סוף הסאגה: אדרי הודיע על הסרת מועמדותו למפכ"ל
בעקבות שרשרת ההתפתחויות, האחרונה שבהן עם חשיפת הפגישה הלא מדווחת עם עורכת בדיקת הפוליגרף - הודיע הניצב בדימוס כי הוא פורש מהמירוץ לתפקיד; אדרי: "ישנם כוחות רבים שכל מטרתם היתה, מהיום בו הוכרזתי כמועמד, לסכל את מועמדותי לתפקיד"
הגילויים בהליך הבדיקה הכריעו: ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי הודיע הערב (יום ד') כי הוא מסיר את מועמדותו לתפקיד מפכ"ל המשטרה. אדרי, שנבחר לתפקיד על ידי השר לביטחון פנים גלעד ארדן, קיבל את ההחלטה לאחר שורה של גילויים שהטילו ספק בהתאמתו, והובילו את ועדת גולדברג למינוי בכירים להמליץ שלא למנותו. הקש ששבר את גב הגמל התפרסם אחר הצהריים, ולפיו אדרי הסתיר מהוועדה פגישה מוקדמת שקיים עם בוחנת הפוליגרף חווה יודפת - זאת שלבסוף ערכה לו את הבדיקה הגורלית שאמורה הייתה לאשר את מינויו.
- מנדלבליט על תיקי נתניהו: "המשטרה לא רודפת אף אחד, אני לא מורח"
- המחלוקת על מינוי אדרי תמשיך לרחף מעל ראשו
- מינוי אדרי: סיכוי סביר לעבור בג"ץ
אדרי פרסם הערב את ההודעה הבאה: "לצערי, ישנם כוחות רבים שכל מטרתם היתה, מהיום בו הוכרזתי כמועמד, לסכל את מועמדותי לתפקיד, להכפיש ולרמוס את שמי הטוב ולפגוע במשפחתי. לחמתי בצה״ל כסגן מפקד סיירת גולני, לאחר מכן שירתתי במשטרת ישראל למעלה מ 28 שנים בתפקידי ליבה, ביחידות המיוחדות, בתחנות, במרחבים וכמפקד המחוזות המורכבים ביותר וזכיתי להערכה רבה. פיקדתי על עשרות אלפי שוטרים, שעמדו איתי ולצידי בכל תפקידיי באירועים גדולים ומאתגרים למען ביטחון הציבור, בלוחמה בטרור ובפשיעה. אני מצדיע להם.
"אין בכוונתי לאפשר את המשך מסע ההכפשות נגדי, בזמן שכל חטאי הוא, שנבחרתי כמועמד לתפקיד החשוב של המפקח הכללי של משטרת ישראל. כבר עם הכרזת מועמדותי לתפקיד היתה בי התחושה כי מנסים לסכל אותה בכל דרך. תחושה זו קיבלה משנה תוקף עם פרסום חוות הדעת של הועדה ובמיוחד חוות דעתם של שני חברי הועדה, נציב שירות המדינה, פרופ׳ דניאל הרשקוביץ ומר משה טרי, שהמליצו לאשר את מועמדותי וכתבו בחוות דעתם: 'יש כאן ניסיון לפגוע במועמדות המועמד בכל מחיר'.
"בימים האחרונים ועם התקדמות התהליך, מסע ההכפשות חצה כל גבול והביא לפגיעה בשמי הטוב, על לא עוול בכפי. אני מודה לשר לביטחון הפנים על האמון הרב שנתן בי כאשר עמד לצידי לאורך כל הדרך ולציבור בישראל על תמיכתו הרבה בי, אשר חש את העוול שנגרם לי והביע זאת בפני בכל מקום בו ביקרתי. ברור לי כי גם לאחר שהממשלה תמנה אותי למפכ"ל אהיה צפוי להליכים משפטיים ממושכים לאישור מועמדותי, לכן, מתוך דאגה כנה ואהבה למשטרת ישראל, שעלולה להישאר ללא מפקד קבוע חודשים רבים ושתישא גם כן במחיר הסערה ומסע ההכפשות, גמלה בליבי ההחלטה בימים האחרונים להודיע על הסרת מועמדותי לתפקיד. אני מאחל הצלחה רבה למי שיבחר לתפקיד המפכל ואמשיך להירתם לכל משימה למען מדינת ישראל ואזרחיה".
