מותג מעילי פוך אווזים נפל קורבן למשבר בין קנדה לסין
הסכסוך הדיפלומטי מתחמם: יצרנית המעילים קנדה גוס דחתה את פתיחת החנות הפיזית הראשונה שלה בסין, על רקע קריאות לחרם צרכנים בעקבות מעצרה של סמנכ"לית הכספים של וואווי. מדיווחים לא רשמיים עולה כי החברה חוששת מגילויי עוינות של הציבור המקומי
יצרנית מעילי היוקרה קנדה גוס דחתה את פתיחת חנות הדגל שלה בבייג'ינג, החנות הפיזית הראשונה שלה בשוק היוקרה הגדול בעולם. זאת על רקע מתיחות גוברת והולכת בין בייג'ינג ואוטווה סביב מעצרה בקנדה של סמנכ"לית הכספים של וואווי, מנג וואנז'ו, בתחילת החודש. על כך דיווח ה"סאות' צ'יינה מורנינג פוסט".
- אפקט וואווי: הפחד ממעצרים מקרקע בכירים בסין וארה"ב
- סין מזהירה את קנדה מ"השלכות חמורות" אם לא תשוחרר בתו של מייסד וואווי
- קנדה: סמנכ"לית הכספים של וואווי שוחחרה בערבות לאחר שנחשדה בהפרת הסנקציות על איראן
חברת מעילי פוך האווזים, שמחיריהם נעים בין 1,000 ל־ 1,400דולר, ציינה עיכובים בבנייה כסיבת הדחייה. עם זאת, על פי דיווחים לא רשמיים, היא חוששת מגילויי עוינות של הציבור הסיני על רקע המשבר הפוליטי. החנות, ששטחה 600 מ"ר, אמורה היתה להיפתח ביום שבת ברובע טייקו לי סנליטון האופנתי בבירה הסינית. בה בעת, החברה מסרה, כי תוכניותיה להתרחב בסין עומדות בעינן, זאת לאחר שצברה פופולריות גם בזכות סלבריטיז כמו מייסד עליבאבא ג'ק מא, שצולם במעיל החברה.
הדחייה של פתיחת סניף הדגל דווחה על רקע צניחה של 20.6% במניית קנדה גוס מאז ה־3 בדצמבר, יום המסחר הראשון לאחר היוודע דבר מעצרה של מנג. זאת על רקע קריאות בתקשורת הממשלתית בסין וברשתות החברתיות, להחרים את מוצרי החברה בשל המעצר.
מנג, בתו של מייסד ענקית ציוד התקשורת, נעצרה לבקשת הרשויות האמריקאיות באשמת הונאה הקשורה להפרת הסנקציות שהטילה ארה"ב על איראן. בשבוע שעבר היא שוחררה בערבות של 7.5 מיליון דולר. בינתיים, מאז מעצרה, סין עצרה שני אזרחים קנדים - דיפלומט לשעבר ואיש עסקים - מה שהביא להסלמת המשבר.
קנדה גוס, שפועלת 61 שנה, נכנסה לבייג'ינג עם חנות פופ אפ בחודש שעבר וקמפיין קידום באתר טאובאו של עליבאבא. בחודש שעבר פתחה החברה חנות במרכז הקניות IFC בהונג קונג ומתכננת להקים מטה אזורי בשנגחאי.
מהלכים אלה מתווספים לשדרוג בחוויית הקניה שמציגה החברה בקנדה, שם היא החלה להוסיף לסניפיה חדרי קירור. זאת כדי שהלקוחות הפוטנציאלים יוכלו למדוד את המעילים הנחשקים בטמפרטורות שמגיעות למינוס 25 מעלות צלסיוס. בחודש שעבר פתחה קנדה גוס את חדר הקירור החמישי שלה, בסניף במונטריאול. "היכולת לחוות את התחושה של המעיל בטמפרטורה מסוימת היא מהלך חכם שהוא הרבה יותר מיצירת באזז", ציין גרג פורטל, ממנהלי חברת הייעוץ איי.טי קירני, שאמר את הדברים למגזין "פורצ'ן". "מבחינת הצרכן, הם מסירים חסם משמעותי העומד בפני הרכישה".
גם בבייג'ינג מתכננת קנדה גוס להציג מקפיא כזה, זאת לאחר שבחודש מאי האחרון ציין נשיא ומנכ"ל החברה דני רייס, כי סין מהווה "הזדמנות אדירה" עבור החברה.
חברת ההלבשה הקנדית משכה את תשומת לב הסינים בשנים האחרונות בעיקר בשל רכישות של תיירים סינים מחוץ לארצם. בזכות החשיפה הזו, סין אחראית על 10% מהמכירות הגלובליות של קנדה גוס. גם חברות קנדיות אחרות התבססו בסין, ביניהן חברת בגדי הספורט לולולמון אתלטיקה, רשת האופנה קלאב מונקו, חברת הקוסמטיקה מאק ורשת הדונאטס טים הורטונס, שמתכננת לפתוח סניף ראשון בסין בשנה הבאה.
"הפופולריות של קנדה גוס עקפה את זו של המתחרה האיטלקית מונקלר בשלהי 2017, בהינתן שהמותג לא נכח במיוחד במדד החיפושים באידו לפני 2016", מסרה ורוניקה וונג מחברת הייעוץ האסטרטגי OC&C בשיחה עם העיתון. "אם העניין הפוליטי לא ימשיך להסלים, ההשפעה על מותגים קנדיים בסין תהיה קצרת מועד או מוגבלת. בסופו של יום, המותג לא פשע, והלקוחות מודעים לכך", ציינה.