בלעדי לכלכליסט
Supplant הישראלית תקים שותפות עם חברת אגרוכימיה גדולה בדרום אפריקה
במסגרת המיזם, הדרום אפריקאים יזרימו כמה מיליוני דולרים להקמת תשתית מקצועית שתשווק את הטכנולוגיה הישראלית ב-14 מדינות באפריקה. Supplant פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לספק לצמח כמות מדויקת של מים לפי חיישנים בצמח וכך לחסוך במים ולשפר את הייבול
במסגרת המיזם, הדרום אפריקאים יזרימו כמה מיליוני דולרים להקמת תשתית מקצועית שתשווק את הטכנולוגיה הישראלית בדרום אפריקה וב-14 מדינות ביבשת אפריקה. סופלנט הישראלית נוסדה על ידי זהר בן נר, מאוחר יותר השקיע בה מאיר שמיר כ-3 מליון דולר. החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לספק לצמח כמות מדויקת של מים, בתזמון מדויק וזאת על פי נתונים שנאספים על ידי חיישנים בצמח, ובסביבת הגידול שלו.
עודד רהב, מנהל פיתוח עסקי של החברה אמר ל"כלכליסט" כי הפתרון שהם מפתחים מאפשר לצמצם את צריכת המים, החשמל, כוח האדם, והכימיקלים הדרושים לגידול הצמח. להערכת החברה, היא חוסכת עד פי 5 מכמות המים הנצרכת במערכות השקיה רגילות. "פריצת הדרך שלנו היא בכך שהצמח עצמו, באמצעות חיישנים, ומערכת ניתוח נתונים מבוססת אינטיליגנציה מלאכותית, מכתיבה מתי הוא זקוק למים ובאיזו כמות. על ידי כך מונעים עקה (תנאים המכבידים על התפקוד התקין של האורגניזם, א"ג) מצמחים ושומרים על צמח בריא, שחשוף פחות למזיקים ומחלות ומייצר יותר יבול".
עמית לב הנספח הכלכלי של ישראל בדרום אפריקה אומר לכלכליסט כי שיתוף פעולה בין ישראלים לחברות דרום אפריקאיות אינו ברור מאליו משום שלמרות שבין המדינות מתקיימת מערכת יחסים דיפלומטית מלאה "אין ממשקים בן ממשלת ישראל לממשלה המקומית בנושא של קידום יחסי סחר, וזאת בגלל קשיים פוליטיים". בנוסף לב מצביע על קשיים הנובעים מרגולציה מקומית ותנודתיות של המטבע המקומי. היקף הסחר השנתי בין המדינות מוערך בכמיליארד דולר.