בלעדי לכלכליסט
פגישה סוערת בין אינטרנט זהב לבנקים: דיסקונט מסרב להזרמה
בדיון שנערך אתמול דרשו המחזיקים שהבנקים, בעלי השליטה בפועל בחברה (55%), יזרימו 50 מיליון שקל לפחות לקופתה. בדיסקונט הציגו קו לוחמני, הפועלים והבינלאומי טרם הכריעו. מנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן: "אין לכם הרבה זמן לגבש החלטה"
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
נציגות מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב דורשת מהבנקים להזרים 50־100 מיליון שקל נוספים לקופתה - אלא שהבנקים מסרבים בשלב זה.
- האיום החדש על הסדר החוב באינטרנט זהב מגיע מבי־קום
- מכה לבי-קום: הורדה כפולה בדירוג האשראי - הריבית על החוב תעלה
- אינטרנט זהב מציגה: התרחיש הטוב, הרע, והלא נודע
ל"כלכליסט" נודע כי אתמול בצהריים נערכה פגישה במשרד עו"ד גורניצקי ושות'. זו כללה את המנהלים המיוחדים של יורוקום מטעם בית המשפט, עורכי הדין פיני רובין, אמנון לורך ואורי גאון; את נאמן סדרות אג"ח ג' וד' יוסי רזניק; חבר הנציגות אדוארד קלר; היועץ המשפטי עדי פיגל; ומנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן.
דיסקונט בקו אגרסיבי
המחזיקים, שחובה של אינטרנט זהב כלפיהם הוא 728 מיליון שקל, דרשו הזרמה מהבנקים המחזיקים בשליטה בה (55%) - הפועלים, דיסקונט והבינלאומי. זאת כדי לתמוך באינטרנט זהב ובחברה־הבת שלה (51.9%) בי־קום, בעלת השליטה בבזק, ולאפשר את מכירת השליטה ללא לחץ זמן. ההליך למכירת 65% ממניות בי־קום, שמתנהל כבר שלושה חודשים, לא מניב את התוצאות המיוחלות.
הפגישה היתה סוערת ועלתה לטונים גבוהים. זאת בעיקר בשל עמדותיו של לורך, שמייצג את בנק דיסקונט, והפגין קו אגרסיבי מול מחזיקי האג"ח. לורך, כנציג הבנק, רצה שלא להזרים ולו שקל נוסף לאינטרנט זהב. הפגישה הגיעה עד כדי צעקות בינו לבין פיגל ובאחת ההתלקחויות שאל לורך: "מה אתם מוכנים לתת לנו כדי שנחכה?".
שני הנציגים האחרים, של הפועלים והבינלאומי, היו מתונים יותר ואמרו כי הבנקים ישקלו את עמדתם. אולם תורג'מן אמר להם: "הודעתי לכם מההתחלה שאתם לא מחזיקים במניות בזק כמו שחשבתם, אלא באופציה על אופציה. אם אתם רוצים לגבש החלטה - אין לכם הרבה זמן".
נושא התביעה לא עלה בישיבה, אך המחזיקים מאיימים לתבוע את הבנקים על שלא מכרו את החברה במחיר גבוה בהרבה לנתי סיידוף והאחים נוימן, שהעמידו הצעה.
התרסקה 93% בשנה
הצדדים ייפגשו שוב בימים הקרובים. החלטה של הבנקים שלא להזרים הון לאינטרנט זהב צפויה לזרז את מכירת מניות בי־קום לקרן סרצ'לייט - המציעה היחידה שהגיעה לקו הסיום.
למחזיקי האג"ח, רובם גופים מוסדיים, יש ניסיון לא טוב בהליך שכולל מציע אחד בלבד. רק לאחרונה התפוצץ הליך כזה בחברת אפריקה ישראל מול מוטי בן־משה: שנה אחרי הסיכום על הרכישה העסקה התפוצצה לפני השלמתה - והצדדים הגיעו לבית המשפט לעימות על דמי הפיקדון שהפקיד בן־משה.
ההצעה של סרצ'לייט נמוכה ועומדת על 20 שקל למניה, כלומר משקפת שווי של 780 מיליון שקל לבי־קום. זו פגה שלשום ב־17:00, אולם הקרן ניאותה להאריך אותה ב־24 שעות, שתמו אתמול. בזמן זה ניהלה סרצ'לייט משא ומתן עם תורג'מן.
המחיר שהוצע לא מפתה את המחזיקים למכור והם מבקשים מחיר גבוה יותר, שכן רק עבור 31 שקל למניה הם יוכלו לקבל החזר מלא על החוב.
שווי מניותיהם של הבנקים באינטרנט זהב הולך ונשחק. לפני שנה נסחרה החברה בשווי של קרוב למיליארד שקל. מאז הוא התרסק ב־93%, מהם 19.4% אתמול, לשווי של 67 מיליון שקל בלבד. בדרך הבנקים הזרימו לאינטרנט זהב 55 מיליון שקל נוספים בגיוס של 100 מיליון שקל, השקעה שגם היא ירדה לטמיון על הנייר.