30 דקות או פחות
"בעתיד לא נאמין שהיה כאן דור שהסכים להכניס כימיקלים לאוכל"
לא צריך לדעת לבשל וגם לא להתפשר על איכות האוכל המוכן - דורון מרקו רוצה לשנות את העולם עם ג'יני, מכשיר שמתפקד כשף פרטי וכבר פועל מאחורי הקלעים בכמה מסעדות בת"א. הדור השני, הוא אומר, יהיה אפילו מהפכני יותר
"היתה לנו ישיבה בחברה, היינו נורא רעבים ואז המנכ"לית איילת קרסו אמרה - 'הלוואי שהיה כאן מכשיר שמכין מה שרוצים, כמו שיש בחללית בסטאר טרק'. ואז אמרנו - אנחנו חברה טכנולוגית, אנחנו יכולים לפתח משהו כזה' ויצרנו מכשיר אחד, לעצמנו": כך מתאר דורון מרקו את הרגע שהוביל להקמת הסטארט-אפ ג'יני, באמצעותו הוא רוצה לשנות את העולם.
לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן
כיום החברה כבר מוכרת את הג'יני, שמרקו מגדיר כרובוט שמתפקד כשף פרטי, ומעין קפסולות עם ארוחות מוכנות שאותן מבשל המכשיר. "בקפסולה יש את כל הרכיבים - בלי חומרים משמרים וחומרי טעם וריח, שמים את הקפסולה בתוך ג'יני, לוחצים על כפתור והוא כבר יודע מה לעשות. זה אוכל בריאותי ונגיש".
מרקו, שרשם כבר שני אקזיטים, מקווה שהפיתוח הזה יעשה מהפכה עצומה בעולם: "זו פעם ראשונה שלא שואלים אותי מה גודל השוק. כשאני עושה פרזנטציה אין שקף שמתייחס לזה ואף אחד לא שואל. בעתיד לא נאמין שהיתה תקופה שבה הסכמנו להכניס כימיקלים לאוכל", הוא אומר ומסביר על השלכות נוספות: "כיום 40% מהאוכל נזרק לפח, עם מנות מוכנות שלנו נחסוך גם את זה וגם את המשאבים שמוציאים על גידול המשאבים והכנת האוכל".
בשיחה בפודקאסט "30 דקות או פחות" מספר מרקו על מסעדות בתל אביב שכבר משתמשות בג'יני מאחורי הקלעים, על גיוס הענק שאליו יוצאת החברה בימים אלה ועל הדור הבא של ג'יני, שלדבריו כבר יחליף את השף והרבה מהמוצרים שנמצאים לכם כיום במטבח.
מראיינים:
נבות וולק, איש הייטק.
אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.