Rapyd הישראלית גייסה 40 מיליון דולר מ-General Catalyst
חברת הפינטק הישראלית מתמחה ברשתות העברת תשלומים גלובליות. סך כל ההשקעה - בתוספת הנוכחית - בחברה עומד על כ-60 מיליון דולר
- חברת הפינטק Zeitgold גייסה 10 מיליון יורו
- משלחת פינטק בריטית בראשות בכירת מאסטרקארד מגיעה לישראל
- קרן SGVC של דובי פרנסס גייסה 52 מיליון דולר
"אין להם הרבה השקעות בחברות ישראליות. סטרייפ היא סטארט-אפ בשווי של 25 מיליארד דולר וג'נרל מושקעת שם. אלינו הם הגיעו משני כיוונים שונים, היה בנו עניין מהרבה קרנות שהציעו לנו 100 מיליון יותר ממה שרצינו לגייס. General Catalyst היא המשקיע הכי נכון לנו כעת. אנחנו וסטרייפ חולקים אותה תפיסת עולם. לא באנו מהפינטק, אלא מעולם הענן. באנו עם גישה של פינטק כשירות. אנחנו מאמינים שהיום אף אחד לא חושב לשים שרת אצלו במשרד. כולם הולכים לאמזון או מיקרוסופט וגוגל. בעתיד יהיו חברות שיעשו פינטק כשירות",אומר ל"כלכליסט" אריק שטילמן, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה.
"פיוניר מאפשרת העברה של כספים החוצה ולנו יש מגוון רחב של שירותים שזה רק אחד מהם. אנחנו יודעים לאסוף תשלומים בכל דרך אפשרית ב-150 מדינות בעולם ותומכים בהמון אמצעי תשלום. הם לא בתחום הזה בכלל. המרכיב המרכזי שלנו הוא ארנק דיגיטלי שמאפשר לחברות להציע ארנק משלהם. חברות ההסעים בכל העולם רבות על גיוס נהגים ודרך הפלטפורמה שלנו הן יכולות לייצר ארנק לכל נהג שמאפשר להן לשלם לו דרכם והארנק יכול לשמש אותו לכל דבר", אומר שטילמן.
Rapyd פיתחה פלטפורמה להעברת תשלומים בכל העולם עבור עסקים וצרכנים. היא מאפשרת העברת כספים אלקטרונית חוצת גבולות דרך העברות בנקאיות, ארנקים דיגיטליים, מזומן ואמצעי תשלום נוספים. החברה מפעילה את רשת התשלומים המקוונים הגדולה בעולם, הנגישה ליותר מ- 2 מיליארד משתמשים.
הפלטפורמה של החברה תומכת ב-65 סוגי מטבעות בלמעלה מ- 170 מדינות ומאפשרת לבצע העברות גלובליות בזמן אמת תוך כדי חיסכון בעמלות. ההון שגויס ישמש לטובת הרחבת רשת התשלומים של החברה למדינות נוספות ברחבי העולם. ולגיוס עובדים נוספים במשרדי החברה בתל אביב, סאן פרנסיסקו, לונדון וסינגפור. כיום מועסקים בה כ-90 עובדים מתוכם 65 בישראל. Rapyd מתכננת לגייס עוד כ-150 עובדים עד סוף שנת 2019 ושכרה משרדים חדשים במגדל עזריאלי שרונה לטובת המהלך.
לדברי מייק לובנוב, שותף מנהל בקרן Target Globa החברה היא דוגמה לפתרון ייחודי המאפשר לסוחרים ובנקים ברחבי העולם גישה לשירותים שהם זקוקים להם ביותר, כך שיוכלו לשלם בדרך שבה הם רגילים ולא להיות מחויבים לאפשרויות תשלום מוגבלות. אנו רואים את עתיד העברות התשלומים כחלק מבוסס על מערכות של ארנקים אלקטרוניים. הכלכלה העולמית זקוקה לתשתית חדשנית בדומה לזו ש-Rapyd מפתחת."
קרן Target Global ביצעה בעבר השקעות נוספות בחברות פינטק ישראליות ביניהן Vatbox ו-ZOOZ שנמכרה לפני מספר חודשים ל-PayU. הקרן מנהלת כמיליארד יורו, מפעילה משרדים בברלין, לונדון, מוסקבה ובקרוב גם תפתח משרדים בישראל.
Rapyd הוקמה בשנת 2015 על ידי אריק שטילמן, ארקדי קרפמן ועומר פריאל. שטילמן ייסד את חברת ITNAVIGATOR שנמכרה ל-AVAYA בשנת 2013. בסוף שנת 2015 עלה הרעיון לבנות רשת תשלומים חדשה, אשר תהווה תשתית חדשה לגמרי לביצוע של עסקאות בינלאומיות.
"היה ברור שכל המערכות הפיננסיות הגדולות הקיימות בעולם כבנקים, חברות כרטיסי אשראי וכדומה משתמשות בטכנולוגיות מאוד מיושנות ולא מתקדמות כמו התעשיות שמשתמשות בהן. לכן קיים צורך לבנות טכנולוגיה שיכולה לתמוך בעסקים מהדור החדש, עבור חברות תחבורה שיתופית ואתרי מסחר מקוון גדולים", אומר שטילמן.
"לא האמנו ואנו עדיין לא מאמינים שטכנולוגיית בלוקצ'יין היא הפתרון לכלכלה החדשה. לכן השתמשנו בידע שלנו מעולם מחשוב הענן בו אנו מתמחים, כדי להביא טכנולוגיה חדשה לחלוטין. אשר מצליחה למקסם את השימוש ברשתות הפיננסיות הקיימות כיום בעולם עבור לקוחותנו", מסכם שטילמן.