$
בארץ

אדרי התערב התערבות פוליטית אסורה בעיריית כפר סבא

כשהיה מפקד תחנת כפר סבא זימן אליו צ'יקו אדרי לשיחה בהולה מתנגד של ראש העירייה. מבקר המדינה: "פגע בהליכים דמוקרטיים"

גולן חזני 16:3501.12.18
הוועדה למינוי בכירים הודיעה כי פסלה את מינויו של ניצב בדימוס משה צ'יקו אדרי למפכ"ל המשטרה משתי סיבות - הפגישה שהוא קיים עם עו"ד פישלר שייצג מתלונן נגדו והתנהלות בעייתית בעת שהיה ראש אגף התנועה לפני שנתיים - אך מתברר כי היו סיבות נוספות לפסילת מינויו.

 

שני חברי ועדה, השופט גולדברג ופרופ' טליה איינהורן, פסלו את אדרי בעקבות מקרים רבים שהובאו בפניהם ואשר חשפו התנהלות לקויה של אדרי. אחד האירועים הבעייתיים קרה ב־2005. אדרי זומן לבירור בפני נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה בשל חשד ל"התערבות אסורה בהליכים פוליטיים דמוקרטיים". בסופה של אותה פרשה המשטרה נאלצה להתנצל בפני חבר מועצת עיריית כפר סבא שהגיש את התלונה נגד אדרי.

 

אדרי התערב והשפיע לכאורה השפעה פוליטית אסורה בעניינים של עיריית כפר סבא. יו"ר ועדת הביקורת בעיריית כפר סבא שמעון פרץ כינס מסיבת עיתונאים שבה ביקש לחשוף פרטים על כשלים במינויו של מנכ"ל העירייה דאז אייל יוניאן (אגב, יוניאן מונה בשבוע שעבר לתפקיד משנה למנכ"ל התעשייה האווירית, ומשמש סמנכ"ל כספים בחברה). אדרי שימש באותה תקופה כמפקד משטרת כפר סבא.

 

"היזהר בלשונך"

 

בתלונה שהגיש חבר המועצה פרץ למבקר המדינה הוא ציין כי זמן קצר לפני תחילת מסיבת העיתונאים שכינס ובה התכוון להציג את הממצאים בעניין המינוי של יוניאן - הוא זומן בדחיפות ללשכת מפקד התחנה בעיר. הוא טען בתלונה ש"אף שמסר למשטרה שמסיבת העיתונאים עומדת להתחיל, הוא נדרש לסור ללשכת מפקד התחנה לפני מסיבת העיתונאים. בפגישה בלשכת המפקד נמסר לו ש"עליו להיזהר בלשונו" במסיבת העיתונאים "מפאת מעמדו של מנכ"ל העירייה".

 

משה אדרי משה אדרי צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

בדו"ח שנתי 29 של נציב תלונות הציבור של מבקר המדינה ב־2006 לא צוינו זהות המתלונן ושם העיר, אלא רק שמדובר בעירייה ובתחנת משטרה במרכז הארץ. צוין כי המתלונן קבל על התערבות המשטרה בעניינים פוליטיים, ושבירור שערכה נציבות התלונות העלה כי ערב כינוס מסיבת העיתונאים הגיע מנכ"ל העירייה לביתו של מפקד התחנה והביא תמלילי שיחות בינו ובין המתלונן ובהן, לטענתו, משמיע המתלונן (פרץ) איומים עליו ועל משפחתו. "כיוון שהמנכ"ל סירב להגיש תלונה רשמית בעניין זה, לא עיין מפקד התחנה בתמלילי השיחות באותו מעמד", נכתב בדו"ח.

 

עוד פורט בדו"ח מבקר המדינה שאף שלא הוגשה תלונה, נפגש מפקד התחנה (אדרי) עם קציני המודיעין של התחנה ומסר להם את המידע שמסר לו מנכ"ל העירייה. לטענת מפקד התחנה, הוא קיבל בפגישה מידע שלפיו קיים חשש שהמתלונן יממש את איומיו על מנכ"ל העירייה, ולכן הורה לקציני המודיעין לזמן ללא דיחוי לתחנה את המתלונן כדי לקיים אתו שיחת הבהרה.

 

בדו"ח המבקר צוין כי אף שהובא לידיעת מפקד התחנה שמסיבת העיתונאים עומדת להתחיל, הוא עמד על כך שהמתלונן ייפגש עמו לפני מסיבת העיתונאים. הפגישה במשטרה ארכה עשר דקות, ובסיומה כינס המתלונן (פרץ) את מסיבת העיתונאים כמתוכנן.

 

זימון לבירור

 

מחקירת מבקר המדינה עלה כי במידע שהחזיק המתלונן היה כדי לערער על כישוריו של מנכ"ל העירייה, על ניסיונו, על מידת התאמתו לתפקיד ועל דרך בחירתו - ונציב תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה קבע כי התלונה מוצדקת. עוד נקבע כי מפקד התחנה זימן את המתלונן לשיחה בלשכתו בלי שהיו בידיו הוכחות לנכונות טענותיו של מנכ"ל העירייה, ובלי לבחון את האפשרות שהמנכ"ל הלין על המתלונן מטעמים פוליטיים. "מאחר שעצמאות יו"ר ועדת הביקורת היא רבת חשיבות, יש להימנע ככל האפשר מביצוע פעולות שעשויות להגביל אותו במילוי תפקידו", נכתב בדו"ח מבקר המדינה.

 

הדו"ח מפרט בתוצאות הבירור כי מפקד התחנה זומן לבירור בעניין הליקויים שנמצאו בתפקודו, "שיש בהם משום התערבות אסורה בהליכים פוליטיים דמוקרטיים. ובנוסף על כך התנצלה המשטרה בפני המתלונן על האירוע האמור".

 

אגב, בדיקת הפוליגרף שעבר אדרי לא סיפקה חלק מחברי הוועדה, שגרסו כי לא נשאל בה את השאלות הנכונות וכי בניגוד לפרסומים תוצאותיה לא היו מרשימות.

 

אדרי סירב להגיב לפניית כלכליסט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x