רכב חלופי בעת תקלה, נציג שיטפל בכל המנהלות בעת תאונה? בארץ קיימות עשרות פוליסות ביטוח רכב, אך רק אחת מהן תתאים לכם בהיקף הכיסוי שלה אשר יכלול את: מדד השירות, הפיצוי בעת תאונה וכמובן המחיר.
מהי הדרך הטובה ביותר להשוות בין ביטוחי רכב? הבאנו לפניכם דגשים והמלצות במאמר הבא.
לפני הכל, מהם ההבדלים בין הביטוחים השונים:
ביטוח חובה
בשוק קיימים מספר סוגים של ביטוח רכב. הראשון הינו ביטוח חובה וכשמו כן הוא, כל רכב הנוסע על הכביש (גם אם אינו נוסע, אך עדיין רשום במשרד הרישוי כרכב פעיל ממונע) מחויב בו.
ביטוח החובה נותן פיצוי כספי לנזקי הרכב, הפגיעות בגוף של הנהג, של הנוסעים הנוספים ברכב, הולכי רגל ועוברי הדרך במידה וקרתה תאונה.
ביטוח צד ג'
לצד ביטוח החובה, ניתן להוסיף פוליסת ביטוח צד ג'. זוהי פוליסה מוקטנת, אשר נותנת כיסוי במקרה של תאונה בה היו מעורבים גורמים נוספים כמו תאונת שרשרת עם רכב שלישי, כאשר הכיסוי הוא עבור הנזק שנגרם לרכושו של הגורם השלישי, אשר היה מעורב בתאונה. ישנו הרחבות נוספות אשר ניתן להוסיף לפוליסה זו כגון: גרירה, שמשות ועוד.
ביטוח מקיף
אם מעוניינים במסגרת כיסוי רחבה יותר, מומלץ להוסיף לביטוח החובה פוליסת ביטוח מקיף (במקרה זה אין עוד צורך בפוליסת צד ג')
שכן, הביטוח המקיף כבר מכיל את כל הכיסויים הנדרשים לרכושו של הצד השלישי אשר היה מעורב בתאונה. מעבר לכך, ביטוח מקיף נותן כיסוי מפני: תאונות , גניבות, פריצות, לפגעי טבעי כמו רעידת אדמה, נזקים הנגרמים לרכב עצמו ולא רק לרכב של צד ג' ועוד. כמו כן, גם בביטוח זה ישנן הרחבות רבות אשר ניתן להוסיף כגון: שירותי דרך וגרירה, מתן רכב חלופי, כיסוי לשברי שמשות, פנסים, מראות צד, וכדומה.
|
|
קרדיט: Pixabay
|
ביטוחים לרכבים מיוחדים
רכבי יוקרה
פוליסת הביטוח לרכב יוקרתי מתייחסת לרמת השירות הגבוהה והליווי הצמוד הנדרש בעת תקלה, נזק, תאונה וגניבה. מעבר לכל השירותים הניתנים בדומה למפורט בביטוח המקיף, הפוליסה מעניקה כיסוי גבוה יותר במקרה של צד שלישי, שירותי דרך שוטפים, מתן רכב חלופי יוקרתי, שירותי תיקונים במוסכי היבואן ועוד.
אופנועים
אופנוע הוא כלי רכב יחסית זול (ביחס לרכב), נגיש, זמין, אבל יקר מאוד לתחזוקה בעיקר בהיבטי הביטוח וזאת לאור המעורבות של כלי רכב זה בתאונות דרכים רבות בין אם באופן עצמוני ובין אם מול צדדים אחרים.
ביטוח אופנוע כולל את פוליסת החובה ופוליסת צד ג', לכיסוי נזקי רכוש של הצד השלישי אשר היה מעורב בתאונה. כאשר במקרים מסוימים מומלץ להוסיף לביטוח כיסוי תאונות אישיות.
על מה לשים דגש בהשוואה בין ההצעות השונות:
כעת, שההבדלים בין סוגי הביטוחים מובנים, מומלץ להאיר מספר נקודות שייסעו בבחירת הביטוח הנכון.
1. מרכיב השירות-
כאשר בוחרים ביטוח רכב
מומלץ לוודא מה הוא גובה הכיסוי במקרה של נזקים ותאונות, כמה הביטוח מוכן לשלם עבור רכב שניזוק באופן כזה שאינו ניתן לתיקון (טוטאל לוס). מהו גובה הכיסוי במקרה של נזקים לצד ג' ומה גובה ההשתתפות העצמית? את הנושאים הללו אפשר לבדוק כבר בשלב הצעת המחיר.
דגש נוסף המתייחס לרמת השירות הוא, אילו שירותים נלווים מוצעים למבוטח במקרה ורכבו תקול, במקרה של החלפת גלגל, שירותי דרך, רכב חלופי, באילו מוסכים ניתן לבצע את התיקונים, האם במוסכים מורשים או האם במוסכים שאינם מורשים? ומה ההבדל מבחינת עלויות.
2. הפיצוי -
פעמים רבות, כאשר רכבים מגיעים למצב של אי כשירות לעליה על הכביש הרכב מוגדר כאובדן גמור. ביטוח מקיף איכותי יעניק פיצוי הולם של לפחות 15% מעל למחיר המחירון של רכב פרטי ולפחות 10% במקרים בהם הנזק, אירע לרכב מסחרי או פיצוי על בסיס מחיר רכב חדש.
3. להתמקד בעיקר -
לעיתים קיימים הבדלים קטנים יחסית במחיר הפוליסה ביחס לתמורה שניתן לקבל מהפוליסה. במקרים אלו, יש לוודא, אילו שירותים משמעותיים יותר עבורכם ואלו פחות. בצעו השוואה בין שניים או שלושה סעיפים מרכזיים שעליהם לא תוכלו להתפשר לדוגמה:
הסעיף המדבר על השירות - האם חברת הביטוח מלווה אתכם בעת תאונה? האם נשלח נציג שמטפל בלוגיסטיקה לזירת התאונה? אם אינכם נדרשים לרמת שירות כזאת, הרי שתוכלו להסתפק בביטוח שנותן תועלות אחרות ביחס למחיר.
נקודה אחרת היא מחיר הפיצוי, מה יהיה היקף הפיצוי שחל על השתתפות עצמית?. נהגים אשר רגישים למחיר יעדיפו לבחור בהשתתפות עצמית נמוכה יותר ביחס להיקף השירות וליהנות בכך מפוליסה איכותית שמותאמת אישית למידותיהם.