הצצה למשרדים בראשל"צ: סיינט (Cynet) מביאה חדשנות לסייבר
סיינט, חברת סייבר סקיוריטי הממוקמת במרכז עזריאלי ראשונים, צומחת במהירות ומונה כבר מעל 80 עובדים. כלכליסט מבקר בחברה עם אווירה משפחתית שיש לה תוכניות להפוך לחברת ענק ולשנות את עולם הסייבר
אבל בשיחה עם גרונר הוא מיד מבהיר שהוא משקיע כמעט את כל זמנו ומרצו בסיינט. "אנחנו הולכים על זה בגדול", אומר גרונר. "יש לנו פה צוות פיתוח ומחקר מהחזקים בארץ ואנחנו משנים מקצה לקצה את עולם אבטחת המידע".
"ילד הפלא של עולם אבטחת המידע"
בגיל 16, תוך כדי ביקור בסניף הבנק של הוריו, גרונר גילה חור באבטחת המידע של הרשת הפנימית של בנק גדול. כבר בגיל 17 הקים עם שותפים את BugSec שגדלה כיום להיות אחת מחברות ייעוץ אבטחת המידע הגדולות בארץ, בגיל 21 הקים את חברת הסייבר הראשונה שלו Versafe ובשנת 2015 כשהוא בן 25 בלבד, מכר אותה ב-100 מיליון דולר לחברת F5, מה שהביא את אחת מהאנליסטיות המובילות בחברת המחקר גרטנר לקרוא לו במאמר שפרסמה: “Boy security wonder”
מעל 20 מיליון דולר השקעה
כאמור, סיינט הוקמה ע"י גרונר ב 2015 וגדלה במהירות מאז. הושקעו בה עד כה מעל 20 מיליון דולר, כשהסבב האחרון הובל ע"י קרן NVP – מהקרנות המובילות והמצליחות בעולם בהשקעות בתחום אבטחת המידע, וע"י משקיעים פרטיים כמו שלמה קרמר שהיה ממייסדי צ'קפוינט ואימפרבה.
החברה פיתחה פלטפורמה שמגנה על הרשת הפנימית של ארגונים. אבל מה ה"מרכיב הסודי" של סיינט לעומת חברות אחרות בתחום? גרונר מסביר: "שלושה דברים משמעותיים מייחדים אותנו: ראשית, התקנה של סיינט על כל תחנות הקצה בארגון לוקחת דקות, בעוד התקנה של רוב הפתרונות בשוק היום יכולה לקחת בין ימים לחודשים. שנית, אנחנו לא מגינים רק על תחנות הקצה אלא ממנפים את תחנות הקצה כדי להגן על כל הרשת הפנים ארגונית כך שהלקוחות שלנו משתמשים בנו כפתרון יחיד לאבטחת מידע מלאה על הרשת הפנימית שלהם ולא צריכים לקנות פתרונות נוספים. שלישית, יש לנו צוות אבטחת מידע שעובד 24/7 ומנטר את הרשתות של כל הלקוחות שלנו – ואנחנו מספקים את השירות ללא עלות נוספת ללקוחות שלנו".
סיינט התחילה כחברה שמציעה מוצר מתוחכם אבל קל לשימוש ותפעול ומכוונת לארגונים קטנים ובינוניים (מעל 500 עובדים) אבל מאז הקמתה יש לה כבר מאות לקוחות בכל העולם, חלקם אף ארגוני ענק של מעל 100,000 עובדים. "הסתבר לנו שגם ארגוני ענק מעדיפים פתרון אחד כולל לאבטחת המידע שלהם מאשר קניית פתרונות אבטחה נקודתיים רבים וניסיון לחבר ביניהם" מסביר גרונר.
אווירה משפחתית יחד עם עליונות טכנולוגית
בביקור במשרדים של סיינט ושיחה עם העובדים, מיד רואים שגרונר הדביק את כולם ברוח ההתלהבות שלו ויצר אווירה שהיא משפחתית מצד אחד אבל מאוד מוכוונת טכנולוגיה ופריצת גבולות:
מחלקת CyOps היא בעצם "מרכז העצבים" של החברה שמנטר 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, את הרשתות של הלקוחות, מתריע בפניהם כשיש חשד לתקיפה וכמובן עוזר להם לחקור את החשד ובמקרה שהוא מאומת – להסיר את האיום. המחלקה בנויה מאנליסטים מתחילים (בוגרי צבא וסטודנטים) ושעובדים במשמרות ומקבלים הזדמנות ללמוד את עולם אבטחת המידע תוך כדי עבודה ישירה מול לקוחות מכל העולם, ואנליסטים מומחים בכירים המטפלים בתקיפות מורכבות.
