כ־130 מיליון דולר, במה שהיווה אקזיט נאה לקבוצת המשקיעים. חוליו, המשמש כמנכ"ל החברה, ולביא, המכהן כמנהל הפיתוח העסקי וכמנכ"ל זרוע השיווק והמכירות בארה"ב, התעקשו להשאיר את מרכז הפיתוח בהרצליה ואת הקניין הרוחני בישראל.
מאז רכישת החברה עמדה על הפרק מספר פעמים, בין השאר לקרן בלאקסטון האמריקאית ולאחר מכן למתחרה הישראלית ורינט. במקרה השני, מייסדי החברה הם שהביאו להפסקת המגעים בטענה שהעסקה טובה לבעלי המניות, אבל לא לחברה ולא למנהליה.
חוליו ולביא ישקיעו 100 מיליון דולר
את עסקת הרכישה הנוכחית מובילים חוליו ולביא, שצפויים להשקיע במהלך כ- 100 מיליון דולר, וכן חברי ההנהלה שימשיכו להיות שותפים מלאים למהלך. מהחברה נמסר כי מספר משמעותי מקרב עובדי החברה משתתפים גם הם בעסקת הרכישה. המייסדים וההנהלה משתפים פעולה עם נובלפינה קפיטל Novalpina Capital, קרן פרייבט אקוויטי אירופית. את העסקה מממן בנק ההשקעות Jefferies Group.
על אף מעטה החשאיות, NSO כיכבה בעל כורחה לא מעט בתקשורת בשנים האחרונות. המוצרים המרכזיים של החברה הם כלי ריגול שמאפשרים לפרוץ למכשירים סלולריים ולשירותים מקוונים. המוכר שבהם, פגסוס, הוא כלי פריצה לסמארטפונים. "זה אחד מכלי המעקב ההתקפיים הכי מתוחכמים שקיימים כיום לטלפונים סלולריים בעולם", אמר בעבר עובד לשעבר בחברה בראיון ל"כלכליסט".
מרגע שפגסוס הושתל בטלפון, אפשר לעשות שימוש בלתי מוגבל ביכולותיו: לאכן אותו, להאזין לשיחות המתבצעות בו, להקליט שיחות שמתנהלות סביבו, להפעיל את המצלמה, לקרוא ולכתוב הודעות SMS ומיילים, לחדור לחשבונות רשתות חברתיות וכל מה שרק עולה בדעת מפעילי התוכנה. בנוסף, פגסוס יודע לנטר שינויים בדפוסי שיחות והתכתבויות ולהפנות את תשומת לב המצותת לכך.
עמדה במרכזה של שערורייה תקשורתית רחבה
ב־2012 זכתה החברה לסיקור נרחב בכתבה שפרסם שי אספריל ב"כלכליסט". אז, בין השאר, נחשף המחיר שגובה החברה על השימוש בתוכנה: 15.5 מיליון דולר מממשלת מקסיקו ו־12 מיליון דולר ממדינה מרכז־אמריקאית אחרת.
ב-2016 עמדה NSO במרכזה של שערורייה תקשורתית רחבה, בעקבות תחקיר מעמיק של ה"ניו יורק טיימס", לפיו התוכנה של החברה שימש לריגול אחר עיתונאים ובני משפחותיהם, ככל הנראה מצד ממשלת מקסיקו. בדיווחים אחרים נטען שאבו דאבי משתמשת במוצרי החברה כדי
לרגל אחרי פעילי זכויות אדם. מאז נדמה ששמה של החברה הישראלית לא ירד מהכותרות, בספטמבר האחרון למשל מסמך תביעה שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב בשמם של חמישה אזרחים מקסיקנים, פעילים חברתיים, פעילי זכויות אדם ועיתונאים, חשף טפח נוסף מפועלה של חברת הסייבר הישראלית NSO ומפרט כיצד עובד המוצר פגסוס שפיתחה.
בין השאר, נטען בכתב התביעה כי בניגוד לפרסומי החברה היא ממשיכה להיות מעורבת התפעול המוצר גם לאחר המכירה: "היא מציעה ומספקת גם שירותי תחזוקה, תמיכה ועדכון/שדרוג... למעשה, היא מעורבת באופן אקטיבי בפעולות הריגול שהמפעיל מבצע במכשירים שנפרצו". החברה הכחישה את הדברים.
לאחרונה טענו חברי קבוצת Citizen Lab, הקנדית שחשפה את השימוש הנרחב שנעשה במערכות של חברת הסייבר ההתקפי הישראליתלהפרת זכויות אדם, שהם נמצאים תחת מעקב של החברה, הכולל התחזות וניסיונות ריגול. NSO אמרה אז בתגובה כי לא ביקשה לחקור את פעילות הארגון.
עורכי הדין שליוו את NSO הם רועי קנר ו-ויוה גייר ממשרד ארדינסט, בן נתן, טולידאנו ושות'. את הנהלת החברה יצגו בעסקה שרון אמיר וטל אליאסף ממשרד עו״ד נשיץ ברנדס אמיר.