הדולר משלים עלייה של 10% מינואר: נסחר תמורת 3.75 שקלים
המטבע האמריקאי עולה ב-0.5% מול השקל. היורו מוסיף 0.4% לערכו ונסחר ב-4.26 שקלים; כלכלני אג'יו: "התחזיות השליליות לגבי הכלכלה הישראלית מעיבות על השקל"
מסע ההתחזקות של הדולר מול השקל הישראלי ממשיך: המטבע האמריקאי, שהוסיף כ-10% לערכו מסוף ינואר השנה, עולה היום (ג') ב-0.5% ונסחר תמורת 3.75 שקלים - רמת שיא של כשנתיים. היורו עולה ב-0.4% ונסחר תמורת 4.26 שקלים. מוקדם יותר היום השערים היציגים נקבעו על 3.748 שקלים לדולר (עלייה של 0.6%) ו-4.26 שקלים ליורו (עלייה של 0.3%).
- צופה מחסור חנייה בבני ברק: ריט 1 רוכשת את חניון מגדלי ב.ס.ר בעיר
- ביקושים לקרן הנדל"ן החדשה של הראל פיננסים: גייסה 190 מיליון שקל
- הושלמה עסקת הענק: סודהסטרים עברה לידיה של פפסיקו
"התחזיות השליליות לגבי הכלכלה הישראלית מעיבות על השקל", אומר ד"ר גדעון בן נון, מנכ"ל אג'יו ניהול סיכונים. לדבריו, חוסר הוודאות האופף את כניסתו של הנגיד החדש לתפקידו בינואר, לצד החולשה בשווקים הפיננסיים, מערערים את הבטחון ואת העניין של משקיעים מהעולם בחברות הישראליות. "נראה שזרם הדולרים לישראל מתמתן", מוסיף בן נון.
אי הוודאות לגבי הברקזיט מחזק את הדולר
"החשש מפגיעה בסחר שבין אירופה ואנגליה, בעקבות אי הוודאות לגבי הברקזיט, מוביל את הדולר להתחזקות את מול המטבעות המובילים בעולם ובתוך כך השקל", אומר יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו בהתייחסותו להתחזקות הדולר בשווקים.
"נוסף על כך", הוא אומר, "הירידות בתשואות האג"ח האמריקאיות לשפל של שלושה חודשים - כאשר תשואת האג"ח לעשר שנים שבה וירדה אל מתחת לרף ה-3% (2.86%) ומתקרבת לתשואת האג"ח לשנתיים (2.72%), מלמדות על תנועות הון לאי מבטחים, כאשר משקיעים היוצאים משוק המניות בוחרים בתשואה דולרית נאה של כ-3% על פני אי הוודאות בשוקי ההון - ובכך הם מעלים את הביקוש לדולר ומחזקים אותו".
פריימן מציין כי בשוק ממשיכים לצפות לעלייה נוספת בריבית הדולר בישיבת ועדת השוק הפתוח בשבוע הבא אולם לשנת 2019 הערכה כי יבוצעו 2 העלאות ריבית בלבד ולא 3 העלאות כפי שציפו בעבר. "התמתנות הציפיות לעלייה בריבית הדולר מלמדת על פוטנציאל החלשות הדולר בשנת 2019, כחלק מהחששות כי הכלכלה האמריקאית ניצבת בפני התמתנות בקצב הצמיחה", מוסיף.
בנק ישראל הוריד רגל מהגז
"מתחילת השנה ניכרת ירידת מדרגה משמעותית בהתערבות של בנק ישראל במסחר במט"ח", אומרים כלכלני בנק לאומי ומציינים שהבנק המרכזי רכש 218 מיליון דולר במהלך חודש נובמבר במסגרת התוכנית לקיזוס השפעת הגז הטבעי ובכך סיים את תוכנית הרכישות כפי שהודיע.
בנק ישראל רכש מתחילת השנה כ-3 מיליארד דולר כאשר מתוכם 1.8 מיליארד דולר נרכשו בחודש ינואר עת התערב בנק ישראל במסחר במט"ח על רקע היחלשות הדולר מול השקל אל מתחת לרמה של 3.4 שקלים לדולר. "בסך הכול הרכישות השנה היו משמעותית נמוכות מהרכישות הממוצעות בשנים האחרונות שנעו בממוצע של 5 – 9 מיליארד דולר לשנה", מדגישים בלאומי.