מחלקת המכירות עובדת עם לקוחות ושותפים בכל העולם, בדגש על אירופה וארה"ב. במחלקה יש גונג שהוזמן במיוחד מיפן, ושמצלצלים בו בכל פעם שנסגרת עסקה חדשה.
אבל אין ספק שגולת הכותרת של החברה היא מחלקת הפיתוח והמחקר של החברה. החברה מציעה הן מוצר On-prem שמותקן על שרתי הלקוח והן מוצר עם ניסיון חינם שכל אחד יכול לבוא ולהירשם אליו SaaS, ולכן האתגר הפיתוחי הוא כפול. "אנחנו הולכים להגדיל את צוות המחקר והפיתוח בשנה הקרובה ב-50% כדי לעמוד בצמיחה המהירה של החברה", מספר לנו גרונר. "אנחנו תמיד צמאים לצרף לשורות שלנו אנשי פיתוח בכל התחומים:
QA Automation, C++, Full Stack ועוד. אנחנו מציעים סביבה מאתגרת ומצמיחה, תנאים מעולים ואווירה משפחתית ומחפשים כשרונות חדשים כל הזמן", הוא מוסיף.
"עובדים מרוצים הם עובדים מצוינים"
בביקור במטבח של סיינט אי אפשר להתעלם מפסיפס התמונות שתלויות בכל עבר, מהפעילויות השונות שעובדי החברה עושים במהלך השנה – טיולים ברחבי הארץ, ימי כיף והעשרה. בביקור שלי אפילו הזדמן לי לראות את ארוחת הערב שמוזמנת למשרדים בכל ערב במהלך השבוע, זאת בנוסף לארוחת בוקר שמוגשת במשרד מדי בוקר. גרונר מסביר את הוא רואה את זה: "כשאנשים שלנו מרוצים וטוב להם – הם נהנים לבוא לעבודה וגם מביאים חברים שלהם לעבוד פה – ומבחינתי – זה שטוב להם זה הסימן שאנחנו בונים פה חברה חזקה ובריאה. בסוף אנשים לא באים לעבוד פה או בכל מקום אחר בגלל הפינוקים – אבל תנאים טובים ללא ספק עושים טוב בנשמה לכל בן אדם שנמצא פה"
גם המיקום של החברה במגדל עזריאלי ראשונים הוא יתרון לעובדים רבים: קניון ראשונים בנוי בדיוק כמו קניון עזריאלי ת"א: תחנת רכבת שמחוברת ישירות לקניון, אליו גם מגיעים קווי אוטובוס רבים, ומהקניון יש מעליות ישירות למגדל המשרדים. בצהריים העובדים יורדים לאכול בקומת האוכל בקניון. "חשבנו שרק עובדים מהסביבה יבואו לעבוד אצלנו, מכיוון שהמיקום שלנו מאוד אטרקטיבי למי שגר באיזור הדרום, ירושלים, השפלה, מזרח לת"א ועוד" מתוודה גרונר, "אבל מגיעים אלינו אנשים אפילו מת"א ואיזור השרון כי ההגעה לפה היא נגד כיוון הפקקים ומאוד נוח פה".
מכוונים הכי גבוה שאפשר
ההשקעה של קרן NVP בסיינט השנה מעידה על התוכניות של החברה, מכיוון שלרוב הקרן משקיעה בחברות שמציגות תוכניות ארוכות טווח להפוך לחברות ענק. "אנחנו לא פה לעשות אקזיט מהיר וללכת", מבהיר גרונר. "אנחנו בונים פה משהו ענקי. “גודל השוק של אבטחת תחנות הקצה והרשתות הפנימיות של ארגונים יגיע לפי הערכות לכ-18 מיליארד דולר ב-2020, ולנו יש כוונה לקחת נתח משמעותי ממנו"