$
פרסום ושיווק

ניתוח כלכליסט

מי יאשר את מיזוג עשר ורשת

אחרי שרשות ההגבלים העסקיים נתנה אור ירוק למיזוג רשת וערוץ עשר, מסתבר שהדרך להשלמת העסקה עוד רצופה במכשולים: נציגו של רה"מ בוועדת הריכוזיות הציג עמדת מיעוט המתנגדת למיזוג, יו"ר הרשות השנייה, המתנגדת לעסקה, הודחה אבל עדיין מכהנת בתפקידה, והרכב המועצה החדשה טרם הובא לאישור הממשלה

עומר כביר 06:5506.01.19

מתי יאושר מיזוג רשת וערוץ עשר? אחרי שבסוף השבוע אישרה ועדת הריכוזיות את המיזוג בין שני הערוצים ברוב של שניים מול אחד, היעד של שני הערוצים הוא לבצע את המיזוג עד ה־12 בחודש, כדי להספיק ולשדר את העונה החדשה של התוכנית "האח הגדול" בערוץ הממוזג. אלא ששורת מכשולים בדרך מעמידים בסימן שאלה את יכולת העמידה ביעד הזה.  

 

לא יעלה על סדר היום

 

בהצבעה שהתקיימה בסוף השבוע בוועדת הריכוזיות הממונה על הגבלים, עו"ד מיכל הלפרין ומנכ"ל האוצר שי באב"ד תמכו באישור המיזוג, בעוד שראש המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון, נציגו של ראש הממשלה – התנגד. הוועדה אישרה את המיזוג אחרי דחיות חוזרות ונשנות בשבועיים האחרונים. ההחלטה המלאה תפורסם רשמית היום לאחר קבלת אישור הייעוץ המשפטי.

 

הממונה על הגבלים מיכל הלפרין, מנכ"ל ערוץ עשר יוסי ורשבסקי וראש המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון הממונה על הגבלים מיכל הלפרין, מנכ"ל ערוץ עשר יוסי ורשבסקי וראש המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון צילום: אוראל כהן, עמית שאבי

 

 

כעת נותרו עוד שתי תחנות לאישור המיזוג. ראשית, ועדת המיזוגים ברשות ההגבלים העסקיים, שצפויה לאשר בהינתן שהמיזוג כבר אושר על ידי עו"ד הלפרין הן בכובעה כממונה על ההגבלים והן כיו"ר ועדת הריכוזיות. אחר כך יצטרך המיזוג לצלוח מכשול משמעותי אחרון בדרך לאישור סופי, בדמות הצבעה, שאמורה להיות טכנית בעיקרה במועצת הרשות השנייה.

 

המועצה כבר אישרה עקרונית את המיזוג לפני כחודשיים, כאשר בהחלטה תמכו שמונה מחברי המועצה ורק היו"ר, יוליה שמאלוב־ברקוביץ', התנגדה. ואולם, לא היה מדובר באישור סופי, שכן זה חייב את הצגת פרטי הסכם המיזוג, ובראשם חלוקת המניות בערוץ הממוזג.

 

כעת, קצב האישור תלוי לא מעט בשמאלוב־ברקוביץ', מכיוון שהיא צריכה לכנס ישיבה של המועצה שבה תהיה הצבעה נוספת על המיזוג. מועצת הרשות השנייה עתידה להתכנס היום, אבל המיזוג לא יעלה על סדר היום מכיוון שעדיין לא נמסרה לה החלטה רשמית של ועדת הריכוזיות. שמאלוב־ברקוביץ' ועוד תשעה חברי מועצה ממשיכים לכהן למרות שכבר נבחרה מועצה חדשה, כולל יושבת ראש – קרן אוזן. כל חברי המועצה החדשים עברו את אישור ועדת גילאור (הוועדה לבדיקת מינויים בשירות הציבורי) ושמותיהם הוגשו למזכירות הממשלה לקראת אישורם בממשלה במועד שטרם נקבע.

 

כעת נשאלת השאלה מה יקדם למה, אישור המיזוג בהרכב המועצה הנוכחי או אישור המועצה החדשה שתצטרך ללמוד את פרטי המיזוג מחדש.

 

הבדיקה שהכריעה

 

בתחילת נובמבר החליט שר התקשורת קרא שלא להאריך את כהונתה של היו"ר הנוכחית שמאלוב־ברקוביץ'. זאת, על רקע בדיקה שערך מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, בעקבות תלונות שהוגשו נגדה. בדו"ח שכתב המליץ כהן שלא לקדם את מינויה הקבוע של שמאלוב־ברקוביץ' לתפקיד. השר אימץ את מסקנות הדו"ח, שבחן את הליך קבלת ההחלטות של המועצה בנוגע למיזוג רשת-עשר, והחליט שלא למסור את שמה של שמאלוב־ברקוביץ' לוועדת גילאור.

 

התלונות למשרד התקשורת הוגשו לאחרונה על ידי ארגון העיתונאים וגורמים נוספים בשוק הטלוויזיה. ארגון העיתונאים מחה על התנגדותה של שמאלוב־ברקוביץ' למיזוג וטען כי היא פועלת לסיכולו על אף התמיכה הרחבה, תוך שהיא נתלית בפרשנות משפטית לא מבוססת ואף לוחצת על חברי המועצה להתנגד לו. "התנהלות זו של היו"ר זכתה לביקורת חריגה ממשרדי האוצר והמשפטים", נכתב בפנייה של ארגון העיתונאים.

 

תחת זו הגיש שר התקשורת מועמדת חדשה לתפקיד היו"ר: אוזן, לשעבר סמנכ"לית התוכן ומגישת תוכניות בתחנת רדיו דרום, נציגת הבעלים של רדיו ישראל ועיתונאית ומגישה ב"כאן" וב"קשת". מינויה של אוזן אושר בדצמבר בוועדת גילאור.

 

ממשרד התקשורת נמסר בתגובה: "מועצת הרשות השנייה הנוכחית סיימה קדנציה בת ארבע שנים. משרד התקשורת ביצע תהליך סדור וממושך לאיתור מועצה חדשה. כלל המועמדים עברו את אישור ועדת גילאור ללא יוצא מן הכלל. הרשימה הועברה למזכירות הממשלה לאישור סופי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x