$
אינטרנט

אינסטגרם הסירה קומיקס על הומואים מוסלמים לאחר שהוגדר כפורנוגרפיה

הדרישה להסרה הגיעה מצד ממשלת אינדונזיה המוסלמית שהקשיחה את המדיניות שלה כלפי הקהילה הגאה במדינה. החל מ-2016 החל גל מעצרים ושיימינג ברשתות החברתיות כלפי כל מי שנתפס כלהט"ב

רפאל קאהאן 19:1713.02.19
חשבון אינסטגרם שבו הועלה קומיקס המתאר את קשיים עמם מתמודדים הומוסקסואלים מוסלמים הוסר מהרשת החברתית היום (ד'), לאחר שהרשויות באינדונזיה הגדירו את התכנים כ"פורנוגרפיים" ואיימו לחסום את הפלטפורמה.

ממשרד התקשורת של אינדונזיה נמסר כי לאור בקשתם, אינסטגרם הורידו את החשבון, שפעל תחת השם @Alpantuni, מכיוון שלטענתם הפר את התקנות על התכנים. אולם, באינסטגרם מתעקשים כי החשבון לא הוסר. "ישנן מספר סיבות נוספות מדוע הגישה לחשבון כבר לא קיימת, כולל לדוגמה אם בעל החשבון מחק אותו או שינה את השם", מסר דובר של הרשת החברתית ששייכת לפייסבוק לסוכנות הידיעות רויטרס.

חשבון האינסטגרם שנמחק חשבון האינסטגרם שנמחק צילום: instagram

 

ברויטרס ניסו ללא הצליחה להשיג את בעל החשבון. יש לציין שחשבונות של Alpantuni ברשתות חברתיות אחרות כגון פייסבוק או טוויטר הוסרו גם הם. היעלמות החשבון מגיעה בעוד שבאינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, מפגינים עוינות ציבורית וממשלתית נגד קהילת הלהט"ב. מגמה זו החמירה מאז 2014 בלחץ של מפלגות מוסלמיות קיצוניות וגורמים דתיים שמרנים.

 

שר התקשורת איים כי המדינה תחסום את הגישה לאינסטגרם אם החשבון לא יוסר. "חומרים המקדמים נושאים הקשורים לקהילת הלהט"ב מנוגדים לחוקי הבריאות במדינה, לחוקי הדת ולנורמות החברתיות. זה מנוגד להתנהלות באינדונזיה", אמר בתגובה ל-CNN. על פי הערכות הבחירות הקרבות לנשיאות מהוות זרז לשינוי במדיניות. אינדונזיה נחשבה בעבר כסובלנית יחסית בגישתה לקהילת הלהט''ב במדינה. 

 

ברויטרס מדווחים כי הקומיקס שהוצג בחשבון המדובר עסק בצעיר הומו שבא ממשפחה דתית באינדונזיה ומתקשה להתמודד עם הזהות שלו. התמונות שהועלו לחשבון כללו ציורים של שני גברים ביחד במיטה ושל הבריונות ממנה סבל הגיבור בשל הזהות המינית שלו. לחשבון היו מעל 6,000 עוקבים. אך למרות זאת על פי תיאורים שפורסמו בניו יורק טיימס הקומיקס לא הכיל תיאורים של אקטים מיניים מפורשים והציג סגנון מאוד מרוכך ולא בוטה.

 

המאבק של קבוצות נרדפות כגון להט''בים עובר פעמים רבות דרך הרשתות החברתיות שם הם יכולים לזכות בהכרת המשתמשים. אך בשנים האחרונות גברו המקרים בהם ממשלות או גורמים שמרנים הפעילו את סמכותם ודרשו מהחברות שמפעילות את השירותים המקוונים לצנזר או לפחות למנוע גישה לתכנים מסוימים. זה קרה אצל גוגל, עם פייסבוק וכעת באינסטגרם ואולי גם בטוויטר. יש לקוות שהחברות יידעו לחסום ניסיונות להתערב בתכנים של המשתמשים כל עוד אלה אינם מהווים הסתה לאלימות או עבירה פלילית מובהקת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x