הפודקאסט של איזי בלנק: "קיימות היא כבר לא מילה גסה"
יו"ר איגוד אדריכלי הנוף הישראלי, איזי בלנק, מספר על תפקיד אדריכלות הנוף במרחב הציבורי – ומגלה כיצד ניתן להשתמש בטכנולוגיה כדי לתכנן את המרחב אחרת
"קיימות הייתה הרבה שנים מילה גסה, בעולם כבר עושים אותה שנים אבל רק בשנים האחרונות היא מגיעה גם לכאן. לקיימות יש תרומה שנמדדת בהמון דברים פשוטים וכמעט טריוויאליים: קיימות זה לתכנן נכון איך המים שזורמים מהגשמים לא יגיעו בבת אחת לכביש ויתחילו הצפות".
יו"ר איגוד אדריכלי הנוף בישראל, איזי בלנק, שומר על אופטימיות. בפודקאסט "שיחה מהעתיד" של בזק הוא מודה: "אנחנו מדינה בעייתית, מאלתרת וחובבנית ועם כל זה אני קם בבוקר, פוקח את העיניים והמדינה עומדת על תלה ומתפתחת – חייבים להיות אופטימיים. הכל עניין של תהליכים והם ארוכי טווח.
"לכל כך הרבה אנשים אין מושג מה זה המקצוע אדריכלות נוף", אומר בלנק. "ברמה הכללית, מדובר בכל מה שמחוץ לבניין ואיננו כבישים: המרחב הפתוח, הפארקים, המדרכות, הירוק – כל מה שעושה טוב לאנשים בסופו של דבר. זה מקצוע שמנסה לאחד בתוכו כמה דיסצפלינות ולטפל בקשר שבין האדם, המשתמש והמרחב הציבורי הפתוח".
"אנחנו כאיגוד ואני כאדריכל נוף עוסקים כל היום בדילמות של איך רותמים את הטכנולוגיה לטובת עניינים כמו צל", מספר בלנק ומדגים עם מיזם “Reway” הראשון מסוגו בארץ בעיר אשדוד, לעידוד השימוש בתחבורה ציבורית, במסגרתו תוכננה בין השאר "תחנת אוטובוס חדשנית, טכנולוגית ומתקדמת, שבין השאר אמורה לתת צל יותר משמעותי. כל משתמש יכול לרכוש בקלות את הכרטיס, להתקשר עם מערכת התחבורה העירונית כדי לקבל אינפורמציה לאן הולכים קווי התחבורה ומתי יגיעו, ליהנות מוי.פי חופשי, מחיבורים למטענים מכל הסוגים, מביטחון ובטיחות – הכל מרושת במצלמות.
"התחנה עוצבה בממדים לא ישראליים לחלוטין: תמיד התחנה לא בכיוון הנכון של השמש או שהיא קטנה מדי. כל התחנות בארץ בדגם של תחנות אירופאיות, לכן פיתחנו במסגרת המודל תחנה מאד גדולה, ארוכה ורחבה שמאפשרת לכמות גדולה של אנשים להיות בתוכה תוך הצללה מלאה כמעט כל שעות היום".
גם המעבר לערי חכמות כרוך בתכנון סביבתי: "בפארקים החדשים שמשלבים מצלמות מצאנו דרכים לשלב בעמודי התאורה ולא לגרום לעומס יתר אסתטי", אומר בלנק.
האזינו לפודקאסט של איזי בלנק וגלו מה יהיה תפקידם של גגות הבניינים בעתיד האורבני של כולנו, מהם האתגרים שאיתם נתמודד בעוד 30 שנה, מה ניתן ללמוד מיפן וסינגפור והאם האינטרנט של הדברים באמת שדרגו את המרחב הציבורי והתשתיות העירוניות.
האזינו לפרקים נוספים בסדרת הפודקסטים "שיחה מהעתיד" של בזק.