$
אוכל

חדשות האוכל: ממסעדה על טהרת האבוקדו ועד לפסטיבל האוכל הערבי בחיפה

וגם: האחים שי ואייל קיצ'ס יפתחו בינואר את צ'יינה קלאב וינסו לתת כבוד לטעמים העזים של הטבח הסיני, ניל וסרמן וליאור בלמס מתחילים לשווק את הבירות שלהם לחנויות ומיזם חדש שישלב בר, מסעדה ותיאטרון ייפתח בינואר

רעות ברנע 15:5129.11.18

1. אבוקדו תמיד היה פרי אהוב (כן, הוא פרי!), ובשנים האחרונות הוא זוכה לרוח גבית מהטרנד הבריאותי ברחבי העולם. ואיכשהו - מסעדה שלמה שמבוססת על אבוקדו עוד לא היתה לנו. ראשונה כזאת נפתחה באמסטרדם ומאז קמו לה גרסאות ברחבי העולם, והיה ברור שהגרסא הלבנטינית רק בדרך. ואין עונה טובה יותר להשיקה מזו בה האבוקדו בשיאו. "אבוקדה", שנפתחה להרצה לאחרונה ברח' לילינבלום בתל אביב בבעלותם של ארז פרידנזון וחן שושן, מציעה טוסט אבוקדו קלאסי אבל גם מנות בהשראת המטבח האסיאתי כמו אורז עם אבוקדו, אצות וואקמה, ביצה עלומה, סויה שזיפים וג'ינג'ר, או כאלה בהשראת המטבח המקסיקני כמו קרם ברולה עם אבוקדו, צ'יפוטלה מעושן, צ'ילי, תירס ופלפל קלוי, ואפילו קינוחים כמו גלידת אבוקדו ומיצי אבוקדו במסחטה איטית.

 

 צילום: ערן כהן

 

 

2. אוכל סיני היה ה-להיט הקולינרי באייטיז בישראל, בכיכובם של ספריבס ברוטב חמוץ מתוק בצבע אדום זרחני ונודלס צהובים שמנמנים. אבל כל ישראלי שביקר בסין, יודע ששום דבר ממה שנחשב אז בארץ אוכל סיני, לא באמת מגיע מסין. מאז כבש האוכל האסיאתי את ישראל בכמה וכמה סיבובים, ובעוד מסעדות תאילנדיות, יפניות וויאטנמיות אותנטיות מככבות פה, האוכל הסיני ה"אמיתי" עוד לא הצליח להגיע אל לב הסועדים המקומיים. למשבצת הזו בדיוק ינסו להכנס החל מינואר האחים שי ואייל קיצ'ס, שסגרו בקיץ האחרון את המזללה "דה באן" בשוק הכרמל בתל אביב. ב"צ'יינה קלאב", שייפתח באותו החלל שנשאר בבעלותם, ינסו השניים לתת כבוד לטעמים העזים של המטבח הסיני, אבל עם פרשנות אישית והשפעות. גם הראמן המפורסם ולחמניות הבאן היפניות של "דה באן" יעשו קאמבק.

  

 צילום: אנטוניו מיכאלו

 

 

3. יקבים יש לנו בשפע, גם מזקקות וויסקי מקומיות הוא דבר שמתרחש פה בשנים האחרונות, ועכשיו מצטרפת לחגיגה ה"ברוסטילרי" (Brewstillery) הראשונה בארץ. מדובר במפעל ייצור שמשלב טכניקות וטכנולוגיות מעולמות בישול הבירה (Brewing) לטכניקות וטכנולוגיות של ייצור כהלים מיוחדים. כזו היא "שבט", בבעלותם של ניל וסרמן וליאור בלמס שעובדים על הבירות שלהם כבר כמה שנים טובות במפעל קטן בפרדס חנה. עכשיו הם מתחילים לשווק בחנויות, מסעדות וברים נבחרים ברחבי הארץ כמה סוגים, ובראשם ICE MANN - בירת לאגר שהיא בירת הדגל של המותג ו- WEE LADDIE – בירה בסגנון אייל סקוטי.

  

 צילום: סשה דובינסקי

 

 

4. אומרים שהיה פה שמח: ב-6-7 לדצמבר תחזור העיר התחתית בחיפה כמה עשרות שנים אחורה, לימים ששלטה פה האימפריה העות'מאנית. זה במסגרת א-שאם, פסטביל האוכל הערבי שמתקיים זו השנה הרביעית ביוזמת מינהלת עיר תחתית ועיריית חיפה, כשעל התוכן הקולינרי שלו מופקדת זוכת 'מאסטר שף' -ד"ר נוף עתאמנה איסמעיל. ההיילייט של הפסטיבל יהיה שורה של שפים, ישראלים וערבים, שיגיעו להתארח במסעדות האזור ויצרו במיוחד מנות שמושפעות מהיסטוריית האימפריה, ובהם שפים מהשורה הראשונה כמו ישראל אהרוני, דוחול ספדי, אוראל קמחי, יהלומה לוי ורבים אחרים. במקביל, יתקיימו הרצאות וסיורים בשווקים, פעילויות לילדים ואפילו מופעי מוזיקה בסגנון העות'מאני. התכניה המלאה באתר הפסטיבל.

 

 צילום: אסף אברם

 

 

5. יש אנשים שנראה כאילו הם לא נחים לעולם. כזה הוא המיקסולוג אריאל לייזגולד, שיחד עם שותפו לקבוצת "מאנקי ביזנס" אבירן אבידן יפתח בינואר הקרוב מיזם חדש שישלב בין בר, מסעדה ותיאטרון. Fantastic, שייפתח בחלל ענק בקומת הכניסה של מלון Port&Blue (סמוך לנמל ת"א) יהיה הפרויקט החמישי של הקבוצה בישראל, אחרי ה-223, Bellboy ואחרים. איזה סוג של תיאטרון יציגו במקום אנחנו עוד לא יודעים, מה שכן אנחנו יודעים שעל המטבח תופקד השפית אידית פדידה שעבדה בעבר בכתית, הוטל מונטיפיורי ואחרים.

 

 צילום: הדמיה

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x