סמסונג התנצלה על מותם של עשרות עובדים עקב חשיפה לכימיקלים
לאחר מאבק של עשור שניהלו עובדי סמסונג שלקו במחלות קשות נגד תנאי העבודה במפעלי השבבים ומסכי הפלזמה שלה, התנצלה החברה באופן רשמי על "כשלונה לייצר עבורם סביבת עבודה בטוחה". העובדים שחלו בלוקמיה יקבלו פיצוי של עד 132 אלף דולר
חברת סמסונג התנצלה היום באופן רשמי והודתה בכשלונה לייצר סביבת עבודה בטוחה עבור עובדיה במפעלי השבבים ומסכי הפלזה שלה. בעקבות תנאי העבודה במפעלים לקו מאות מעובדי החברה הדרום-קוריאנית במחלות קשות ועשרות מהם מתו.
- לוויתן על חבל דק: הגלקסי S10 יקבע את עתידה של סמסונג בשוק המובייל
- דיווח: הגלקסי S10 של סמסונג יזכה במסך ענק ושש מצלמות
- יקר ונדיר: הגלקסי המתקפל יושק במרץ, יימכר במיליון יחידות בלבד
ההתנצלות ששיגרה היום החברה מגיעה מספר שבועות לאחר שהנהלת החברה וקבוצה המייצגת את עובדי סמסונג החולים הסכימו על תנאי פיצויי שהוצעו על ידי מתווך, ובכך סיימו מאבק שנמשך כבר יותר מעשור. התנצלותה של החברה היתה חלק מההסכם.
קינאם קים, נשיא מחלקת הפתרונות למכשירים של סמסונג, אמר כי החברה כשלה "בניהול סיכוני הבריאות" בקווי הייצור שלה לשבבים ומסכי LCD. כפי שפורסם בדיווחים שונים לאורך העשור האחרון, עשרות עובדים בקווי הייצור האלה סבלו ממחלות חמורות כמו לוקמיה וגידולי מוח.
"אנו מתנצלים מעומק הלב בפני עובדינו שסבלו מהמחלות ובפני בני משפחותיהם", אמר קים במסיבת עיתונאים בסיאול, שבה נכחו גם אקטיביסטים ובני המשפחה של העובדים. עם זאת, ולמרות שהודתה בכשלים מסוימים בעמידה בתקנות הבטיחות, החברה לא נאלצה להכיר בכך שסביבת העבודה שלה הייתה הגורם הישיר למחלות.
העיסוק בנושא החל ב-2007 כאשר נהג מונית בשם הוואנג סאנג-ג'י סירב להסכים להסדר שנגע למות בתו בת ה-23 מלוקמיה לאחר שעבדה במפעל של סמסונג. נסיונותיו של הוואנג לגלות את הסיבה למותה של בתו ולתלות את האחריות לכך בסמסונג הביאו ליצירתה של תנועה רחבה שנועדה להביא את הממשל הדרום-קוריאני ומספר חברות במדינה לקחת אחריות על הפרות בטיחות שנעשו בתעשיות השבבים והמסכים, בהן נעשה שימוש בכמויות אדירות של כימיקלים.
על פי ההסכם בין הצדדים, סמסונג תחלק פיצויים לעובדים שחלו בעקבות עבודתם במפעלי השבבים וה-LCD שלה מאז 1984, כולל פיצויים של עד 132 אלף דולר לעובדים שחלו בלוקמיה. הפיצוי יינתן גם עבור מקרים של הפלות ומחלות מולדות של ילדי העובדים, כמו סרטן ילדים.
מאז 2008 פנו עשרות עובדים בדרום קוריאה אל הממשל בדרישה לפצות אותם בשל הפרות בטיחות במקום העבודה, אבל רק אחדים קיבלו אותו, וגם זאת לאחר שנים של קרבות משפטיים. מחצית התביעות נדחו, והיתר עדיין נמצאות בטיפול.