ראשי תעשיית התרופות: "מצבו של אגף הרוקחות במשרד הבריאות פוגע קשות בנגישות לתרופות"
כך נטען במכתב משותף ששיגרו התאחדות התעשיינים, איגוד לשכות המסחר ופארמה ישראל (ארגון חברות התרופות מבוססות מו"פ) למנכ"ל משרד הבריאות. דורשים לקיים דיון דחוף למציאת פתרון תוך קביעת לוחות זמנים מחייבים לרישום תרופות
"פגיעה קשה בתעשיית התרופות בארץ ובנגישות לתרופות של מטופלים" - כך מתואר מצבו של מערך הרוקחות במשרד הבריאות במכתב משותף ששיגרו התאחדות התעשיינים, איגוד לשכות המסחר ופארמה ישראל (ארגון חברות התרופות מבוססות מו"פ) למנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב.
ביולי אשתקד נחשף ב"כלכליסט" כי מחסור בכוח אדם ועיכוב במימוש תוכנית התייעלות באגף הרוקחות במשרד גורמים לכך שהליך אישור תרופות גנריות אורך שנה וחצי עד שנתיים במקום 270 יום שנקבעו בנוהלי המשרד, וזאת אף שכניסת תרופה גנרית עשויה להפחית את מחירה לעומת תרופת המקור בעשרות אחוזים.
בשנה האחרונה המצב החמיר, לאחר שבתחילת 2018 פרש מנהל אגף הרוקחות ד"ר אייל שוורצברג, ועד עתה לא נמצא לו מחליף. במכתב נטען כי מאז חשיפת "כלכליסט" המצב לא השתפר, וכי אף שבכירי תעשיית התרופות התריעו על המצב בפני בר סימן טוב ואף הציעו פתרונות, דבר לא נעשה.
"אנו ממשיכים לעקוב בדאגה אחר העיכובים בהליכי הרישום של תכשירים רפואיים", כותבים הבכירים, "שיוצרים קושי רב ברישום תכשירים והתוויות חדשים, תוך חריגה לעתים מפרקי הזמן המחייבים, ובעדכון שוטף של מידע חשוב לבריאות הציבור ולבטיחות המטופלים". את המכתב הם חותמים בדרישה לקיים דיון דחוף למציאת פתרון תוך קביעת לוחות זמנים מחייבים לרישום תרופות, באופן שיאפשר עמידה בתקנות הרוקחים ובנוהלי משרד הבריאות.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "בשנים האחרונות גדל פי שלושה מספר התכשירים המאושרים בישראל, והליך רישומם הפך מורכב יותר ויותר. לצד זאת, כוח האדם שמטפל ברישום תרופות פחת. המשרד מקפיד על כך שהתרופות שייכנסו לישראל יהיו בטוחות ואיכותיות. בחודש הקרוב יושלם הרישום של מספר רב של תרופות שהיו בקנה. עם זאת, כדי לייצר פתרון הולם וארוך טווח, יש לחזק את המערך המקצועי הקיים. לגבי ראש אגף רוקחות - איוש המשרה נמצא בהליכים מתקדמים".