בז"ן מתעניינת ברכב חשמלי: תקים חממה טכנולוגית עבור טעינת רכב ואנרגיות מתחדשות
על פי מנכ"ל בז"ן, ישר בן מרדכי, לבתי הזיקוק יתרונות שיאפשרו להם להכנס לתחום לרבות שטחי עבודה ומעבדות, ריבוי של מאות מהנדסים שפועלים בחברה שיספקו ידע, ניסיון ותמיכה פיננסית רחבה. החממה הטכנולוגית תוקם בשטח בית הזיקוק כאשר גודל ההשקעה בה טרם נקבע
חברת בתי הזיקוק (בז"ן) תקים בשבועות הקרובים חממה טכנולוגית לקליטת מיזמים בתחום האנרגיות המתחדשות. לפי מנכ"ל החברה ישר בן מרדכי הכוונה היא לגדל את הדור הבא של חברות ההזנק בתחומי תחליפי האנרגיה, טעינת הרכבת החשמלי או ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות. ההכרזה של בז"ן נמסרה בכנס אילת איילות לאנרגיות מתחדשות.
בן מרדכי מאמין שלבתי הזיקוק מספר יתרונות שיאפשרו להם להכנס לתחום לרבות שטחי עבודה ומעבדות, ריבוי של מאות מהנדסים שפועלים בחברה שיספקו ידע וניסיון ותמיכה פיננסית רחבה. לדבריו, החממה הטכנולוגית תוקם בשטח בית הזיקוק כאשר גודל ההשקעה בה טרם נקבע.
ישר בן מרדכי מנכ"ל בז"ן צילום: צביקה טישלר
בז"ן פועלת תחת החברה לישראל שהפעילה בעבר את מיזם בטר פלייס שעסק בתחום הרכב החשמלי, לא לפני שהוא פשט את הרגל. בבתי הזיקוק לא מתכוונים לשעתק את המודל שהיה שם ואין שום מחשבה למכור מכוניות או עמדות טעינה. מנגד כן יש כוונה להכנס לתחום בשני אופנים שונים. "בז"ן היא יצרנית חשמל פרטית, ולכן מכירת חשמל ללקוחות שונים זה כיוון שיעניין אותנו. שנית נרצה לבחון את נושא אגירת החשמל. התחום כולו הוא תחום מתפתח ומי שלא יהיה שם לא יצליח להתאים עצמו לשוק העתידי", אמר.
משרד האנרגיה השיק לאחרונה תוכנית לאומית להפסקת השימוש בבנזין או סולר עד שנת 2030, ובז"ן שלחה מכתב לראשי המשרד שם הם טוענים שביכולתם להסב את סל המוצרים שלהם מדלקים פוסייליים לטובת תעשית הפולימרים, מה שמוביל למסקנה שאין לשקול סגירה של בית הזיקוק
בז"ן סיימה את הרבעון השלישי של 2018 ברווח נקי של כ-16 מיליון דולר זאת לעומת רווח נקי של כ-92 מיליון דולר שמקורה בירידה במרווחי הזיקוק של הנפט.