משה ברקת מזמן את שלמה אליהו לשיחת בירור על התעלמות מדרישותיו
מתברר כי לפני שבועיים נדרש דירקטוריון מגדל להתכנס ולדון בוועדה שהקים אליהו להידוק הפיקוח על ההנהלה; הדירקטוריון לא התכנס בניגוד לדרישה; ברקת לאליהו: "רפיון בהתנהלות, הדירקטוריון שכח את תפקידו"
- שלמה אליהו מרגיש שהדיבידנד שלו ממגדל ביטוח מתקרב
- גיוס האג"ח של חברת הביטוח מגדל נתקל בקשיים
- יוסי בכר בקריצה לשלמה אליהו: "אצלי לא היו מטבחונים, מעולם לא התקשרתי לדירקטור לפני ישיבה"
מתברר כי ב-26 בנובמבר עבד חסדייה, סגן בכיר לממונה על שוק ההון, שלח מכתב ליו"ר מגדל פרופ' עודד שריג. זאת בעקבות חשיפת כלכליסט בדבר החלטת אליהו להקים ועדה מתוך מגדל החזקות כדי להדק את הפיקוח על שריג ומנכ"ל מגדל ביטוח דורון ספיר. הוועדה בראשות אליהו כוללת גם את שני הדח"צים של מגדל, אברהם ביגר ורונית בודו.
במכתב שנשלח לכל חברי דירקטוריון מגדל ביטוח בקש חסדיה לקיים ישיבת דירקטוריון במגדל ביטוח שעל סדר יומה השאלה האם הדירקטוריון יראה את תוצאות עבודת הוועדה (שמורכבת כאמור מדירקטורים של חברת האם – מגדל אחזקות, כאשר אליהו עצמו הוא יו"ר מגדל אחזקות – ר"ב) כמחייבות אותו והאם לדירקטוריון קיימת בעייתיות אחרת לרבות התייחסות להיבטים משפטיים בעצם קיומה של הועדה ועבודתה.
אליהו הביע בחודשים האחרונים חוסר שביעות רצון ונחת מהיו"ר שריד ומהמנכ"ל ספיר שמונו רק לפני חצי שנה ודורש לראות שיפור מיידי בתוצאות של מגדל וכן במאמצים משמעותיים יותר לפעול לחלק דיבידנד במגדל ביטוח.
אלא שכעת חושף מכתבו של ברקת כי למרות שפרופ' שריג עדכן את הפיקוח כי הנושא יטופל "לאחר שחלף זמן ניכר ולא נקבעה ישיבה בעניין ביקשנו ב-10 בדצמבר כי ייקבע דיון כזה עד 20 בדצמבר" כותב ברקת.
אלא שאז הוא מוסיף "להפתעתנו נענינו כי לא ניתן לכנס את הדירקטורים בטווח הזמן הסביר וכי ישיבת הדירקטוריון תתקיים רק ב-27 בדצמבר. מעבר לכך שהדבר מעיד על הקלת ראש בחשיבות העניין והבנחיה היוצאת מהרשות אני סבור כי אתם שוכחים את חובתכם כדירקטוריון החברה ובחנים את סבלנותו של הרגולטור לרפיון בהתנהלותכם.
לאור זאת דורש ברקת לזמן את אליהו לפגישה במשרדי הרשות ב-16 בדצמבר לצורך בירורים.
זימון של בעל שליטה לשיחת בירור עם רגולטור, שהיא סוג של שימוע, הוא דבר חריג מאד. הפעם האחרונה שזה קרה בצורה שכזו בענף הביטוח הייתה במאי 2014, כשהמפקחת לשעבר דורית סלינגר זימנה את דירקטוריון הפניקס לשימוע סביב ההחלטה שלהם לאשר שכר גבוה מאד למנכל אייל לפידות. במקור אישר הדירקטוריון ללפידות שכר בגובה 13 מיליון שקל ובהמשך הוריד אותו יותר ויותר עד לשכר של 3.5 מיליון שקל שלבסוף אושר.
במקרה שהפגישה לא תהיה חיובית ואליהו לא יישר קו עם הנחיות הרגולטור, לברקת כלים גם לפעול להדחתו מתפקיד יו"ר מגדל אחזקות ומדירקטוריון מגדל ביטוח. כך למשל נאלץ לאחרונה בעל השליטה בחברת איילון, לוי רחמני, להתפטר מדירקטוריון איילון, למרות שהוא מחזיק במניות השליטה בה. זאת על רקע התערבות רשות שוק ההון. אמנם רחמני התפטר בעצמו, אך היה זה צעד מקדים לפני התערבות אקטיבית של הרשות.