מדהים: איך הצליח פרופסור יהודה אדלר הישראלי לכבוש את ענף הקרדיולוגיה העולמי?
פרופ' יהודה אדלר, בן 55, נשוי + 3, נחשב לאחד מהמומחים הגדולים בארץ בתחום רפואת הלב, פורץ בשנים האחרונות גם לתודעה הבין לאומית
בשיתוף פרופ' יהודה אדלר28.01.19את ההערכה המקצועית לה זוכה פרופ' יהודה אדלר, אפשר לזהות לרוחב כל שורת התפקידים אותם מילא לאורך הקריירה כקרדיולוג בכיר. לצד שורה של תפקידי ניהול וחברות במועצות מנהלים של גופי רפואה גדולים בישראל, שימש אדלר גם כמנהל המקצועות הרפואיים ויו"ר תכנית תלפיות בבית החולים שיבא תל השומר.
אבל הערכה מקצועית זו לא נותרה סגורה בגבולות הארץ, ובמשך שנים נהנה אדלר ממעמד של מרצה בכיר בכל הכנסים הקרדיולוגיים המובילים בעולם. לאחרונה אף מונה ליו"ר האיגוד האירופי למחלות קרום ושריר הלב, תפקיד במסגרתו קיבל עליו אדלר את האחריות לקדם את תחום מחלות קרום ושריר הלב מתחום קטן ושולי לתחום גדול ומוביל בענף הקרדיולוגיה האירופי.
הערכה מקצועית מכל כיוון אפשרי
עוד על ההערכה המקצועית לה זוכה פרופ' יהודה אדלר, והפעם מכיוונים בלתי צפויים ניתן ללמוד מהארוחה המלכותית אליה הוזמן לאחרונה בבית המלוכה הסרבי, בהשתתפות הנסיך והנסיכה הסרביים. ארוחה זו התקיימה במסגרת כנס הקרדיולוגים הבינלאומי שנערך בסרביה בהשתתפות כ-1,000 קרדיולוגים מכל רחבי העולם. אל הכנס הגיע אדלר לא כעוד משתתף, ונטל כשעה מהכנס לטובת הרצאה על ההתוויות העולמיות החדשות לטיפול במחלות קרום הלב, התוויות אותן גיבש בעצמו בעקבות פעילות המחקר הענפה שהוא מקיים באופן יומיומי.
קידום נושא מחלות קרום ושריר הלב
כשבוחנים את עיסוקו המקצועי של יהודה אדלר, מתבררת תמונה מעט שונה מזו שאנו רגילים אליה כאשר אנו משוחחים על רופא בכיר. את אדלר לא תמצאו מעל שולחן הניתוחים, ואת רוב זמנו עם המטופלים הוא מעביר במתן טיפולים שמרניים על פי טכניקות טיפול שהוא מפתח בעצמו. את עיקר זמנו מעביר אדלר בעבודת מחקר סביב מחלות לב שאינן זוכות לתשומת הלב הראויה מצד הקהילה הקרדיולוגית העולמית, כדוגמת אמילואידוזיס של הלב.
עוד משקיע אדלר בהעברת הידע שצבר בתחום אל הדור הבא, וזאת במסגרת וובינרים מקצועיים בהשתתפות קרדיולוגים מכל רחבי העולם, כתיבת הספר הראשון אי פעם בנושא מחלות קרום הלב, גיבוש נייר עמדה בתחום ועריכת שיתופי פעולה מחקריים עם גופי רפואה גדולים ומובילים בכל רחבי העולם, בהם גם מיו קליניק בארה"ב.
פרופ' יהודה אדלר
צילום: יח"צ
טיפוח הדור הצעיר של קרדיולוגים בישראל ובעולם
אחד מהתחומים שזוכה לתשומת ליבו הרבה ביותר של יהודה אדלר, הוא דווקא התחום של טיפוח הדור הצעיר של קרדיולוגים בישראל. ענף הקרדיולוגיה הישראלי נהנה ממעמד מוביל בכל רחבי העולם, הן לאור הרמה המקצועית של הרופאים בישראל והן לאור שלל הפיתוחים הטכנולוגיים שיוצאים מידיהם של יזמים ישראלים בתחום הלב.
לאדלר חשוב להרחיב את היריעה המקצועית ולמשוך את הרופאים הצעירים לכיוונים שאולי התעשייה הרפואית אינה מעניקה להם את תשומת הלב הראויה, אך הם מספיק חשובים בכדי להציל חיים ולסייע לחולים שאיכות חייהם נפגעת באופן משמעותי ממחלת קרום או שריר הלב, ממנה הם סובלים.
פיתוח הידע והיכולות הרפואיות למען דור החולים הבא
על פי ניסיונו של פרופ' אדלר, רופא צעיר שנכנס אל תפקידו כקרדיולוג, ילך בדרך כלל בכיוונים אליהם מושכת אותו התעשייה. רבים מהרופאים הצעירים מגיעים בסופו של דבר אל שולחן הניתוחים כמנתחים בכירים בניתוחי לב, ואין כל ספק שהם אכן נדרשים בעמדה זו.
יחד עם זאת, לתפיסתו של אדלר, חלק מהרופאים הצעירים אמורים למלא את החלל המחקרי של עולם הקרדיולוגיה ולפתח את הידע הקיים על מנת להמשיך ולאפשר התפתחות של פתרונות רפואה מתקדמת לכל מחלות הלב הקיימות, ולא רק לאלו השכיחות ביותר.
ואכן, אישיותו של אדלר, ההערכה המקצועית לה הוא זוכה והתשוקה הרבה אותה הוא מפגין כלפי עיסוקו, מסייעים לו במשיכת עוד ועוד רופאים צעירים לכיוון התחום של חקר מחלות קרום ושריר הלב, מהלך שברבות הימים יוכל האדם הקטן ליהנות ממנו עם שורה של טיפולים חדשים ומתקדמים שיפותחו על ידי דור צעיר זה של רופאי לב.
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות