עובדי קו-אופ ישראל מפעילים לחץ כבד על הממונה על ההגבלים: "הפסיקי לעכב את מכירת הרשת"
עובדי הרשת הקורסת מאיימים לפנות לבית המשפט כדי שיורה לממונה על ההגבלים לגבש בהקדם חוות דעת בנושא מכירתה: "חוסר היכולת להתקדם מסכן את המכירה ועלול לגרום נזק לאלף עובדים"
רצונם של נאמני רשת קו אופ ישראל הנמצאת בהקפאת הליכים לסיים באופן מיידי את הליך מכירתה, מוביל להאשמות קשות שמעלים עובדי הרשת כלפי הממונה על ההגבלים העסקיים, עו"ד מיכל הלפרין. העובדים מפעילים על הלפרין לחץ כבד ומאשימים אותה בעיכוב מכירת הרשת. זאת למרות שככל הידוע, טרם הוגשה לרשות ההגבלים בקשת מיזוג.
- לפחות 5 קמעונאים גדולים מתמודדים על רכישת קואופ
- מכירת קו-אופ יוצאת לדרך: הנאמנים מבקשים למכור את הרשת עד פסח הקרוב
במכתב ששלחו עורכי הדין של עובדי הרשת להלפרין, הם טענו כי היא זו שמעכבת את המכירה: "בשבועיים האחרונים התקבלו הצעות לרכישת הרשת, אולם נמסר לנו מהנאמנים כי הם לא יכולים להתקדם בתהליך היות ולא התקבלה עמדת משרדך ביחס למציעים השונים".
"כידוע לך, ללא עמדת משרדך לא יכולים הנאמנים להמשיך בהליך המכר על כל המשתמע מכך", המשיכו עורכי הדין וטענו כי העיכוב מסכן "את כל הליך המכר ועלול לגרום לנזק בלתי הפיך בנסיון להציל 1,000 עובדים ישירים, למעלה מ-3,000 נפשות קשורות ומאות עסקים קטנים כגדולים, שגורלם קשור בעתיד קו אופ, והכל לאור טענת הנאמנים כי לא התקבלה התייחסותך, ולו הראשונית, בנושא".
העובדים חתמו את פנייתם באיום בפניה לבית המשפט, אם הממונה לא תעביר התייחסותה בהקדם: "ככל ויימסר לנו על ידי הנאמנים כי ההמתנה לקבלת התייחסות משרדך אינה מאפשרת את המשך הליך מכר הקו-אופ, תוך גרימת נזק לכל המעורבים בדבר, ניאלץ לפנות לבית המשפט על מנת לזמן דיון בהול בנושא".
ברקע הדברים, הצעות שהגישו 5 קמעונאים לרכישת פעילות הרשת: רמי לוי, ויקטורי, זול ובגדול, מחסני השוק ופרש מרקט.
על פי הערכות, הצעתו של לוי היתה הגבוהה ביותר, אולם כיוון שליבת פעילות הרשת שבשליטתו בירושלים, כמו גם זו של קו אופ ישראל, נדרשת רשות ההגבלים לבצע בדיקה מקיפה, כדי לבחון אם ניתן לאשר את מכירת הרשת ללוי ואם כן, תחת אילו מגבלות.
אפשרות נוספת שעומדת בפני הנאמנים היא מכירת הרשת לגורם שאינו פעיל בירושלים, למרות שהגיש הצעת מחיר נמוכה יותר.
מרשות התחרות ההגבלים נמסר כי היא לא מנהלת בדיקת מיזוגים בתקשורת.