חללית SpaceIL תנחת על הירח עם כמוסת זמן של תרבות ישראלית
בין השאר, תכיל הכמוסה את מגילת העצמאות, דגל ישראל, הקלטת ההמנון, תנ"ך, תפילת הדרך ושירים של אמנים ישראלים; היא צפויה להשתגר ליעדה בחודש הקרוב, אם כי לא פורסמו תאריכי שיגור מדויקים או מועדי נחיתה
"בראשית", החללית הישראלית של עמותת SpaceIL, שתשוגר בהמשך החודש בדרכה אל הירח, תישא עמה כמוסת זמן. הכמוסה הוצגה היום באירוע שערכה העמותה בשיתוף התעשייה האווירית, והיא מורכבת משלושה כונני אחסון.
- ישראל תקדים את הודו, תהיה המדינה הבאה שתנחית גשושית על הירח
- החללית הישראלית תשוגר לירח בדצמבר הקרוב
- גוגל ביטלה את המירוץ לירח; הנבחרת הישראלית ממשיכה בלעדיו
לא ידוע מתי תשוגר החללית ומתי תגיע ליעדה; ביולי האחרון פורסם באתר SpaceIL שהנחיתה צפויה ל-13 בפברואר, כשהשיגור יתבצע בדצמבר; עתה נודע כי השיגור יתבצע בחודש הקרוב, כשמועד הנחיתה לא ידוע. גם מועד השיגור אינו ברור: הוא יתבצע מארה"ב, בטיל פלקון 9 של ספייס X, ששיגורו תלוי במגבלות מזג אוויר ואחרות.
החללית לא צפויה לשוב לכדור הארץ, כך שכמוסת הזמן תישאר על אדמת הלוויין הטבעי, כקובץ גיבוי עבור הדורות הבאים. כמוסת הזמן מכילה סמלים ישראליים כמגילת העצמאות, דגל ישראל והקלטת ההמנון, לצד סמלים מסורתיים דתיים כתנ"ך, תפילת הדרך ועוד.
היא מכילה גם מידע תרבותי כשירים של אמנים ישראלים, מידע על יוצרים בולטים וספרים של סופרים ישראלים. בנוסף, הוכנסו אליה פירוט של תגליות ופיתוחים מישראל, ספרות מדעית ועוד. לצד החומר הזה, תכיל הקפסולה תמונות שאספה עמותת Space IL בשנות פעילותה ואף ספר ילדים בהשראת המשימה של בראשית. לצד התוכן הישראלי, נכללו בכמוסה כרכי אנציקלופדיות ומילונים ב-27 שפות.
עמותת SpaceIL החלה את פעילותה ב-2011 במסגרת תחרות XPrize של גוגל, לבניית כלי שישוגר לירח וינחת על פניו. התחרות הסתיימה ללא מנצח, אך העמותה המשיכה בפעילות הפיתוח שלה ואף זכתה לתרומות של כ-88 מיליון דולר. היא נוסדה בידי יניב בש, כפיר דמרי ויונתן ווינטראוב.