הלחץ האמריקאי עבד: וודפון תנטוש את מוצרי וואווי
ענקית הסלולר מתכננת להחליף את שותפתה הסינית בשל הלחץ האמריקאי והפרשיות בהן נקשרה - וגם דויטשה טלקום שוקלת מהלך דומה. ואולם, הרחקת וואווי מהשוק האירופי תעכב ותייקר תשתיות תקשורת דור חמישי
- מייסד וואווי: אפל היא ההשראה שלנו בשמירה על פרטיות המשתמש
- פולין: עובד של וואווי נעצר בחשד לריגול
- האיחוד שוקל להחמיר את הפיקוח על חברות הייטק סיניות
ההודעה של וודאפון אינה מפתיעה: ארה"ב מפעילה לחץ מתמשך על בעלות בריתה, ומנסה לשכנע אותן להפסיק להשתמש בטכנולוגיות סיניות מחשש לריגול ממשלתי. וואווי, חברת ציוד התקשורת הסינית המובילה, נמצאת על הכוונת במערב; לאחרונה נעצרה בקנדה סמנכ"לית הכספים ובתו של מייסד החברה, בכירים שלה הואשמו בריגול בפולין ואפילו המייסד, רן ז'נגפי, חזר לקדמת הבמה לפני כעשרה ימים בניסיון להרגיע את הרוחות. וואווי הודיעה שתמשיך לתמוך בציוד שכבר התקינה אצל וודפון, ותשמור על שיתוף הפעולה שהחל בין השתיים עוד ב-2007.
החברה הסינית היא אחת היצרניות העיקריות של תשתיות הדור החמישי, והרחקתה ממכרזי תקשורת ביבשת, בפרט כשמדובר בתשתיות דור חמישי, תייקר ותעכב מאוד את פרישת רשתות העתיד. היא מחזיקה כיום כ-40% משוק התקשורת האירופי, האפריקאי והמזרח תיכוני. לעומתה, מחזיקה אריקסון בכ-36%, נוקיה כ-10% ו-ZTE, המתחרה של וואווי מבית מחזיקה כ-11% בלבד, על פי נתוני IHS Markit.
ספקיות תקשורת רבות נוטות להימנע מציוד תקשורת סיני שמיועד לליבת רשת התקשורת - היא החלק הרגיש ביותר, בו עוברים הנתונים ומבוצעים החיבורים בין נקודות הקצה השונות. ואולם, הספקיות רואות בציוד סיני דרך יעילה לחסוך בעלויות הקמה של רשתות מהירות, ולמעשה רובן כנראה לא יזנחו את וואווי או ZTE ללא צו ממשלתי או הוכחה חותכת לריגול.
נוקיה ואריקסון, המתחרות שלה החברה באירופה, לא ממהרות לחגוג - בין השאר משום שהן מייצרות ומוכרות את המוצרים שלהן בסין. מנכ"ל אריקסון אמר ביום ו' האחרון שמצב בו וואווי תוגבל אינו "בריא". משקיעי אריקסון דווקא מרוצים והמספרים של היצרנית השוודית מראים עלייה במכירות באירופה ודרום אמריקה.