מחירי הנדל"ן בישראל ממשיכים לעלות ומבחינת רוב האנשים הדרך היחידה להגשים את חלום המגורים היא רכישת דירה מיד שנייה. מטבע הדברים, זו עסקה שעלותה מיליוני שקלים ולכן היא מייצגת מהלך דרמטי ובעל משמעות אדירה לכל הצדדים המעורבים. מנגד, חלקנו ממהרים לחתום על החוזה בלי להיכנס לעובי הקורה וזה עלול לעלות ביוקר.
הנה למשל 5 דברים שכדאי לדעת לפני שרוכשים דירה מיד שנייה:
1. בררו כמה עולה ביטוח דירה
בירור לגבי ביטוח דירה
יאפשר לכם לדעת מה העלות האמיתית של התחזוקה. לצד המחיר הנקוב בחוזה תגלו שיש המון הוצאות נלוות שעליכם לספוג, כמו למשל שכר טרחת עורך דין או מתווך, הובלה, שיפוץ ולעיתים גם מס רכישה או מיסים אחרים. אם לצד כל אלו תדעו כמה עולה הביטוח וכיצד הוא משפיע על התקציב, תגדילו את הסיכוי לעמוד בהתחייבויות הכלכליות.
2. הזמינו שירותי בדק בית
מה שנראה על פני השטח לא תמיד מייצג את מה שקורה מאחורי הקירות או מתחת לרצפה. אם אתם לא רוצים לקנות חתול בשק, לא תהיה לכם ברירה אלא להזמין חברה מקצועית שמספקת שירותי בדק בית. שירות מן הסוג הזה מאפשר לאתר את כל ליקויי הבנייה בדירה ולרכז אותם בתוך דוח ממצאים מסודר. בהמשך, תוכלו להשתמש באותו דוח על מנת להתמקח עם המוכר ולהוריד במחיר.
3. בדקו גם את מצב הבניין
הטעות הנפוצה היא להתמקד רק במה שקורה בתוך הדירה ולהזניח את הבניין. בפועל, מצב הבניין מעיד על רמת המעורבות של השכנים, על איכות החיים שלכם בעתיד הנראה לעין ועל ערך הנכס. בדיקה של מצב הבניין תעניק לכם אינדיקציה מלאה לגבי העסקה וכדאי להשקיע לפחות כמה ימים בביקור בשכונה בשעות שונות של היום.
4. בקשו תכניות בנייה עירוניות
פניה לעירייה בבקשה להצגת תכניות בנייה בשכונה תספק לכם מידע חיוני על מה שצפוי לקרות סביבכם בשנים הקרובות. זכרו שבניגוד לכל עסקה אחרת שאותה אתם עושים, דירה מחליפים בממוצע כל 10-15 שנים בלבד. זה אומר שרק בעזרת תכניות הבנייה העירוניות תדעו כמה בתי ספר ייבנו בשכונה, מתי תעבור לידה רכבת והאם או איפה יקום מתנ"ס.
5. שוחחו עם השכנים
שיחה קצרה עם השכנים יכולה לספק לכם אינפורמציה קריטית לגבי השכונה והדירה. את מה שהשכנים יספרו אולי לא תשמעו מבעל הנכס, לכן אין תחליף לעבודת שטח. שוחחו עם השכנים עוד לפני התחייבות לרכישת הדירה וכך תגיעו למעמד החתימה על החוזה עם כלים יעילים.