$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

כשנתיים מהשחרור: לחיאני שב לפעילות נדל"ן בבת ים

ראש עיריית בת ים לשעבר, שריצה חמישה חודשי מאסר, משתף פעולה עם היזם משה אהרוני, שהואשם בעבר בהעלמת הכנסות: רכשו יחד קרקע ב־70 מיליון שקל

דותן לוי וענת דניאלי 09:1718.12.18

שלומי לחיאני, ראש עיריית בת ים לשעבר שהורשע בפלילים וריצה חמישה חודשי מאסר, חוזר לעסקי הנדל"ן, כך עולה מבדיקת "כלכליסט". לחיאני ויזם הנדל"ן משה אהרוני זכו בשבועות האחרונים בהליך התמחרות על קרקע בבת ים, לאחר שהגישו את ההצעה הגבוהה ביותר, כ־70 מיליון שקל.

 

הרכישה בוצעה באמצעות חברת בלפור 72, שבבעלות מלאה של אהרוני, כך שלא ברור חלקו של לחיאני בפרויקט. עם זאת, גורמים שנכחו בהליך ציינו כי לחיאני היה מעורב בעסקה באופן אישי והיה הרוח החיה מאחוריה. לחיאני לא הכחיש את הפרטים אך סירב להגיב. ל"כלכליסט" אמר: "אני אדם פרטי ונמצא עכשיו במקום אחר בחיים שלי שבו אני בוחר לא לשתף את הציבור".  

שלומי לחיאני. אהרוני הכפיל זכויות בנייה בעת שלחיאני היה ראש העיר שלומי לחיאני. אהרוני הכפיל זכויות בנייה בעת שלחיאני היה ראש העיר צילום: יריב כץ

 

רכישת המגרש בוצעה במסגרת הליך כינוס נכסים שעליו הופקדו עורכי הדין נדב לב ופיני יניב ממשרד מיתר ליקוורניק ושות'. הכונסים מונו בעקבות סכסוך יורשים, ועם המציעים בהתמחרות נמנו י.ח. דמרי, בובליל סבן אחזקות ודוד שחר.

 

הנכס שנמכר הוא בניין מגורים נטוש, בן שלוש קומות מעל קומת קרקע וקומת מרתף, הבנוי על מגרש בשטח של 1,643 מ"ר ברחוב בלפור 2 פינת רחוב יורדי הים. הבניין הוא חלק מתוכנית שער העיר הצפוני, שקיבלה תוקף באוגוסט, וכוללת בניית שישה מגדלים בני 28-20 קומות ו־564 דירות וכן עירוב שימושים. על פי הערכת שמאי, שווי הנכס הוא 56 מיליון שקל, ובמכירת אילוץ השווי הוא 47.6 מיליון שקל. מכאן שהמחיר שבו נרכש הנכס מכינוס גבוה בכ־30% משווי השוק שלו, וב־42% משוויו במכירה באילוץ. "הצעדים שננקטו לטיפול במכירה, ובהם התמחרות ערה, הגדילו משמעותית את שווי הממכר והיטיבו עם כלל הצדדים, לרבות הציבור הרחב בבת ים שיוכל ליהנות בטווח הנראה לעין מיישומה של תוכנית שער העיר", אמר עו"ד לב.

 

עו"ד נדב לב עו"ד נדב לב צילום: אורן אהרוני

 

 

ללחיאני היסטוריה ארוכת שנים בתחום הנדל"ן. בעבר החזיק שתי חברות יזמות ובנייה, אלשב וא.י.ש.מ. שתיהן צברו חובות לבנקים בגובה של עשרות מיליוני שקלים, שלהם היו ערבים אישית לחיאני ואשתו דורית. במהלך כהונתו כראש עיר התנהלה נגדו חקירת משטרה, ובהמשך הוא הואשם שביקש מעובדים בכירים בעירייה שייטלו עבורו הלוואות מהבנק, כדי לסייע לו להחזיר את חובותיו לבנקים. הוא הורשע בהסדר טיעון בשלוש עבירות של הפרת אמונים. בסוף דצמבר 2015 נכנס לחיאני לכלא לחמישה חודשים, והוטל עליו קלון לשבע שנים.

 

אהרוני, יזם נדל"ן עם פעילות רבה בבת ים, נעצר ב־2017 בנוגע לפרויקט יזמות בעיר. הוא הואשם בכך שחברת אבני החושן החזקות שבבעלותו לא דיווחה על הכנסות בהיקף של כ־90 מיליון שקל בשנים 2012־2014 שהתקבלו מהרחבת זכויות הבנייה בקרקע שרכש בפרויקט נווה נוף בבת ים.

 

אהרוני רכש את הקרקע בנווה נוף במסגרת מכרז של עיריית בת ים ב־2006 בסכום שנחשב נמוך, 8.25 מיליון שקל. הזכייה של אהרוני העלתה במהלך השנים תהיות רבות בגלל המחיר שבו נקב במכרז שתאם באופן מדויק את הערכת השמאי (שלא פורסמה בפומבי). בהמשך עלו תהיות נוספות לגבי הדרך שבה הצליח אהרוני בתוך כשנה להגדיל את היקף זכויות הבנייה של המגדל — בעת שלחיאני שימש כראש העיר — מ־70 דירות ל־172 דירות.

 

עסקה נוספת של אהרוני בבת ים העלתה גם היא סימני שאלה. מדובר במגרש לקרקע בשטח של 3.3 דונם שנמכר גם הוא על ידי עיריית בת ים המאפשר הקמה של מגדל בן 38 קומות ו־142 יחידות דיור. לפי החשד, אהרוני הגיש שתי הצעות באמצעות שתי חברות שונות, ורק לאחר הזכייה ביטל את ההצעה הזוכה, כך שלמרות תשלום דמי הערבות המהלך חסך לו על פי הערכות כ־5 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x