"מכונת הפריסה נשברה": לאן נעלמו גבינות עמק מהמדפים?
חלק שנשבר במכונת הפריסה של הגבינה הצהובה של תנובה גרם למחסור. מדובר באריזות ואקום עם מכסה שמחירן לא בפיקוח. בעוד שבמקרה הנוכחי מדובר במחסור קל וזמני - המחסור בחמאה ממשיך
במכונת הפריסה של תנובה נשבר חלק וכתוצאה מכך תנובה מייצרת פחות גבינה צהובה פרוסה באריזות ואקום שמחירה לא בפיקוח. המחסור הקל שנוצר הוא בעיקר בגבינת עמק פרוסה, המוצר הנמכר ביותר של תנובה בקטגוריות הגבינות הקשות והגבינה הצהובה הנמכרת ביותר בישראל.
תנובה מחזיקה בנתח שוק של 70% משוק הגבינות הצהובות. מתנובה נמסר כי המחסור קיים בגבינה צהובה עמק פרוסה עם מכסה פלסטיק, אך אין מחסור בעמק פרוסה בוואקום ללא מכסה, שמחירה זול יותר. עוד נמסר כי מתחילת החודש רשמה החברה ירידה של כ-9% בשיווק הגבינות הצהובות הפרוסות, וכי היא מצפה שתוך שבועיים תחזור לתפוקה מלאה.
יש לציין כי אין מחסור בגבינות צהובות עמק וגלבוע במשקל במעדנייה, שמחיריהם מפוקחים - בניגוד לגבינה הצהובה באריזות. בסה"כ כמות הגבינות שתנובה ייצרה וסיפקה לשוק מתחילת החודש עלתה ב-26% בהשוואה לתקופה מקבילה. המחסור הקל במוצר הוא כאמור זמני, בעוד שהמחסור בחמאה ממשיך.
טרה כמעט שחדלה לשווק חמאה שמחירה בפיקוח לשוק, וירדה בחצי השנה האחרונה מ-40 טון חמאה בחודש לחצי עד שני טון בחודש. למרות שטרה שחקנית קטנה בשוק החמאה, הכמות המצטברת שנגרעה מהשוק לצד עלייה בביקושים של הצרכנים שצורכים יותר חמאה, גורמת למחסור. במקרה של החמאה לא מדובר במכונות מקולקלות, אלא בהסטה של ייצור חמאה שמחירה בפיקוח למוצרים אחרים, רווחיים יותר.
בתנובה מזהירים כי המחסור בשומן ממנו מייצרים את החלב, האופייני לתקופת הקיץ, עלול להחריף את המחסור בחמאה.