נבדקו שורה של נושאים
אדרי הוא המינוי השני של השר ארדן לתפקיד המפכ"ל שלא יוצא לפועל. הראשון היה לפני כשלוש שנים, כשנפסל מינויו של גל הירש בשל חקירות משטרה שנפתחו נגדו. על אדרי, ששימש עד כה מנכ"ל משרדו של ארדן, הגיעו לוועדת גולדברג כמה תלונות שהטילו צל על נאותות המינוי לתפקיד שלגביו אמר בג"ץ כי הוא צריך להיות ללא רבב.
בין יתר הנושאים שנבדקו על ידי הוועדה הייתה טענה שכראש אגף התנועה ביטל אדרי כתבי אישום וקנסות נגד קצין בכיר שתועד נוהג במהירות מופרזת, וכן דו"ח של מבקר המדינה שלפיו כמפקד משטרת כפר סבא היא התערב התערבות פוליטית אסורה בעירייה.
המכתב שהעבירה ועדת גולדברג לשר ארדן כללה שורה תחתונה שלפיה: "אין בידינו להמליץ על מינויו של המועמד לתפקיד מפכ"ל המשטרה". בהקשר לבדיקת הפוליגרף שעבר נכתב: "מניתוח הממצאים בשאלות הרלוונטיות אובחנו תגובות לאמירת אמת".
אחרי שוועדת גולדברג המליצה לא לאשר את מינוי אדרי שקל השר ארדן להביא אותו בכל זאת להצבעת הממשלה, אולם בימים האחרונים התקבל בצמרת הפרקליטות הרושם שהיועמ"ש אביחי מנדלבליט יבהיר לו שאין אפשרות להגן על המהלך בבג"ץ. כל זאת, כאמור, אולי היה רלוונטי עד הפרסום היום על הפגישה הלא מדווחת עם בודקת הפוליגרף. החשיפה שלה טרפה את הקלפים.
פרשת מינויו למפכ"ל של אדרי נראית קרובה לסיום, כשגם היועמ"ש אביחי מנדלבליט יתקשה להגן על המינוי. בעוד שבסוף השבוע התרשמו שרים כי היועץ יכשיר את מינויו של ניצב בדימוס אדרי בממשלה, ואף יאמר באורח פסקני כי ניתן יהיה להגן על הממשלה אם יוגשו עתירות לבג"ץ, בימים האחרונים ההתרשמות בצמרת הפרקליטות היא שגם אם היועץ ייתן אור ירוק למינוי, הוא יזהיר את הממשלה מפני קשיים ניכרים להגן על המינוי בפני בג"ץ - כך נודע ל-ynet.
ביומיים הקרובים יעריך היועץ המשפטי ויחליט אם הקשיים המשפטיים מעמידים את אישור הממשלה בסיכון, או בסיכון ודאי, לפסילה על ידי בג"ץ. הסיבות לשחיקה בעמדת משרד המשפטים הן בין היתר חוות הדעת של הוועדה המייעצת למינוי בכירים, ובראשה השופט בדימוס אליעזר גולדברג, כי המינוי אינו ראוי. לכך התווספו דבריו המהדהדים של השופט גולדברג בריאיון שבו אמר כי אדרי "אינו ראוי" לכהן כמפכ"ל.
היום דחה נשיא המדינה ראובן ריבלין את הביקורת על השופט גולדברג לאחר פסילתו של אדרי. בטקס השבעת שופטים בבית הנשיא אמר ריבלין: "אני חש שבלהט השיח שהתפתח בנושא נאמרו דברים קשים ומקוממים, שאין בהם מן הענייניות המתבקשת בנושאים מעין אלו, אשר הטילו האשמות שווא בשופט גולדברג. אי אפשר למנות ועדה בהחלטת ממשלה ולצפות ממנה שתהיה חותמת גומי".
השר לביטחון פנים גלעד ארדן התייחס בריאיון לאולפן ynet לסערת פסילת מינויו של אדרי ואמר: "החלטתי באופן חריג לנוהל שלי בדרך כלל שלא לקבל את ההחלטה של הוועדה המייעצת, ולכן היועמ"ש בוחן כרגע, אני מעריך שהיום הוא ייתן לי חוות דעת, אם הוא מתכוון או נכון להגן על החלטת הממשלה, ככל שתתקבל, למנות את אדרי. אני מעוניין להמליץ על מועמדותו למרות עמדת חצי מהוועדה המייעצת, אבל זה מאוד תלוי בעמדה של היועמ"ש".