סופו של מפעל: "הפעלת סופר דרינק אינה מעשית"
המפרק הזמני של חברת המשקאות בי אנד אייץ', מפעילת המותג הפופולרי במגזר החרדי, ציין כי הפעלת המפעל אינה מעשית וביקש לשחרר אותו מתפקידו
הסוף של סופר דרינק: המפרק הזמני של חברת המשקאות בי אנד אייץ', מפעילת המותג סופר דרינק הפופולרי במגזר החרדי, ביקש אתמול (ג') לשחרר אותו מתפקידו. הוא עוזב חמישה ימים בלבד אחרי שמונה לתפקיד, לאחר שהמפרק הקודם ביקש להשתחרר מתפקידו. במשך עשרות שנים המשקה סופר דרינק היה חלק בלתי נפרד מההוויה החרדית, ונראה כי המשקה הזרחני יהפוך לזיכרון מתוק.
המפרק, עו"ד ניצן שמואלי, ציין כי הפעלת המפעל מצריכה מימון של כ־2 מיליון שקל לחודש, ולכן בלתי מעשית. עוד נטען כי החברה הפסידה בשנתיים האחרונות כ־3 מיליון שקל בכל שנה וכי נדרש לתחזק באופן שוטף את המכונות במפעל. החוב של החברה לבנק המזרחי עומד על כ־13 מיליון שקל, ומונה כונס נכסים מטעמו. הבנק העמיד לכונס הנכסים תקציב של כ־150 אלף שקל לצורך תפעול מינימלי של החברה שיאפשר כחודשיים של פעילות.
המפרק הזמני היוצא הודיע כי כונס הנכסים מתכוון לפעול במהירות למכירת נכסי החברה, בעיקר המכונות במפעל. לפי הערכה מקדמית נכסי החברה מוערכים ב־1־2 מיליון שקל לכל היותר, וזה נמוך באופן משמעותי מהחוב. "בנסיבות אלו המפרק הזמני אינו סבור כי קיימת הצדקה עניינית למינוי מפרק זמני, שסמכויות הכונס מטעם בנק המזרחי מספיקות לצורך תפעול שוטף מינימלי ומימוש מהיר של נכסי החברה".
לפני כארבע שנים רכשה החברה את פעילות חברת סופר דרינק במסגרת הליכי פירוק. החברה העסיקה כ־50 עובדים שחלקם טענו במסגרת בקשת הפירוק, שהוגשה על ידי עוה"ד ליזה חדש ויובל ארד, כי לא קיבלו את שכר חודש אוקטובר.