כנס כלכליסט
מנכ"ל משרד התקשורת: מחר נציג מכרז לתדרי הדור החמישי בסלולר
נתי כהן בכנס תשתיות תקשורת של כלכליסט: המכרז "יהווה זרז להשקעות של דור חמישי ויאפשר לישראל לעבור לעידן הדיגיטלי הבא"; בעוד כמה חודשים יפרסמו "מדיניות רשמית שמעודדת פריסת סיבים אופיטיים"
"מכרז תדרי הדור החמישי בסלולר, שמשרד התקשורת יציג מחר, יהווה זרז להשקעות של דור חמישי ויאפשר לישראל לעבור לעידן הדיגיטלי הבא" – כך אמר מנכ"ל המשרד נתי כהן, בפתח כנס תשתיות תקשורת 2030 של כלכליסט, שנערך היום (ד') במתחם לאבס בתל אביב.
את דבריו פתח כהן באנקדוטה אישית. "ביום ראשון התקשר אלי הבן שלי, נער מתבגר ורעב בן 15", הוא נזכר. "הוא אמר שאין שום דבר בבית ושצריך לקנות דברים. יצאתי למרכז המסחרי, הגעתי כמה דקות לפני הסגירה, נכנסתי, התארגנתי צ'יק צ'ק וכהגעתי לקופה שמעתי שיחה בין שתי הקופאיות. אחת סיפרה על החוויות שלה במוצאי שבת. היא אמרה שהיתה צריכה להתכונן למבחן גדול, אבל האינטרנט לא עבד, לא היה מה לעשות בבית, ולכן היתה צריכה לצאת החוצה ולבלות בקניון.
"הסיפור ממחיש את העידן שבו אנו חיים - אם אין אינטרנט בבית, אין מה לעשות בבית ולכן צריך לצאת החוצה. זה הנושא המרכזי שעומד לנגד עיניי כמנכ"ל משרד התקשורת: קידום תשתיות התקשורת במדינת ישראל. זה נושא מהותי שהמודעות אליו לא מספיק גבוהה".
כהן הוסיף שלמשרד התקשורת יש חזון שמטרתו להוביל את המדינה לעידן הדיגיטלי שישים את ישראל בחזית הטכנולוגיה, כמנוף לצמיחה כלכלית לצורך חיזוק מעמדה הבינלאומי: "אנחנו לפני מהפכה של ערים חכמות, תחבורה אוטונומית, ארגוני ביטחון וצבא שמבוססים על טכנולוגיה – כל תקיפה שמדווחת היום היא תוצאה של לוחמה מבוססת רשת. המהפכה תשנה מקצה לקצה ענפים כמו בריאות, חקלאות, תעשייה, בתים חכמים ואפילו חינוך וספורט. כל אלו מכוונים לעידן ה-IOT, האיטנרנט של הדברים. יש הבנה עמוקה שעל מנת להוביל את ישראל, נידרש להשקעה משמעותית בתשתיות חדשניות".
כהן התייחס גם לחשיבות הדור החמישי באינטרנט סלולרי בהליך זה. "מחר המשרד יציג עקרונות של מכרז להצגת תדרי הדור החמישי", הוא סיפר. "המכרז הוא תוצאה של הליך ממושך ומשמעותי בוועדה בין משרדית. בשונה ממכרזים קודמים, הוא יהווה זרז להשקעות של דור חמישי, שתאפשר לעבור לעידן הבא. מחר, נצא לדרך במירוץ לדור החמישי".
לגבי פעילות המשרד לעידוד פריסת סיבים אופטימיים הוא אמר: "בשבוע שעבר פרסם המשרד קול קורא שתכליתו גיבוש תהליך של קביעת מדיניות, מתוך תקווה לפרסם בעוד כמה חודשים מדיניות רשמית שמעודדת פריסת סיבים אופיטיים באמצעות עידוד תחרות. עידוד התחרות יתבצע באמצעות הסרת חסמים לכניסה של חברות שמעוניינות להחזיק בתשתית עצמאית, קבעת מבנה שמאפשר שימוש בתשתיות לכלל השחקנים בשוק וקביעת מחיר סיטונאי קצוב בזמן כדי לאפשר בחירה רחבה יותר עבור הצרכן. כללי המשחק החדשים יגבירו את התחרות, ויביאו לשדרוג בשתתיות שיביא לקיצור זמני תגובה ולשיפור השירות.
"בתחילת 2017, סיבים אופטייים היו זמינים רק ל-1.5% מכלל משקי הבית. היום זה 11%, והקצב גדל כל יום. בזק תציג בתקופה הקרובה תוכנית להפעלת הסיבים האופטיים שמשרתת את האינטרס הציבורי הרחב. משרד התקשורת, באמצעות מהלכים שביצע בשנים האחרונות להסרת חסמי כניסה, מאפשר לציבור להנות מתשתית פס רחב שיצרה תחרות בשוק טלוויזיה רב ערוצית. היום מגוון חברות הפכו לחברות תקשורת שמציעות שירותים מגוונים בעבור הצרכן".