$
חדשות טכנולוגיה

סמסונג בוחנת את רכישת חברת קורפוטוניקס הישראלית

קורפוטוניקס מפתחת מצלמות דואליות לסמארטפונים. הערכה היא כי אם העסקה אכן תצא לפועל היא תהיה בהיקף של מאות מיליוני דולרים. עד היום גייסה החברה הישראל 50 מיליון דולר; המנכ"ל ל"כלכליסט": שסמסונג היא משקיעה אסטרטגית שלנו שבוחנת את הרכישה בכל רגע"

מאיר אורבך 17:1307.01.19

ענקית השבבים הקוריאנית סמסונג, בוחנת את רכישת חברת קורפוטוניקס (Corephotonics) הישראלית המפתחת מצלמות דואליות לסמארטפונים, כך נודע ל"כלכליסט".

 

 

 

סמסונג היא אחת המשקיעות המובילה בחברת הטכנולוגיה הישראלית. ב-2016 הובילה סמסונג ונצ'רס, זרוע ההשקעות של החברה, השקעה של 15 מיליון דולר בקורפוטוניקס לצד יצרנית השבבים פוקסקון, מדיה-טק ואחרות. עד היום, כולל גיוס זה, גייסה החברה 50 מיליון דולר, כך על פי IVC.

 

אם תהליך הבחינה יושלם ברכישה אמורה החברה להימכר במאות מיליוני דולרים. מקורות בשוק מעריכים שאחת הסיבות להעלאת ההתעניינות בחברה היתה התביעה שהגישה החברה נגד אפל ב-2017. תביעה זו שמה את החברה במוקד ההתעניינות של שחקנים רבים בשוק וסמסונג בראשם.

 

ב-2017 התפרסמה קורפוטוניקס לאחר שהגישה תביעה נגד אפל בטענת להפרת פטנטים של קורפוטוניקס. בתביעה טענה החברה הישראלית שהאייפון 7 פלוס והאייפון 8 פלוס מפירים ארבעה פטנטים שונים שלה, שהוגשו בין 2012 ל-2015. אלו כוללים שני פטנטים שעוסקים בעדשות טלפוטו, פטנט אחד שעוסק בזום במצלמות דיגיטליות עם עדשה כפולה ופטנט נוסף שעוסק במערכות מרובות עדשות ברזולוציה גבוהה. לפי התביעה, שהוגשה לבית המשפט הפדרלי במחוז הצפוני של קליפורניה.

 

מצלמה של חברת קורפוטוניקס מצלמה של חברת קורפוטוניקס צילום: אתר החברה

 

 

מנכ"ל החברה, דוד מנדלביץ', אמר ל"כלכליסט" שסמסונג היא משקיעה אסטרטגית של החברה שבוחנת את הרכישה של החברה בכל רגע ואינה צריכה להגיש הצעה רשמית

 

משקיעים נוספים בחברה הישראלית הם: קרן מאגמה , קרן אמיתי ונצ'רס (Amiti), הורייזן ונצ'רס של המיליארד הסיני לי קא שינג וסולינה צ'או, קרן גיוס ההמונים OurCrowd , חברת האחסון וסטרן דיגיטל ספקית שירותי הטלפוניה הסינית CK Telecom, ומשקיעים פרטיים נוספים.

 

מייסדי החברה הם מנכ"ל החברה מנדלביץ', גל שבתאי וערן קלי. החברה שנוסדה ב-2012 יושבת ברמת החייל בתל אביב. מנדלוביץ', פרופ'  להנדסת חשמל בפקולטה להנדסה באוניברסיטה, נחשב לאחד המומחים המובילים בעולם בתחום המערכות אלקטרו-אופטיות, עם 13 פטנטים שרשומים על שמו. בין 2008 ל-2010 כיהן כמדען הראשי במשרד המדע.

 

קורפוטוניקס מספקת רישיונות לטכנולוגיה שפיתחה המשפרת את איכות הצילום בסמארטפונים. הטכנולוגיה של החברה מבוססת על שילוב של שתי מצלמות, המאפשר צילום עם זום אופטי של עד פי 3 בתמונות ועד פי 8 בווידאו, גם בתנאי תאורה חלשים. היא מאפשרת גם יצירת אפקט "בוקה" (טשטוש הרקע והבלטת האובייקט המרכזי בתמונה), שיפור ניכר ברזולוציה ומניעת "מריחת" תמונות.

 

בפברואר האחרון דיווחה החברה על הסכם משמעותי בסין. במסגרתו היא חתמה על הסכם הפצה עם יצרנית הרכיבים האופטיים הסינית Sunny Optical להפצת טכנולוגיית המצלמה הכפולה שלה בקרב יצרניות הסמרטפונים בסין. קורפוטוניקס אינה מייצרת את המוצרים שלה בעצמה אלא היא חברת Fabless שאינה מייצרת את מוצריה אלא מספקת רישיונות שימוש (IP) לטכנולוגיה שפיתחה.

 

אם רכישה זו תצא לפועל היא לא תהיה הראשונה של החברה בתחום זה בישראל. בשנת 2007 רכשה את חברת טרנסציפ בכ-150 מיליון דולר. טרנסצ'יפ פיתחה שבב המרכז את כל שלבי הצילום בטלפון הסלולרי. מרכז זה מהווה עדיין את הבסיס לכל הפעילות של חברת סמסונג אלקטרוניקס בישראל.

 

השקעות נוספות של סמסונג היו בעיקר בתחומי הרכב בין היתר בחברת AudioBurst מת"א, שמפתחת שירותי חיפוש מבוססי למידה עמוקה לתכני אודיו. Imagry, סטארט-אפ שמפתחת טכנולוגיות נהיגה אוטונומית. יצרנית המוליכים למחצה Valens, Autotalks שמפתחת מערכות תקשורת בין כלי רכב וב-Innoviz Technologies.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x