גרמניה תסגור את כל תחנות הכוח הפחמיות עד 2038
בין השאר, הממשלה תספק סיוע של 40 מיליארד יורו למחוזות שייפגעו מהפסקת השימוש בפחם - עד 2040; זו ההתערבות המשמעותית השנייה בשוק האנרגיה הגרמני בתוך עשור, לאחר החלטה תקדימית לסגור את כל תחנות הכוח הגרעיניות עד 2022
- חברת החשמל דיווחה על שיא בצריכה, הפחם החזיק שליש מהייצור
- "הפחתנו בחצי את השימוש בפחם; לא נרצה שאנשים יסתגרו בבית בגלל זיהום אוויר"
- משרד הבריאות: לסגור יחידות פחמיות בחדרה
מקורות המעורים בפעילות הוועדה מסרו לסוכנות "רויטרס" כי הוחלט לספק סיוע של 40 מיליארד יורו למחוזות שייפגעו מהפסקת השימוש בפחם - עד 2040. זאת בעוד שהן ביקשו סיוע של 60 מיליארד יורו. הוועדה הגיעה למסקנות שלה לאחר יותר מ-20 שעות דיונים.
בצעד ראשון הוחלט כי בארבע השנים הבאות מפעילי תחנות כוח כמו RWE ויוניפר יתבקשו לעצור בסביבות 12 ג'יגה וואט מהתפוקה שלהם – מקביל ל-24 יחידות של תחנות כוח גדולות.
התוכניות של הוועדה עומדות במרכז האסטרטגיה הגרמנית לנטישת תחנות פחם מזהות לטובת דלקים מתחדשים, שייצגו בשנה שעברה בסביבות 40% מהשימוש באנרגיה, ובכך עקפו לראשונה את השימוש בפחם.
זו ההתערבות המשמעותית השנייה בשוק האנרגיה הגרמני בתוך עשור, לאחר החלטה תקדימית לסגור את כל תחנות הכוח הגרעיניות עד 2022. ההחלטה הזו התקבלה לאור אסון פוקישימה ביפן ב-2011.
בכירים בוועדה אף מקווים שניתן יהיה להגיע להפסקת השימוש בפחם כבר ב-2035 - שלוש שנים לפני המועד שנקבע - אך רק ב-2032 יידעו אם זה אכן אפשרי.
הפיצוי לחברות ולצרכנים שיספגו חשבונות חשמל גבוהים יותר כתוצאה מהמהלך צריכים לעמוד על 2 מיליארד יורו בשנה, כשהסכום המדוייק ייקבע ב-2023, כך לפי המלצות הוועדה שהגיעו לידי רויטרס.