$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הקרן שהצעתה אולי תוציא את ווטרסטון מת"א: First Capital

הקרן האמריקאית, שחתמה באפריל על הסכם לרכישת שלושה נכסים מווטרסטון, הציעה לרכוש את כל נכסי חברת הנדל"ן. גם צ'וזן קיבלה הצעה שעשויה להוביל לפדיון מוקדם מלא של האג"ח שלה. בשוק ההון מביעים סקפטיות לאור ההצעות הלא מחייבות של החברות

יניב רחימי וחזי שטרנליכט 07:2916.12.18

חברת הנדל"ן האמריקאית ווטרסטון הפתיעה את המשקיעים כשדיווחה על הצעה לא מחייבת שקיבלה לרכישת כל נכסיה בתמורה הגבוהה משוויים בספרים בשבוע שעבר. ווטרסטון נמנעה מלציין את שם הגוף המציע, אך ל"כלכליסט" נודע שמדובר בקרן האמריקאית First Capital Real Estate Operating Partnership.

 

 

 

First Capital עומדת גם מאחורי ההסכם שנחתם באפריל לרכוש שלושה מנכסי ווטרסטון, הכלולים בפורטפוליו שהונפק בישראל ב־2017, תמורת 88.7 מיליון דולר. הנכסים הם 1300 West Bartlett, Manchester CT, ו־2645 Federal Signal Drive. המועד האחרון להשלמת העסקה נקבע ל־30 בנובמבר, אך הקרן הודיעה על החלטתה לממש אופציה לדחיית מועד ההשלמה ל־14 בדצמבר.

 

מרכז לינטון של צ'וזן מרכז לינטון של צ'וזן צילום: אתר החברה

 

 

מימוש העסקה התעכב, בין היתר, לאור ניסיון עקר של First Capital למכור את זכויות הרכישה לקרן Gadsden בתמורה להקצאת מניות של האחרונה בשווי 3 מיליון דולר. הניסיון של Gadsden לגייס הון באמצעות הנפקת מניות ראשונה לציבור כשל, וההסכם נותר למימוש על ידי First Capital.

 

לפי הדיווח, כשתושלם המכירה של שלושת הנכסים לקרן, ווטרסטון תכיר ברווח של 5.4 מיליון דולר. יתרת המזומנים נטו שתנבע לה כתוצאה מהמכירה צפויה להיות כ־37 מיליון דולר.

 

בתוך כך, הכניסה מעלות S&P את ווטרסטון לרשימת המעקב שלה (Creditwatch) עם השלכות שליליות, על רקע המשא ומתן למכירת כלל נכסי החברה. במעלות ציינו כי ברצונם "לבחון את מידת הפגיעה הפוטנציאלית של עסקה כזו, אם תצא לפועל, על הפרופיל העסקי, ואת ההשלכות העתידיות על היחסים הפיננסיים של החברה".

 

ההנהלה: אין בעיית נזילות

 

ווטרסטון, שהוקמה באיי הבתולה הבריטיים במרץ 2017 לטובת הנפקת אג"ח בתל אביב, נמצאת בבעלות היו"ר ניל שלום, המנכ"ל ג'וש לוי וסמנכ"ל הכספים אנטון מלצ'יאונדה. ווטרסטון מתמקדת בהשכרת שטחי נדל"ן מניב לתחום הקמעונאות והמחסנים בחוף המזרחי של ארה"ב. החוב של ווטרסטון כלפי מחזיקי האג"ח בישראל מסתכם בכ־410 מיליון שקל, וערב הדיווח על ההצעה הבלתי מחייבת לרכישת נכסי החברה הן נסחרו בתשואה שנושקת ל־20%. נכון להיום, הן נסחרות בתשואה של 15%.

 

בשבוע שעבר ווטרסטון התייחסה בדו"ח הדירקטוריון שלה, לבקשת רשות ני"ע, לנזילותה ולמקורות המימון שלה. ההתייחסות נדרשת לאור העובדה שמתחילת השנה יש לווטרסטון תזרים מזומנים שלילי של 704 אלף דולר מפעילות שוטפת בדו"ח סולו. בתוספת שווטרסטון פרסמה, ששולבה בדו"חות הרבעון השלישי, נכתב שדירקטוריון החברה קבע כי אין בתזרים המזומנים השלילי הזה כדי להצביע על בעיית נזילות.

 

ווטרסטון צפויה לקיים היום ב־17:00 שיחת ועידה עם המשקיעים בישראל, ובמהלכה צפויה לעדכן בהתפתחויות ביחס למגעים למכירת נכסיה ל־First Capital.

 

צ'וזן רוצה ללכת עם הפארי

 

גם חברת הנדל"ן האמריקאית צ'וזן, שהנפיקה אג"ח בתל אביב בספטמבר 2017, דיווחה בשבוע שעבר שבעל השליטה מנהל מגעים לעסקה להכנסת שותף בחברה־האם. צ'וזן, שעוסקת בהשכרת בתי אבות סיעודיים, דיווחה כי בכוונת החברה־האם להעמיד לצ'וזן את מלוא הסכום שיתקבל בעסקה לצורך פדיון מוקדם מלא של האג"ח בתמורה לערכן ההתחייבותי (פארי). בעל השליטה בצ'וזן משה אורלינסקי ציין שהעסקה טרם גובשה סופית, כי היא כפופה לתנאים שונים וכי לא נחתם הסכם מחייב לביצוע שלה.

 

המידע על המגעים להשקעה בחברה־האם התפרסם במסגרת זימון אסיפת מחזיקי אג"ח של צ'וזן. לפי תנאי שטר הנאמנות, במקרה של פדיון מוקדם ביוזמת החברה הסכום שישולם למחזיקים יהיה הגבוה מבין השלוש: שווי השוק של האג"ח, הערך ההתחייבותי שלהן או יתרת תזרים המזומנים מהוונת לפי תשואת אג"ח ממשלתיות. בצ'וזן מבקשים להביא לאישור המחזיקים תיקון לשטר הנאמנות, שיאפשר לה לבצע את הפדיון המלא המוקדם של האג"ח בתמורה לערכן ההתחייבותי.

 

בשוק ההון מביעים ספקנות ביחס לרצינות הכוונות של שתי ההצעות הפתאומיות משבוע שעבר. זאת, בין היתר, כי ההצעות אינן מחייבות, ובדיווח אין התייחסות לזהות המציעים ולתמורה הצפויה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x