פרסום ראשון
תביעת ענק: כיל תובעת מיבמ ישראל 1.1 מיליארד שקל על פרויקט שכשל
לטענת כימיקלים לישראל, "יבמ ביצעה עבורינו פרויקט מערכות מידע כושל גרמה לנו לנזק של 300 מיליון דולר והעמידה אותנו בסיכון קריסה". עוד טוענת כיל כי "כשליה של יבמ לבשו צורות שונות וכללו עבודה לקויה ומרושלת וחוסר ידע"; יבמ: "לטענות התביעה אין כל יסוד ואנו נגן על עמדתנו באופן נחרץ בבית המשפט"
כימיקלים לישראל הגישה היום (ב') לבית משפט המחוזי בתל אביב תביעה בסך כ-1.1 מיליארד שקל נגד יבמ ישראל. כימיקלים לישראל טוענת כי יבמ ביצעה עבורה פרויקט שכשל שהסב לה נזק של כ-300 מיליון דולר.
- כיל חתמה על הסכם למכירת אשלג לסין במאות מיליוני דולרים
- כיל מסכמת את הרבעון השלישי עם זינוק של 54% ברווח הנקי
- סוף מפתיע ליריבות המרה: כיל במגעים לרכישת חיפה כימיקלים
במסגרת התביעה שהוגשה באמצעות עו"ד רון ברקמן, מציינת כיל כי היא קונצרן גלובלי הפועל באמצעות עשרות חברות הפרוסות בכול רחבי העולם. "ברבות השנים, כתוצאה מרכישה מתמדת של חברות ומיזוגים, התרבו מערכות המידע המשמשות את חברות הקונצרן. מציאות זו, שבה חברות הקונצרן פועלות באמצעות מערכות מידע מבוזרות הכבידה על יכולתה של כיל לנהל באופן מיטבי ויעיל את עסקיה".
על רקע זה , נטען, בשנת 2012 החליטה כיל לבחון את האפשרות ליצור פלטפורמת מידע אחידה והרמונית באמצעות יישום של מערכת מידע גלובלית אחת. כיל מגדירה את זה בתביעה כפרויקט ההרמוניזציה.
עוד נטען כי יבמ היא אחת החברות המובילות ביישום מערכות מידע בקונצרן בסדר הגודל של כיל. "יבמ המליצה על הפרויקט ומצאה שהוא מתאים לכיל ובר ביצוע. הנהלת
כיל אימצה את הפרויקט והגדירה אותו כפרויקט אסטרטגי אשר נועד להבטיח את יכולתה של החברה לצמוח ולשגשג בעתיד. כיל שכרה את שירותיה של יבמ על מנת שיבמ תוביל את הפרויקט מן המסד עד הטפחות ובהסתמך על מצגיה כי יש לה מיומנות מקצועית, ידע וכוח אדם הדרושים לשם כך. בין כיל ליבמ נכרתה מערכת הסכמים. כול אחד משלבי הפרויקט בוצע על ידי יבמ באופן כושל", נטען בתביעה.
עוד טוענת כיל כי "כשליה של יבמ לבשו צורות שונות וכללו עבודה לקויה ומרושלת, חוסר ידע, נסיון ומיומנות מקצועית, מחסור במשאבים ובכוח אדם מיומן, החתמה שיטתית על בקשות לשינויים בפרויקט אשר חייבו דחיות בלוחות הזמנים. הלכה למעשה יבמ התנהלה בפרויקט בשיטה של ניסוי וטעיה.. חלק מהמודלים שנבחרו כלל לא התאימו לצרכים העסקיים והתפעוליים של כיל... בהגיע שלב היישום הסתבך הפרויקט לחלוטין ויצא משליטה.
"הדברים גרמו לכרוניקה של דחיות ועיכובים ולגידול בלתי פורפורציונאלי בעלויות. המערכת שנמסרה לבדיקת כיל באפריל 2016 היתה בלתי יציבה, בלתי אינטגרטיבית ובלתי פונקציונאלית. הדברים הגיעו עד כדי כך שיבמ הציעה להעלות לאוויר מערכת בלתי מוכנה בעליל, ובכך לסכן את החברה ואף להעמידה בסיכון של קריסה ממש", נטען בתביעה.
על רקע זה, נאמר בתביעה, בספטמבר 2016 החליט דירקטוריון כיל להפסיק את הפרויקט הכושל ולעצור את "הדימום".
בסיכומו של דבר, נטען בתביעה, כיל לא קיבלה "שבריר מערכת וכתוצאה מכשלון הפרויקט מחקה את מלוא סכום ההשקעה שלה בפרויקט, סכום עתק המסתכם בכמעט 300 מיליון דולר ואשר למעלה מ-100 מיליון דולר מתוכו שילמה כיל ליבמ מכח מערכת ההסכמים".
מהתביעה עולה כי הצדדיים ניסו במשך שנה בהליך גישור להגיע להסכמות, אולם כיל טוענת כי זה לא צלח ולפיכך מוגשת התביעה.
טרם הוגש כתב הגנה.
מיבמ נמסר בתגובה: "לטענות התביעה אין כל יסוד ואנו נגן על עמדתנו באופן נחרץ בבית המשפט".